Hae tästä blogista

perjantai 24. syyskuuta 2010

Jani-Pekka Eirala Mannistalliin


Teksti: Jani-Pekka Eirala

Olen Jani-Pekka Eirala, 22-vuotias nuorimies oulusta, harrastan voimanostoa ja opiskelen koneistajaksi. Olen aloittanut painojen kolistelun n. 15 vuotiaana, mutta silloin se oli enemmänkin vain salilla hengailua ja lehtien lueskelua ;) sitä se on nytkin... :D mutta joskus 18-vuotiaana voimanosto alkoi kiinnostaa enemmän, idea isojen painojen nostelusta kiinnosti sekä halu olla muita vahvempi :) minulle ei ruokavalion tarkkailu sovi ainakaan vielä :D tykkään syödä ja juoda mitä haluan ja viettää vapaa aikaa reilusti.. :) joten kehonrakentajaa minusta ei vielä ainakaan saada, mutta aika näyttää, en pidä sitä poissuljettuna ajatuksena.. :)

Noin 21-vuotiaana aloin haaveilla pienistä penkkikisoista ja aloin kysellä kovasti, että missä niitä järjetetään (raw) kisoja, huomatessani että penkki oli minun vahvin puoleni, silloin n. 180-190 kg. Kyykkyä en ollut silloin vielä edes käytännössä tehnytkään, joitain apuliikkeitä vain. Veto oli silloin kans ihan hyvällä tasolla, 270-280 kg paikkeilla ja painoa oli silloin n. 100 kg. Sitten lähdin armeijaan, 1/09 rovaniemelle ilmatorjuntaan. Siellä 6 kk ollessani tulokset hiukan tippuivat ja se hiukan lannisti!! :/ Varsinkin kun reenikaverini oli kasvanut minusta ohi! Ja se jos mikä pistää pökköä pesään!!

En antanut sen haitata, vaan päätin että nyt tai ei koskaan. Nyt on aloitettava tosissaan ja aloin reenata Oulun Classic Gymillä heti armeijan jälkeen.. pääsin armeijasta heinäkuussa 2009 ja 4 kk siitä eteenpäin lokakuun 3. päivä penkissä oli 200kg parin aikaisemman yrityksen jälkeen muutamia päiviä aikaisemmin silloin onnistumatta.. nyt se tuli omana 22-vuotissyntymäpäivänäni. Voitte kuvitella fiilistä, 200 kg raw-penkki oli enemmän kuin haamu raja.. mutta koskaan ei saa olla tyytyväinen, ahneus iski ja lissää haluttiin rautaa tankoon.. :) Kovaa reeniä vaan kunnes sain kuulla parin kaverini kautta, että helmikuussa 2010 olisi Muhoksella raw-penkkipunnerrus kisat. Siitä se sitten lähti sinne heti ilmottautumaan ja mitalihan se sieltä tuli, kultainen vielä.. :) tuloksella 205 kg ja siitä se kipinä lähti..

Vuotson Ville alkoi tehdä minulle reeniohjelmia (valmentamaan). Otimme uusia tavoitteita ja aloin ottaa selvää, missä on kisoja. Seuraavat olikin sitten melkein heti perään Jyväskylässä Fun Pubissa.. hiukan nimilistaa luekeltuani aloin miettiä, että onkohan minusta tuonne lähtiäksi, koska siellä oli sellaisia nimiä, jotka olivat minun "idoleitani" ja ammattilaisia näissä hommissa, mm. Mangusson - jäätävä maastavetäjä!! No ei muutako sekaan vaan.. penkissä tulokseni jäi 200 kg ja veto oli 310 kg (uusi ennätys vedossa). 20 kg paransin saliennätystä.. :) Sitten tulostaulua katsellessani kummassakin lajissa rahkeeni riitti 3 sijaan.. olin aivan ihmeissäni, että pärjäsin näinkin hyvin, vaikka penkki ei mennyt ihan suunnitelmien mukaan.. :)

Sitten oli seuraavien kisojen aika, 29.5.2010 Porissa. Kaikki lajit kyykky, penkki, veto. Siellä oli taas kovia nimiä.. sinne oli hietto ja hyvät ohjelmat ja ne toimivat.. :) n. 4 kk kyykyä treenattuani Villen avustuksella!! Porissa tuli tulokseksi 230 kg kyykky (kevyt), penkki 210 kg, veto 320 kg, yht. 760 kg. Oma paino 108.7 kg. Raw-finaalin tulosraja on alle 110 kg sarjassa 740 kg ja se ylittyi! 2. palkinto tuli siis Porista. Nyt on sitten reenattu taas kovasti ja vuorossa on 2.10.2010 Muhoksella penkki ja veto-kisa. Koitetaan tehdä taas uusia kisa-ennätyksiä!

Ja nyt on muuten löydetty niihin vielä pieni oikotie, nimittäin Mannisen lisäravinteet. Niillä saadaan täydennettyä ruokavalioni!! En nimittäin aikaisemmin ole käyttänyt lisäravinteita. Voi olla että tulokset lähtevät kovaan nousuun.. :)

Video: jani-pekka eirala penkki 210kg Sport Gym RAW, 29.5.2010

Ei kommentteja: