Hae tästä blogista

sunnuntai 12. huhtikuuta 2009

Lukijakyssä: HPLC-kreatiini














Mitä ihmettä on HPLC kreatiini? Tollanen löytyy jostain etiketeistä.

HPLC -etuliite viittaa siihen, että tuotteen sisältämä kreatiini on testattu ns. korkean erotuskyvyn nestekromatografialla (High Performance Liquid Chromatography [HPLC]). HPLC-menetelmää käytetään yleisesti (haihtumattomien) orgaanisten yhdisteiden analyyseissä. Manninen Nutraceuticals Oy testaa kaikki markkinoimansa aminohapot ja aminohappojohdannaiset HPLC-menetelmällä. Ko. menetelmä hyödyntää korkeaa painetta, joka pakottaa eluentin (ajoliuoksen) tunkeutumaan hienojakoisilla jauheilla pakattujen kolonnien läpi.

5 kommenttia:

J kirjoitti...

Hyvä että omaa laadunvalvontaakin harrastetaan. Miten usein Tullin labra tutkii maahantuomia tuotteitanne?

Ohessa muuten referenssi kreatiinin HPLC-määrityksestä:

Dash AK, Sawhney A. A simple LC method with UV detection for the analysis of creatine and creatinine and its application to several creatine formulations. J Pharm Biomed Anal. 2002;29:939-945.

Anonyymi kirjoitti...

Tervehdys J,

Tullilaboratorio testaa hyvin harvoin tämän tyyppisistä tuotteista bulkkitehdaspakkauksia. He yleensä testaavat ravintolisistä vain valmiita kuluttajapakkauksia.

Noi Dashin paprut (toi ja se toinen v. 2003) on meillä ohjenuorana CMPure:n testauksessa..

AM

Anonyymi kirjoitti...

Ja meille ei tule bulkkitavaraa EU:n ulkopuolelta. Jatkossa arginiini ja glutamiini tulee Daesangilta, mutta se tulee Euroopan varastolta. Molemmat ovat lääkelaatuisia.
AM

J kirjoitti...

Hyvä tietää, ja kiertäkää kiinalaiskreatiinit vastakin kaukaa. Oli hinta miten edullinen tahansa.

Anonyymi kirjoitti...

Mielenkiintoisena (?) kuriositeettina mainittakoon, että Suomen Tullilabra pyysi meitä lähettämään yhtä meidän käyttämää raaka-ainetta Tullilabran puhdasainestandardiksi. :-)

AM