Hae tästä blogista

sunnuntai 24. elokuuta 2008

Hydrohera vs. tavishera

Amino Acids -tiedelehdessä julkaistu tutkimus vertasi hydrolysoidun heraproteiinikonsentraatin ja hydrolysoimattoman heraproteiini-isolaatin vaikutuksia mm. veren aminohappotasoihin ja insuliinivasteisiin. Terveille miehille annettiin tyhjään mahaan joko 1) 45 g heraproteiinihydrolysaattia tai 2) 45 g heraproteiini-isolaattia yön kestäneen paaston jälkeen.

Tulokset osoittivat, että

1. Mahalaukun tyhjentymisnopeus ei merkitsevästi muuttunut hydrolyysin ansiosta. Tämä saattaa - ainakin osittain - selittyä sillä, että proteiinit otettiin tyhjään mahaan yön kestäneen paaston jälkeen.

2. Heraproteiinihydrolysaatti sai aikaan merkitsevästi voimakkaamman insuliinivasteen. Tarkkaan ottaen insuliinin maksimipitoisuus oli 28 % suurempi ja ns. area under curve -vaste 43 % suurempi.

3. Selvästi insuliinin eritykseen vaikuttavista aminohapoista vain fenyylialaniinipitoisuudet olivat merkitsevästi suuremmat herahydrolysaattiryhmässä. Näin ollen on jossain määrin epäselvää miksi herahydrolysaatti saa aikaiseksi selvästi voimakkaamman insuliinivasteen.

Ei kommentteja: