Hae tästä blogista

maanantai 2. kesäkuuta 2008

D-vitamiini ja palautusjuomat




















Eräs blogin lukija tiedustelee miksei palautusjuomavalmisteisiimme lisätä myös D-vitamiinia, sillä suomalaiset saavat tunnetusti liian vähän kyseistä vitamiinia. D-vitamiinin lisääminen tämän tyyppisiin tuotteisiin on hieman ongelmallista, sillä sekä ergokalsiferoli (D2-vitamiini) että kolekalsiferoli (D3-vitamiini) hajoavat helposti ilman vaikutuksesta ja täten bulkkipakkaukset pitäisi käyttää välittömästi avaamisen jälkeen (Bulkkipakkauksessa jauhe on typpiatmosfäärissä). D-vitamiinia lisätään mikrogrammoina ravintolisiin, joten jo yhdestä tynnyristä saadaan hirveä määrä annoksia.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kyllä näin on. Mm A- ja D-vitamiinien säilytys vaati tuota typpeä ja kylmää. Puhtaana raaka-aineena ne ovat myrkyllisiä mutta terapeuttisina annoksina terveyttä edistäviä. Tuli mietittyä kun joidenkin valmistajien jauheissa on x määrä rasvaliukoisia ja esim. 500g - 1000g:n purkkeja ei ihan hetkessä nautita ja avaamiskertoja riittää. Mitenkähän säilyvyys ja toksisuus ajan funktiona toteutuu ?

Anonyymi kirjoitti...

Apteekista saa MiniSun -nimistä D3 -vitamiinivalmistetta. Pillerit ovat pieniä ja helppo ottaa, ja vaikka sekoittaa ruokaan. D3-vitamiini tietääkseni on myös hyödyllisempää ja tehokkaampaa kuin halvempi D2-vitamiini.