Hae tästä blogista

keskiviikko 11. helmikuuta 2009

Hiilaridebaatti jatkuu YLE:n Ykkösaamussa

Suomen Akatemiassa käyty VHH-debaatti saa pikapuolin jatkoa. Ainakin allekirjoittanut kutsuttiin juuri YLE-radion Ykkösaamu -nimiseen ohjelmaan. Tulee ulos perjantaina klo 8:30.

14 kommenttia:

Christer Sundqvist kirjoitti...

HIENOA! Tsemppiä debattiin!

Christer Sundqvist kirjoitti...

Hyvä Anssi! Toit hyvin esille Suomen Akatemiassa 9.2. käydyn keskustelun ydinkohdat. Mikael Fogelholm oli pitkälti samaa mieltä kanssasi. Ei yllätä minua yhtään, sillä aikaansa seuraava ja ennakkoluuloton ravitsemuksen asiantuntija tekee juuri näin. Hän sanoutuu irti vanhakantaisesta Atkinsin dieetin vastustuksesta. Mikael on minun laillani lukenut paljon tutkimusraportteja. Esimerkiksi professori Matti Uusitalo myönsi 9.2. ettei hän ole näitä tutkimuksia lukenut. Ei hän ehdi. Kuitenkin Uusitalolla on asiasta vankka mielipide.

Mainitsit minun esille nostaman asian, että VHH:lle pitäisi taata erityisruokavalion asema. Tämä on mielestäni lähiaikojen tärkeimpiä projekteja Suomessa, jos halutaan tosissaan tehdä VHH vakavasti otettavaksi ruokavalioksi. Tervetuloa tekemään tällaista yhteistyötä kanssani. Karppi- ja hiilihydraattitietoiset rivistöt pysykööt ojennuksessa ja mieli nöyränä.

Vielä kerran kiitos Anssi!

terveisin,

Christer Sundqvist

Christer Sundqvist kirjoitti...

Sorry meni taas yksi sukunimi väärin. Piti sanoa Uusitupa (ei Uusitalo). Minun lahossa päässäni ei enää pysy sukunimet.

t. christer

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos palauttesta, Christer.
AM

Anonyymi kirjoitti...

Tässä linkki. ko ohjelmaan:
http://areena.yle.fi/toista?id=1862616

Anonyymi kirjoitti...

^ Itse hiilarikeskustelu alkaa tuossa yllä linkatussa ohjelmassa kohdassa 26:23, jos ei jaksa kuunnella muita osioita.

Olen itse vaihtanut kokeeksi ketogeeniseen ruokavalioon (lihaa, kalaa, runsaasti tärkkelyksettömiä vihanneksia, pähkinäsekoitusta, tummaa suklaata - ehdoton ei kaikelle insuliinitasoja nostavalle), ja vyötärönmitta on kaventunut vauhdilla. Energiaa tuntuu löytyvän, ja pitkät paastotkin ovat helpompia väsymättä. Mielenkiintoinen ilmiö.

Anonyymi kirjoitti...

Korjaus ylläolevaan, termi "ketogeeninen" oli väärä, sitä käytetään lähinnä epilepsian hoidossa. Omaani osuvampi termi olisi kai paleo-dieetti. Ruokavalioon kuuluu vihannesten lisäksi myös marjat (pääasiassa mustikat ja goji-marjat) sekä tietenkin apteekista saatavat vitskut ja hivenaineet. Maitoa / maitotuotteita ja gluteenipitoisia viljatuotteita vältetään. Vuohenmaitojuustoa suositaan mieluummin kuin naudanmaitojuustoa. Kaikkee semmosta pientä säätöä. Olo tuntuu energiseltä, ja munuais- ja maksa-arvot olivat puolitoista viikkoa sitten testattuna täysin normaalit.

PeeÄR-mies kirjoitti...

Kuuntelin Anssi Mannisen ja Fogelholmin radiojutun pariinkin kertaan, ja tuntuma oli, että Anssi pelkää, että pisnekset kusee ellei oo joojoo-miehiä - niin oli ympäripyöreetä juttua. Jopa Mikael F. lopussa ihmetteli, että hän oli varautunut hieman ankarampaan argumentaatioon, mutta eläinrasvat pois, oli kummankin herran näkemys. Pisneksksen täytyy rullata.

Anonyymi kirjoitti...

En viitsinyt ruveta väliin heittelemään argumentteja.
AM

Anonyymi kirjoitti...

PS. Minä en kyllä puhunut mitään eläinravoista.

PeeÄR-mies kirjoitti...

"Kovista" puhuit ellen aivan väärin muista.

Anonyymi kirjoitti...

Muistisi pätkii. En puhunut kovista tai eläinrasvoista mitään.
AM

PeeÄR-mies kirjoitti...

Oikein, juuri kuuntelin äänitteen, et kuitenkaan ottanut mitään kantaa F:n loppukaneettiin, jossa hän totesi, että eläinrasvat tulisi jättää pois...ja muutenkin - olisin odottanut hieman 'jäykempää' asennetta peruna etc. kannanottoihin - ehkä kyse oli myös studioiden etäisyydestä?

Anonyymi kirjoitti...

Käsittääkseni tapana on radiokeskustelussa odotella omaa puheenvuoroa. Sitä ei enää eläinrasvakommentin jälkeen tullut, sillä ohjelmanaika oli lopussa.
AM