Hae tästä blogista

keskiviikko 9. syyskuuta 2009

E-pillerit saattavat hidastaa naisten lihaskasvua


Tuoreen jenkkitutkimuksen mukaan e-pillereiden käyttö vähentää selvästi voimaharjoittelun aikaansaamaan lihaskasvua. Tutkimukseen osallistui 73 perustervettä, 18-31-vuotiasta naista. Koko kroppa treenattiin kuntosalilla läpi kolme kertaa viikossa ja koehenkilöille painotettiin riittävän proteiinin saannin tärkeyttä. 34 koehenkilöä käytti e-pillereita ja 39 kuului kontrolliryhmään. Tutkimuksen kesto oli 10 viikkoa. Tulokset osoittivat, että lihaskasvu oli kontrolliryhmässä 60 % suurempaa kuin e-pilleriryhmässä; e-pilleriryhmässä rasvaton kehonmassa lisääntyi 2,1 % ja kontrolliryhmässä 3,5 %. Myös kolmen anabolisen hormonien pitoisuudet olivat korkeammat kontrolliryhmässä, kun taas yhden katabolisen hormonin (kortsolin) pitoisuudet olivat alhaisemmat. Sen sijaan lihasvoimassa ei havaittu suuria eroja ryhmien välillä.
Hold your horses.. tarina ei ole vielä lopussa. Tutkijat myös havaitsivat, että kaikilla e-pilleriryhmäläisillä ei ollut vaikeuksia kasvattaa lihasmassaa. Onhan jo pitemmän aikaa tiedetty, että tuotteiden sisältämät progestiinit eroavat androgeenireseptoriaffiniteetissa. Toisin sanoen niiden "sitoutumisärhäkkyys" androgeenireseptoriin on erilainen. Mitä suurempi affiniteetti, sitä voimakkaampi anaboliaa estävä vaikutus. Androgeenit (esim. testosteroni) eivät luonnollisesti pääse sitoutumaan reseptoriin, johon on jo sitoutunut toinen molekyyli.

Tutkimusta johtanut Chang-Woock Lee summasi tulokset seuraavasti:
"Numerous health and performance benefits including improved exercise/athletic performance, body composition, esthetic beauty, and self-image can be attained from the increased muscle mass and strength associated with resistance exercise training. OC [oral contraceptives] users may not be able to fully enjoy those benefits while experiencing impaired exercise performance and difficulties achieving athletic goals due to diminished muscle responses they get from resistance exercise training."

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

oliko testissä kehon rasvamääristä mitään seurantaa?

T:Maukka