Hae tästä blogista

sunnuntai 9. lokakuuta 2011

DAA+ZMA - kliinisesti testattu testosteronipitoisuuden lisääjä

Testosteroni tekee pojista miehiä. Se saa aikaan miesten sekundaariset sukupuoliominaisuudet kuten äänen madaltumisen, kasvon piirteiden miehistymisen, karheamman ihon, lihasten kasvun ja karvoituksen.
Testosteronin tuotanto heikkenee hiljalleen keski-iästä lähtien. Toisin kuin naisilla, joilla hormonituotanto hiipuu lyhyessä ajassa, miehillä sukuhormonin tuotanto vähenee asteittain. Keski-ikäisillä ja ikääntyvillä miehillä yleisin syy veren testosteronin alentuneeseen pitoisuuteen on lihavuus, erityisesti vyötärölihavuus. Myös eräät lääkkeet ja runsas alkoholin käyttö laskevat testosteronipitoisuutta. Matala testosteronipitoisuus aiheuttaa mm. lihasten surkastumista, luuston heikentymistä, erektiohäiriöitä ja rasvan kertymistä vyötärön aluelle. 

Kaikkien nisäkkäiden kiveksissä on ns. Leydigin soluja, jotka vastaavat testosteronin tuotannosta. Testosteroni tunnetusti vaikuttaa edullisesti sekä fyysiseen että psyykkiseen suorituskykyyn, joten erilaiset "testosteroniboosterit" ovat kautta aikojen olleet suosittuja mieskunnan keskuudessa. DAA+ZMA -valmisteen keskeinen vaikuttava aine on D-aspartiinihappo. Italialaistutkijat selvittivät tutkimuksessaan D-aspartiinihapon merkitystä nisäkkäiden testosteronituotannon säätelyssä (Lamalla ym. 2007). Tutkimuksessa käytettiin villisian kiveksiä, sillä niissä on enemmän Leydigin soluja kuin muissa nisäkäskiveksissä. Tutkijat havaisivat selvän lisäyksen testosteronipitoisuudessa, kun villisiasta otettua kivesuutetta inkuboitiin D-aspartiinihapolla. 

D-aspartiinihapon vaikutuksista terveiden miesten testosteronitasoihin on tähän mennessä julkaistu yksi laadukas tutkimus (Topo ym. 2009). 23 miehelle annettiin 3,2 g D-aspartiinihappoa päivässä 12 päivän ajan. 20 miestä sai plaseboa eli lumetuotetta. D-aspartiinihappo nosti testosteronitasoa noin kolmanneksella. Yksi annos (6 kapselia) DAA+ZMA -valmistetta sisältää 3 g D-aspartiinihappoa.  

DAA+ZMA sisältää lisäksi alkuperäisen ZMA-formulan, jonka Balco Laboratories -yhtiön Victor Conte kehitti NFL:n pelaajille. Conte ja työtoverit havaisivat, että yli 70 % pelaajista kärsi sekä sinkin että magnesiumin puutoksesta. ZMA-formulan anto urheijoille nosti merkitsevästi testosteroni- ja IGF-pitoisuuksia (Voit lukea lisää ZMA:n historiasta täältä). ZMA sisältää sinkkiä ja magnesiumia erittäin tehokkaasti imeytyvissä muodoissa. Sinkkimonometioniini ja sinkkiaspartaatti ovat molemmat aminohappokelatoituja sinkin lähteitä, jotka nostavat tehokkaasti veren sinkkipitoisuutta vaikuttamatta kuitenkaan kuparipitoisuuteen (veren sinkkipitoisuuden nousu usein laskee kuparipitoisuutta). Myös ZMA:n magnesium on aminohappokelatoitua. Aminohappoihin kelatoidut mineraalit imeytyvät aminohapon mukana suolistosta. Lisäksi ZMA:ssa on B6-vitamiinia, joka tehostaa magnesiumin hyväksikäyttöä elimistössä.     

Suosittelemme ottamaan DAA+ZMA -päiväannoksen aamupalan yhteydessä. Aamupalan kalsiumpitoisuus kannattaa minimoida, sillä kalsium voi estää sinkin imeytymistä. Lähinnä tämä tarkoittaa maitotuotteiden poisjättämistä tai minimoimista aamupalalla. Pienillä kalsiummäärillä (esim. kahviin lisätty maito) ei ole merkitystä.

DAA+ZMA
Yksi annos (6 kapselia) sisältää:
D-aspartiinihappo 3 000 mg
Alkuperäinen ZMA-formula:
Sinkki (sinkkimonometioniini, sinkkiaspartaatti) 30 mg
Magnesium (magnesiumaspartaatti) 450 mg
B6-vitamiini (pyridoksiini HCL) 10,5 mg 

Pakkauskoko: 180 kapselia (30 päiväannosta)

HUOM. DAA+ZMA -valmistetta ei ole tarkoitettu alle 18-vuotiaille. 

7 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hei,

Kiitos mielenkiintoisesta tuotteesta. Olisin kysynyt, että jos valmiste todella nostyaa testo pitoisuukksia niin voiko se antaa positiivisen doping-näytteen?

Anonyymi kirjoitti...

Minkä verran ALA+ tulee maksamaan? Tässä jo odotellaan että pääsis tilaamaan..

Anssi Manninen kirjoitti...

DAA+ZMA -valmiste ei voi aiheuttaa dopingkäryä.

Anssi Manninen kirjoitti...

ALA+ tulee maksamaan jotain 18-20 euroa.

late kirjoitti...

edotan omistajalle oman tuotteen nimen RapuVita jota ei ole muilla.

Köpi kirjoitti...

Eikö tätä voi ottaa illalla kuten magnesium + sinkki yleensäkkin?

Anssi Manninen kirjoitti...

Voi ottaa myös illalla. DAA otettiin kuitenkin em. tutkimuksessa aamulla.