Hae tästä blogista

tiistai 7. huhtikuuta 2009

Daesang Corporation ja Manninen Nutraceuticals Oy

















Tiedote 7.4. 2009

Daesang Corporation ja Manninen Nutraceuticals Oy yhteistyöhon Suomessa

Maailman suurin glutamiinin, arginiinin ja fenyylialaniinin valmistaja ja maailman toiseksi suurin aspartaamin valmistaja Daesang Corporation (Soul, Etelä-Korea) ja Manninen Nutraceuticals Oy ovat tänään (7.4.) tehneet sopimuksen Daesang Corporationin valmistamien raaka-aineiden edustuksesta Suomessa. Sopimuksen ulkopuolelle jäivät jo käynnissä olleet neuvottelut eräiden suurten elintarvikeyhtiöiden kanssa. Vuonna 1956 perustettu, yli 3200 henkilöä työllistävä Daesang tunnetaan maailmalla fermentaatioteknologian pioneerina. Fermentaationteknologiaa käytetään nimenomaan juuri aminohappojen valmistuksessa. Esimerkiksi kaikki glutamiinin valmistajat käyttävät fermentaatiomenetelmää aminohapon valmistukseen (Kusumoto I. Industrial production of L-glutamine. Journal of Nutrition 2001;131:2552S-2555S.) Deasang on pörssiyhtiö, jonka liikevaihto vuonna 2007 oli 1,389,080,300,000 KRW.

Urheiluravitsemusteollisuuden kannalta keskeisimmät Daesang tuotteet ovat L-glutamiini ja L-arginiini (base). Molempien tuotteiden pakkauskoko (nettopaino) on 20,0 kg (bruttopainot 21,25 ja 21,50 kg). Yhdessä lavassa on 500 kg. Suuret erät toimitetaan suoraan Daesangin Euroopan varastolta ja pienemmät Manninen Nutraceuticals Oy:n varastolta. Toimitusaika Euroopan varastolta on n. 10 päivää. Daesang valmistaa myös L-arginiinihydrokloridia (monohydrokloridi), mutta sitä käytetään pääasiassa kliinisissä ravintovalmisteissa. Yksi Daesangin tytäryhtiöistä valmistaa sitrulliinia, joka tuotetaan L-arginiinista L-arginiinideaminaasi -nimisen entsyymin avulla. Sitrulliinimalaatti on jo saavuttanut jonkin verran jalansijaa urheiluravitsemusteollisuudessa.

Manninen Nutraceuticals Oy tarjoaa L-glutamiinia ja L-arginiinia myös valmiiksi kuluttajapakkauksiin pakattuina tuotteina alan yrityksille. Manninen Nutraceuticals Oy lanseeraa arginiinin myös oman tuotemerkin alla (ArgiPure).

Lisätietoja: Anssi Manninen, Manninen Nutraceuticals Oy; anssi.manninen@gmail.com

Glutamine Process Flowchart

Arginine Process Flowchart

7 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kyseessä lienee kuitenkin Korean tasavalta (Etelä-Korea).

Anonyymi kirjoitti...

Joo, niin tietysti. Kiiressä lipsahti bugi. Korjaan. :)
AM

S-252 kirjoitti...

Juhuu! Itselläni arginiini on ainakin toiminut loistavasti, joten odottelen täällä jo lompsa valmiina koska ArgiPurea pääsee tilaamaan. :)

S-252 kirjoitti...

Muuten, valmistaako Daesang myös ubikinonia eli koentsyymi Q10:tä? Siinä on toinen aivan erinomainen lisäravinne yli kolmekymppisille urheilijoille. Mannisen hinta-laatutasolla se räjäyttäisi täkäläiset markkinat.

Anonyymi kirjoitti...

Daesang ei valmista ubikinonia.
AM

Anonyymi kirjoitti...

Hmm, aspartaamia ei luultavasti sitten sisällä nämä vapaat aminohapot vaikka yhtiö on tekemisissä tämän maku-aineen kanssa? Siis tyyliin: "Voi sisältää jäämiä...Tuote on valmistettu tehtaassa jossa käsitellään ..."

Anonyymi kirjoitti...

Ei tietenkään sis. aspartaamia.
AM