Hae tästä blogista

torstai 29. syyskuuta 2011

Coming soon.. DAA+ZMA

Yksi annos (6 kapselia) sisältää:
D-aspartiinihappo 3 000 mg
Alkuperäinen ZMA-formula:
B6-vitamiini (pyridoksiini HCL) 10,5 mg
Sinkki (sinkkimonometioniini, sinkkiaspartaatti) 30 mg
Magnesium (magnesiumaspartaatti) 450 mg

Pakkauskoko: 180 kapselia

Tähän tuotteeseen liittyviä blogikirjoituksia:
D-aspartiinihappo lisää testotasoa

Coming soon.. EGCG

Manninen Nutraceuticals Oy lanseeraa ensi kuussa myös oman vihreäteeuutevalmisteen, EGCG. Kyseessä on markkinoiden vahvin vihreäteeuute, joka sisältää yli 90 % polyfenoleita ja jopa 60 % epigallokatekiinigallaattia (EGCG). EGCG:n rasvavarastoja purkava ja rasvahappojen hapetusta lisäävä vaikutus on hyvin dokumentoitu tieteellisessä kirjallisuudessa (1). Vihreän teen sisältämillä polyfenoleilla on myös muita edullisia terveysvaikutuksia. Yksi tabletti sisältää 500 mg vihreäteeutetta, josta 300 mg on EGCG:tä. 240 tabletin säästöpakkaus. 

Lähteet:
1. Rains ym. J Nutr Biochem. 2011 Jan;22(1):1-7.

keskiviikko 28. syyskuuta 2011

HydroISO Bar 64 g

Huomenna tai ylihuomenna pitäisi tulla tehtaalta näytteitä HydroISO Bar -patukoista. Patukan koko on 64 g ja makuvaihtoehdot ovat suklaa ja banaani-suklaa. Yksi patukka sisältää 26 g proteiinia, 20 g hiilihydraatteja ja 7 g rasvaa. Ei sisällä transrasvoja, keinotekoisia makeutusaineita, säilöntäaineita tai väriaineita. Valmistettu 100 %:n luonnollisista ainesosista.  

Coming soon.. ALA+

Manninen Nutraceuticals Oy lanseeraa pikapuolin oman alfalipoiinihappovalmisteen, ALA+. Tuote sisältää alfalipoiinihapon (200 mg/kapseli) lisäksi biotiinia (7mcg/kapseli) ja kromia (100 mcg/kapseli kromipikolinaattina). 

Alfalipoiinihappo (ALA) on ihmiselimistölle tärkeä vitamiinin kaltainen yhdiste, jota kutsutaan usein "universaaliksi antioksidantiksi". ALA on sekä rasva- että vesiliukoinen, joten se toimia aktiivisesti kaikkialla elimistössä. Lisäksi ALA kykenee ”kierrättämään” muita antioksidantteja, erityisesti C-vitamiinia. ALA lisää myös solunsisäistä glutationipitoisuutta. Glutationi on kolmesta aminohaposta koostuva peptidi, jota on kaikissa soluissa ja joka osallistuu mm. solujen puolustamiseen hapettavia aineita vastaan. Vaikka ALA:n antioksidanttivaikutukset ovat kiistattomat, suurin huomio on kiinnittynyt sen insuliinin kaltaisiin vaikutuksiin. Näistä keskeisin on tehostunut glukoosin siirtyminen luustolihaksiin. ALA -valmisteita onkin käytetty varsin menestyksellisesti diabeteksesta johtuvien oheissairauksien hoidossa. 

Myös kromipikolinaatti vaikuttaa edullisesti insuliinin toimintaan (kts. esim. Hummel ym. 2007). ALA+ -valmisteessa on lisäksi biotiinia, sillä alfalipoiinihappo saattaa vähentää biotiinin hyväksikäyttöä (Zempleni ym. 1997).

Pakkauskoko: 150 kapselia.

Manninen Sports kuntoiluvarusteet










Vihdoin olisi tarkoitus ruveta rakentamaan meidän omaa varustetuotesarjaa Manninen Sports. Postailen lisäinfoa pikapuolin..

'Paha' LDL-kolesteroli onkin tarpeen lihaksille

'Paha' LDL-kolesteroli ei olekaan niin paha terveydelle kuin ihmiset luulevat, sanoo Texas A&M Universityn terveyden ja kinesiologian apulaisprofessori Steve Riechman. Hänen mukaansa etenkin kuntoilevien ja ikääntyvien ihmisten lihakset tarvitsevat LDL-kolesterolia pysyäkseen kunnossa. Riechman heittää Journal of Gerontologyssa aivan uuden kapulan kiivaana vellovaan kolesterolikiistaan.

 

Steve Riechman työryhmineen tutki 52 ihmistä (60–69 vuotta), jotka olivat muutoin terveitä, mutta eivät erityisen hyvässä fyysisessä kunnossa, koska eivät olleen harrastaneet kuntoliikuntaa. Sen aloittamisen jälkeen lihasmassa ja -kunto paranivat eniten niillä, joiden seerumin LDL-kolesterolin pitoisuus oli suurin. Tämä odottamaton havainto yllätti tutkijat täysin.

Tarvitsemme tietyn määrän LDL-kolesterolia lihasten kasvattamiseen ja niiden toimintaan. "Tarvitsemme sekä HDL- että LDL-kolesterolia, sillä totuus on, että kaikki kolesteroli on hyvää. Et voi poistaa kaikkea 'pahaa' kolesterolia elimistöstäsi ilman, että siitä seuraa vakavia ongelmia, sanoo Riechman.
 

LDL:ää kutsutaan yleisesti 'pahaksi' kolesteroliksi, jonka ajatellaan kertyvän valtimoiden seinämiin ja paksuntavan ja jäykistävän sitä. Monet pitävät LDL-kolesterolia sydän- ja valtimotautien pääasiallisena syytekijänä. HDL:ää taas pidetään 'hyvänä', koska se poistaa LDL:ää valtimoista.

"
LDL on hyvin tarpeellista. Jos poistamme sen elimistöstämme, me kuolemme. Meidän on hylättävä käsitys, jonka mukaan LDL olisi aina pahaa”, apulaisprofessori tiivistää. "Mitä enemmän veressäsi on LDL-kolesterolia, sitä paremmin lihaksesi kasvavat treenatessa”, hän lisää.

Riechmanin tutkimus auttaa ymmärtämään ja ehkäisemään sarkopeniaa eli ikääntymiseen liittyvää lihasten vähenemistä ja heikkenemistä. Aikaisemmissa tutkimuksissa on käynyt ilmi, että 40. ikävuoden jälkeen lihasmassa vähenee 5 % vuosikymmenessä. Vakavaa sarkopeniaa on kahdella kolmesta 60 vuotta täyttäneistä miehistä ja 30 prosentilla naisista. Sarkopenia aiheuttaa Yhdysvalloissa vuosittain yli 18 miljardin dollarin terveydenhoitokulut, sanoo Riechman. Hänen mukaansa LDL-kolesteroli voi ehkäistä sarkopeniaa. Meidän on lopetettava kutsumasta LDL:ää ”pahaksi” kolesteroliksi, hän muistuttaa. Voit lukea tutkimuksesta englanniksi ja katsoa Riechmanin lyhyen videohaastattelun alla olevasta linkistä.

‘Bad’ Cholesterol Not As Bad As People Think, Shows Texas A&M Study


Lähde: tritolonen.fi

maanantai 26. syyskuuta 2011

Kokkikartanon vähähiilihydraattiset annosateriat


















Snellmannin Kokkikartano Oy on vastannut alati kasvavaan VHH-buumiin. He ovat nimittäin pukanneet markkinoille muutamia vähähiilihydraattisia annosaterioita. Testasin tänään "Jauhelihapihvit & juustoinen pekoni-kasvisgratiini" -nimeä kantavan annoksen (350 g). Oli yllättävän maistuvaa ja hinta kohtuullinen. Myös sisältö on hyvä. Huomenna testaan Kokkikartanon "Broilerfileet & kermassa haudutetut kasvikset" -annosaterian. 

Alla pihviannoksen tuoteinfot.

Ravintosisältö keskimäärin/100 g:

Energiaa 770kJ / 185kcal
Proteiinia 11,6 g
Hiilihydraattia 6,1 g
- josta sokereita 0,2 g
- josta laktoosia 0,1 g
Rasvaa 12,3 g
- josta tyydyttyneitä rasvahappoja 6,5 g
Ravintokuituja 1,2 g
Natriumia 0,5 g

Ainesosat: jauhelihapihvit (45 %) [naudanliha (80 %), vesi, sipuli, korppujauho (sis. vehnä), suola, kasviöljy, mausteet (musta-, valko- ja maustepippuri, paprika, valkosipuli, chili)], uunikasvikset (33 %) [porkkana, kukkakaali, parsakaali, kasviöljy, suola, sokeri, mausteet (rosmariini, paprika, mustapippuri, chili)], kastike (22 %) [vähälaktoosinen kerma, sulatejuusto (24 %) (juusto, vesi, maitorasva, suola), pekoni (18 %) (porsaanliha (95 %), suola, glukoosisiirappi, dekstroosi, mausteet, aromi), vesi, kasviöljy, maissitärkkelys, mausteet (paprika, mustapippuri, chili)]. Suolapitoisuus 1,1 %.

PS. Nyt voinen viimein ruveta kesän jälkeiselle tiukennus dieetille, kun maistuvia VHH-valmispöperöitä on saatavilla.. :)

PSS. Pakollinen tuotepuffi: tutustu Suomen suosituimpaan vähähiilariseen herkkuun napsauttamalla tästä.

sunnuntai 25. syyskuuta 2011

Coming soon.. HydroISO Bar














Manninen Nutraceuticals Oy:n legendaarinen proteiinivalmiste HydroISO on pikapuolin myynnissä myös herkullisena patukkana. Yksi HydroISO Bar (60 g) sisältää 26 g proteiinia, 20 g hiilihydraatteja ja 7 g rasvaa. Ei sisällä transrasvoja, keinotekoisia makeutusaineita, säilöntäaineita tai väriaineita. Valmistettu 100 %:n luonnollisista ainesosista. Makuvaihtoehdot: suklaa ja banaani-suklaa. 

Näillä näkymin yhteen laatikkoon tulee 20 patukkaa.

keskiviikko 21. syyskuuta 2011

Mielenkiintoinen tutkimus


















"We conclude that, when controlling for carbohydrate intake, higher saturated fat was associated with lower VLDL-C and TGs. This was not the case at higher intakes of carbohydrate."

Dietary Carbohydrate Modifies the Inverse Association Between Saturated Fat Intake and Cholesterol on Very Low-Density Lipoproteins

keskiviikko 14. syyskuuta 2011

Uusia PeptoPro -proteiinihydrolysaatia sisältäviä tuotteita työn alla










Manninen Nutraceuticals Oy lanseeraa lähiaikoina uusia PeptoPro -proteiinihydrolysaattia sisältäviä tuotteita. Työn alla ovat tällä hetkellä uusi palautusjuomavalmiste sekä ns. toisen sukupolven urheilujuomavalmiste. Tutustu PeptoPro -proteiinihydrolysaattiin täällä.

perjantai 9. syyskuuta 2011

Alennuskuponki Manninen e-Superstoreen













Paikallisia asiakkaita "hemmoteltiin" shokkiviikolla, joten ulkopaikkakuntalaisille piti myös jotain keksiä; lähetämme Sports Nutrition News -postituslistalle alennuskuponkikoodin verkkokauppaan maanantaina 12.9. Kuponki on voimassa 19.9. asti. Muista syöttää koodi tilauksen yhteydessä järjestelmään. KOODIA EI PIDÄ KIRJOITTAA LISÄTIETOJA-KOHTAAN. Postituslistalle voit liittyä Manninen Nutraceuticals Oy:n kotisivulla.

torstai 8. syyskuuta 2011

Vivisanten laadukkaat ravintolisät myynnissä perjantaina















Alla kuvassa näkyvän Antioxidant Strong -valmisteen tuoteseloste.

Tuoteseloste

antioxidant strong -kapselit
Käyttö: Tukee elimistöä fyysisen rasituksen aikana, stressitilanteissa ja on hyvä yleiskunnon ylläpitäjä
Annostelu: 2 kapselia päivässä aterian yhteydessä 20 päivää kuukaudessa ja erityisesti ajanjaksoina, jolloin elimistöön kohdistuu tavanomaista enemmän fyysistä tai psyykkistä rasitusta. Ohjeen mukaista annostusta ei saa ylittää.
Pakkauskoko: 40 kapselia / 31 g
Vaikuttavat aineet: Kylmäpuristettu purasruohonsiemenöljy (Borago offi cinalis), viinirypäleensiemenöljy (Vitis vinifera), acerolakirsikkauute,  vihreäteeuute (Camellia sinensis), viinirypäleuute (Vitis vinifera), Dunaliella leväuute (Dunaliella salina), kasviöljy (luontainen E-vitamiini)
Vuorokausiannos, 2 kapselia sisältää: Linolihappo 370 mg, Gammalinoleenihappo GLA 80 mg, C-vitamiini (acerolakirsikkauutteesta) 60 mg (100 % *), Gammalinoleenihappo GLA 80 mg, C-vitamiini (acerolakirsikkauutteesta) 60 mg (100 % *), E-vitamiini (kasviöljystä) 10 mg (100 % *), Karotenoidit (Dunaliella-leväuutteesta) 4,8 mg, Polyfenolit (viinirypäle- ja vihreäteeuutteesta) 9 mg, josta katekiinit 18 mg, josta antosyanidiinit 1,2 mg
* päivän saantisuosituksesta
Huomioi: Tuote ei sisällä synteettisiä ainesosia. Laktoositon, gluteeniton, hiivaton, sokeriton.
Myynti: vivisante.com, luontais- ja terveyskaupat, tavaratalojen luontaistuoteosastot, verkkokaupat, apteekit.
Valmistusmaa: Ranska

keskiviikko 7. syyskuuta 2011

Melatoniinivalmiste Sininen Uni Jet Lag edelleen laillisesti myynnissä ravintolisänä

















Sininen Uni Jet Lag -melatoniinivalmisteen valmistuttajalta tuli selvennys ko. valmisteen statuksesta. Sininen Uni Jet lag on edelleen laillisesti myynnissä oleva ravintolisä.

tiistai 6. syyskuuta 2011

Varaston täydennystä kipataan juuri sisään


















Varastoomme kipataan parhaillaan täydennystä: Protein Pudding, HydroISO, EAA+, ThermoCut, Anabolic Overdrive 2, HydroISO jne. Nyt ovat siis kaikki Protein Pudding maut taas varastossa. EAA+ -valmistetta tuotimme tällä kertaa vain punssinmakuista, sillä se on selvästi suositumpi kuin sitruunanmakuinen.

Dymatizen BCAA-tuotteet nyt Manniselta


















Amerikkalaisen Dymatize -yhtiön BCAA-valmisteet ovat nyt saatavilla Manniselta; 300 g jauhe, 200 tabl. ja 400 tabl. Kuten Mannisen EAA+, Dymatizen tuotteet sisältävät Ajinomoton lääkelaatuisia aminohappoja.

sunnuntai 4. syyskuuta 2011

Manninen Superstoren shokkiviikko (5.-10. 9.)






















Manninen Nutraceuticals Oy teki elokuussa ennätysliikevaihdon ja haluamme kiittää asiakkaitamme shokkiviikolla 5.-10. 9. Kyseisellä viikolla liuta laatutuotteita superalehinnoin noutomyymälästä. Tervetuloa!

Manninen Superstore
Hajottamotie 11
90620 OULU

Puh. 050 414 7457
Avoinna arkisin klo 11-18 ja lauantaisin 12-16.
Maksutavat: Visa, Visa Electron, MasterCard, Maestro, käteinen

lauantai 3. syyskuuta 2011

perjantai 2. syyskuuta 2011

Mielenkiintoinen luento tyydyttyneistä rasvoista (videon kesto 53:35)

Katso video napsauttamalla tästä.

Eviran Kaisa Kukkonen on sinisilmäinen idiootti














Tiedustelin Eviralta parisen viikko sitten ovatko he lähettäneet kehotus- ja selvityspyyntökirjeen myös Leipätiedotukselle (ja muille vastaaville tahoille), sillä heidän kotisivunsa sisältää Eviran tulkinnan mukaan laittomia elintarvikkeisiin liittyviä terveysväittämiä. Tänään tuli Eviran Kaisa Kukkoselta seuraavanlainen vastaus:

"Hyvä Anssi Manninen,

Vastauksena liitteenä oleviin,  10.8.2011 lähettämiinne tietopyyntöihin liittyen toteamme seuraavaa:

Ravitsemus- ja terveysväiteasetusta (EY) N:o 1924/2006 ei sovelleta ei-kaupallisessa viestinnässä esitettyihin väitteisiin, kuten julkisten terveysviranomaisten ja elinten antamaan ravitsemusohjaukseen tai –neuvontaan, eikä lehdistössä ja tieteellisissä julkaisuissa tapahtuvaan ei-kaupalliseen viestintään ja tiedotukseen. Jos kuitenkin esimerkiksi lehtiartikkelissa kerrotaan elintarvikkeiden tai niiden sisältämien ainesosien vaikutuksista terveyteen ja samalla mainostetaan tiettyä elintarviketta, väiteasetusta sovelletaan. Evira on laatinut ohjeen väiteasetuksen artiklan 11 soveltamisesta. Löydätte ohjeen halutessanne Eviran internetsivuilta osoitteesta:  http://www.evira.fi/attachments/elintarvikkeet/valvonta_ja_yrittajat/terveysvaitteet/eviran_ohje_vaiteasetuksen_art_11_soveltamisesta_17014_1.pdf

Evira ei ole toistaiseksi lähettänyt kehotus ja selvityspyyntökirjeitä viesteissä mainitsemillenne tahoille. Tulemme tarkastelemaan asiaa ja mikäli katsomme aiheelliseksi, olemme näihin tahoihin yhteydessä.

Ystävällisin terveisin,
Kaisa Kukkonen"

No voi herranlettas sentään. Kukkonen on näemmä ihan sinisilmäinen tuupelo. Mitä ihmettä Leipätiedotuksella on tekemistä ei-kaupallisen viestinnän kanssa? Leipätiedotus on leipomoteollisuuden yhteinen tiedotusyksikkö (lue: markkinointiyksikkö). Kukkosen kriittinen ajattelu on parhaimmillaankin banaanikärpäsen tasolla.