Hae tästä blogista

maanantai 6. huhtikuuta 2009

Kreatiinimonohydraatin (CMPure) hinta nousee

Kreatiinimonohydraattijauheen (CMPure) hinta nousee kesällä n. 25-30 prosenttia. Raaka-aineen hinta on noussut jo pariinkin kertaan, mutta ulosmyyntihinta on pidetty ennallaan. Kesällä hintaa on kuitenkin pakko nostaa. CMPure vielä verkkokaupassa vanhaan hintaan.

7 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Nostaako hintaa raaka-aineen kova kysyntä vai mikä?

S-252 kirjoitti...

Olisi mielenkiintoista tietää miten kreatiinia ylipäätään valmistetaan. Mistä raaka-aineesta ja millä menetelmällä?

Anonyymi kirjoitti...

Kreatiini valmistetaan samoista aminohapoista kuin ihmisen elimistökin sen valmistaa. En tunne valmistusmenetelmää kuitenkaan kovin tarkkaan.
AM

Anonyymi kirjoitti...

Hintaa nostaa ihan vaan yleinen hintatason nousu. Emme ole nostaneet kreatiinin hintaan vielä kertaakaan, mutta nyt on pakko.
AM

Anonyymi kirjoitti...

Teollisesti kreatiinia valmistetaan käyttämällä sarkosiinia (glysiini-aminohapon N-metyylijohdos), jonka annetaan reagoida syanamidin tai metyyli-isourean kanssa emäksisessä ympäristössä, ja jossa reaktioseoksen pH säädetään suola- tai rikkihapolla sopivaksi synteesiä varten.

S-252 kirjoitti...

^ Kiitos selvennyksestä. Nyt täytyy vielä googlettaa ja wikipedittaa mistä ja miten sarkosiinia valmistetaan, ja mistä ne raaka-aineet saadaan, jne, kunnes päästään alkulähteille. Lieneekö öljyteollisuudessa, kuten teollisella tauriinillakin?

Anonyymi kirjoitti...

Sarkosiinia tehdään teollisesti metylamiinista kun sen annetaan reagoida kloroasetaatin kanssa vesiympäristössä. Metylamiinia vastaavasti saadaan, kun ammoniakin annetaan reagoida metanolin kanssa käyttämällä piialuminaattia katalyyttinä.