Hae tästä blogista

sunnuntai 5. huhtikuuta 2009

Mystinen anaboli Venäjältä



















Edit 5.4.: Postaan Sports Nutrition News -postituslistalle tarkat tuotetiedot maanantaina tai viimeistään tiistaina. Voit liittyä listalle Manninen Nutraceuticals Oy:n kotisivulla.

Meille on tarjottu myös erästä mystistä Venäläistä anabolia, jota näyttäisi olevan parissa jenkkiravinteessa. Raaka-aine valmistetaan EU:ssa, mutta yhdiste on "keksitty" Venäjällä. Yritin juuri etsiä erilaisista tietokannoista yksityiskohtaista informaatiota ko. yhdisteestä, mutta suhteellisen laihoin tuloksin. Tieteellisissä tutkimuksissa sitä on käytetty lähinnä haavojen paranemisen nopeuttamiseen. Yhdiste on listattu ainakin Hazard R63 -luokkaan ("Possible harm of to the unborn child"), joskin tähän luokkaan kuuluu valtava määrä aineita.

Kyseisessä yhdisteessä metyyliryhmä on liitettynä urasiliin (nukleotidi). Nukleotidit muodostavat DNA:n ja RNA:n. RNA eroaa DNA:sta rakenteeltaan niin, että deoksiriboosin tilalla polynukleotidiketjussa on riboosi ja tymiinin tilalla emäksenä on urasiili. Yhdisteen väitetty anabolinen vaikutus perustuu lähinnä RNA:n tehostuneeseen korjautumiseen. Optimaalisesta päiväannoksesta ei ole tällä hetkellä tietoa. Eräässä jenkkituotteessa ainetta on vain n. 100 mg annoksessa (2 kapselia), kun taas toisessa annos on 1 g per annos (6 kapselia). Lisäinfoa seuraa.. stay tuned!

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kaikkea se veli venäläinen tuottaakin...

Mutta mitenkähän mahtaa metyyliurasiili selvitä hengissä mahanesteen ja nukleaasien kanssa?

Lisäksi olisi mielenkiintoista tietää, mikä hiiliasema valmisteessa on metyloitu, kun esim. 5-metyyliurasiihan on toiselta nimeltään tymiini.

Anonyymi kirjoitti...

Kuudes hiili. Viitoshiilen metyylaatio tapahtuu elimistössä luonnostaan, jolloin syntyy mainitsemaasi endogeenista yhdistettä (tymiini). Se ei selviä maha-suolikanavan ja maksan metabolian läpi sellaisenaan.
AM