Hae tästä blogista

tiistai 11. marraskuuta 2008

Lukijakyssä: Kreatiini ja ikäihmiset

Tästä aiheesta on todella vähän keskustelua, joten ajattelin kysyä asiasta sinulta. Onko näistä kyseisistä tuotteista hyötyä vanhoilla ihmisillä. Urheilijoilla teho on todettu, mutta onko vaikutuksia todettu vanhuksilla. Uusimman beta-alaniinijutun näin blogissasi, mutta kuinka kreatiini. Toinen ehkä tärkeämpi kysymys liittyy tuotteiden turvallisuuteen vanhuksilla. Ikä tuo kumminkin mukanaan kaikenlaista vaivaa. Ajatus tästä heräsi, kun oma mummoni valittaa jalkojen puutumista ja pistelyä. Lihasvoimat hänellä ovat muutenkin hyvin heikot. Alunperin vaivan syynä on ilmeisesti ollut hermon puristuminen, mutta selkä on leikattu ja hermolle tehtiin tilaa. Siltikään vaiva ei täysin parantunut. Itse olen urheiluhieroja ja olen huomannut että hieronnallakaan ei ole vaikutusta. Itse paljon urheiluravinteita käyttäneenä kiinnostus heräsi, jospa lisäravinteista saataisiin hyötyä muuhunkin kuin kehonrakennus tarkoitukseen.

Kreatiinimonohydraatti toimii myös ikäihmisillä. Alla muutama tutkimus:

Effects of creatine supplementation on the onset of neuromuscular fatigue threshold and muscle strength in elderly men and women (64 - 86 years)

Creatine supplementation enhances isometric strength and body composition improvements following strength exercise training in older adults

Creatine supplementation improves muscular performance in older women

Creatine supplementation improves muscular performance in older men

Ei kommentteja: