Hae tästä blogista

maanantai 10. toukokuuta 2010

Lukijakommentti: Arginiinilisän hyödyt














Morjensta Anssi!

Oon tossa kovasti sun blogia lueskellu (ja tilaillukki tavaraa tiuhaan tahtiin sielt sun puljusta:) ja kovasti on pistäny simmuun noi artikkelit koskien arginiinia. Olen koettanut lukea muualtakin ilmestyneitä artikkeleita, ja joka paikassa (uudet artikkelit) on löytynyt saman tyyppistä tulosta, eli arginiinin väitetyt ominaisuudet eivät pidä paikkaansa tai ovat minimaalisia. Jyväskylän yliopiston sivuilta löysin yhden pro gradun, missä käsiteltiin arginiinia ja glutamiinia erikseen, ja siinä mainittuna positiivisia tutkimustuloksia aiheesta, mutta tulokset vuosituhannen alulta.

Kuitenkin, itse alotin treenikaverin kans arginiinin käytön 2005 vuonna, ja muistan kun molemmilla tuloskehitys muuttui huomattavasti ja suunta ylöspäin. Esim. siihen aikaan teimme paljon käsipainopenkkiä, ja molemmilla taisi tulla + 5kg molempiin käsipainoihin lisää n. 1-2 vkon aikana. Itse olen treenaillut kovaa n. vuodesta 2000 saakka, eli sellaista ensihuumaa se kehittyminen ei ollut. Muissakin liikkeissä samantyyppistä kehittymistä pienellä aikavälillä. Ja kehitys oli pysyvää, eli tulokset eivät tippuneet käytön lopettamisen jälkeen. Kaverilla tuli sit arginiinista kovasti näppyjä yläselkään, joka takia kaveri sit jättikin tämän tuotteen kokonaan pois.

Ja ennenku rupeat naureskeleen näppyselästä sen enempiä, niin natuja oltiin molemmat ja ollaan edelleen Eli näpyt selkään kaverilla, ja ainoastaan arginiin käytön aikana.

Myöhemmin en ole huomannut arginiinissa oikein mitään hyötyä, ja noita sun tutkimuksia luettuani uskoisin että kuluva purkki jää tän kaverin viimeiseksi. Mutta kyl silti uskon, että tuotteesta jotain saa irti. Nimenomaan naturaalitreenaaja ainakin, ja jos treenaa kovaa ja aloittaa tuotteen käytön. Tämä siis vedoten omiin kokemuksiin, tieteellistä perustaa tälle ei ole ollenkaan mitään.

Postin tarkotuksena siis tuoda esille tämä, et kyl siit ainakin kahdella henkilöllä ollut hyötyä Tiedä sit onko sillä isompaa merkitystä. Mut ite mietin, et voiko olla, et se vaikuttais nimenomaan vain käytön alussa, jonka jälkeen elimistö esim. tottuu aineeseen, eikä aineen käytöstä ole enää hyötyä, kuurittaisuus jne. En haluais ite viel kokonaan haudata käsitystä arginiinista, kun se on about ainoa aine koskaan, mikä on konkreettisesti näkynyt treenituloksissa lyhyessä aikavälissä.

5 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Ostin itsekkin arginiini purkin ja käytössä ollut alle viikon, perhanan pahanmakuista :) Täytyy kirjoitella tuosta vaikutuksesta, jos ylipäänsä edes löytyy.Voihan se olla että se toimiikin, kuten viestin aloittaja kertoikin positiivisista tuloksista.

Anonyymi kirjoitti...

Eikös kyse ole lähinnä ollut arginiinista akuttiina pumpinlisääjän eikä arginiinin muista hyödyllisistä vaikutuksista.

Anssi Manninen kirjoitti...

Siitä oli nimenomaan kyse - ainakin minun tekstissä.

Anonyymi kirjoitti...

Onko tuosta arginiininsta tutkimuksia, että lisää voimaa tai lihasmassaa jos ei pumppia ?

Mia kirjoitti...

Äkkiseltään katsottuna ainakin löytyi mm. v.2008 tehty tutkimus menopaussin ylittäneillä naisilla maksimivoiman lisääntymisestä L-arginiinilisän yhteydessä/vaikutuksesta. Tutkittavia oli tosin melko vähän... Paljon muuhun vaikutuksia kyllä on todettu olevan (kipuun, kollageenisynteesiin, yhdessä C- ja E- vitamiinin kanssa NO- synteesiin jne. - useat kylläkin diabeetikoille ja pelkkiä eläinkokeita).

Omakohtasisita kokemuksista voin todeta vain, että valmisteiden välillä on ainakin ollut eroja vaikutuksen suhteen. Ja vaikka verenkierto on lisääntynyt, niin en ainakaan pumppiin ole huomannut mitään eroa. Lihasvoimaan jonkun verran joillakin valmisteilla- ja sekin käytön alussa... Muttei kyllä mitään ihan dramaattista vaikutusta kuitenkaan.

Ajattelisin kaiketi, että annostus ja nauttimisajankohta (mm. tyhjään mahaan nautittuna jne...) suhteutettuna treeniajankohtaan ja -tapaan vaikuttaa myös, eikä välttämättä ole niin yksiselitteistä vielä ainakaan (jos ollenkaan...)