Hae tästä blogista

perjantai 2. joulukuuta 2011

Tapaus Ursula Schwab
Itä-Suomen yliopiston kliinisen ravitsemustieteen dosentin Ursula Schwabin perättömät väitteet huostaanottouhkauksista ovat saaneet blogeissa runsaasti palstatilaa. Aamu-lehden blogista lainattua:

"Kyselinkin sähköpostitse Ursula Schwabilta tiedon lähdettä ja ihmettelin, missä vaiheessa ketjua on joku salassapitovelvollisuuttaan rikkonut. Sain hyvin lyhyen vastauksen: "En ole koskaan sanonut saaneeni tiedon sosiaaliviranomaisilta."

Minä siihen ihmettelemään, että mistäs sellainen tieto sitten on peräisin. Viranomaisten lisäksi vain asianosaisilla pitäisi olla varmaa tietoa asiasta. Jotenkin epäilen, että asianosaiset olisivat suoraan ottaneet Schwabbiin yhteyttä. Eli kyseessä on oltava toisen käden tieto eli huhupuhe. Joka tapauksessa jossain kohtaa ketjua on joku lipsauttanut tietoa, joka ei julkisuuteen kuuluisi. Toiseen sähköpostiin sain myös hyvin lyhyen vastauksen: "En jatka tätä keskustelua pidemmälle, mutta totean, että vaitiolovelvollisuutta ei ole rikottu".

Ursula siis vahvisti, että  kyseessä oli uutisankka. Ymmärrän kyllä, että "Benecol-akselin" uskottavuus on tällä hetkellä pohjalukemissa, mutta viattomia lapsia ei missään nimessä pitäisi käyttää valtataistelun pelinappuloina. Myös lapset lukevat lehtiä.

Ursula selvästikin haluaa, että asian jauhaminen lopetetaan tähän. Ei taatusti lopeteta. Ken leikkiin ryhtyy, se leikin kestäköön. Jos Ursula on suomalaisen yliopiston palkkaa nauttiessaan levittänyt tahalleen valheellista tietoa, hän on silloin rikkonut yliopistolakia.

Ei kommentteja: