Hae tästä blogista

sunnuntai 6. syyskuuta 2009

Blast from the Past: Kehonrakennuksen SM 1993


Miehet +90 kg

Oli aika "tömistellä" raskailla miehillä lavalle. Huutomyrsky oli melkoinen kun kilpailijat esiteltiin. Viimeisenä esiteltiin Marko Savolainen, jonka tuplat edestä poseeraus oli shokki yleisölle (kuva). Pienen "äimistelyn" jälkeen Kulttuuritalo oli revetä huutomyrskyn voimasta. Marko oli avannut kilpailunsa todella vaikuttavasti. Vapaaohjelmat aloitti todella kireässä kunnossa ja hyvät kisat värit löytänyt Jari Mattila. Mattila kävi tiukan kilpailun pronssista toisen "juniori" kilpailijan, Timo Vilposen kanssa. Vilponen oli isompi, mutta ei niin kireä kuin Mattila. Yleisö piti Vilposen lihasten koosta sekä esiintymisestä. Vilposen jälkeen oli moninkertaisen SM-mitalistin Peter Keräsen vuoro. Keräsen vapaaohjelmasta näki, että sen eteen oli tehty töitä. Viimeisenä lavalle tuli tekemään vapaaohjelman Marko Savolainen. Marko ei sortunut ns. tyypilliseen esitykseen, jossa raskas hevimusiikki taustalla, ja liikkeinä pelkkää moustmuscular ja tuplat edestä poseerausta. Marko esiintyi todella "sulavasti" ja taiteellisesti. Marko lopetti vapaaohjelman yleisön valtaisaan huutomyrskyyn.

Palkintojen jako

Oli aika julistaa sijoitukset: Kuudenneksi sijoittui Vaasan Timo Pikkala ja viidenneksi Seinäjoen Kari Ranta. Molemmat hyviä kilpailijoita joilla lihaa riitti. Neljäs Kotkan Hektorin edustaja Jari Mattila, kaksi pistettä pronssiin hävinneenä. Pronssia Timo Vilponen Vaasan Iron Gym... alkoi valtaisa huuto. Yleisö olisi halunnut paremman sijoituksen hänelle, ja ehkä pelkäsivät kuka olisi seuraava. Juontajana ollut Frank Pappa sai yleisön rauhoittumaan sen verran, että pystyi jatkamaan. Jännitys tiivistyi yleisön ja kilpailijoitten joukossa, Frank Pappa katsoi tuomaripöytäkirjaa ja jatkoi... Voittaja ja Suomenmestari tänä vuonna on... MARKO SAVOLAINEN, KUNTOSALI 38 OULU... Hopeaa Peter Keränen Hi-Man Sport Helsinki. Markon kannattajia ryntäsi lavalle onnittelemaan voittajaa. Yksi kavereista nappasi Markon painiotteella ilmaan. Tunnelma oli kuin Rocky elokuvassa :).

Miesten Yleismestari 1993

Marko Savolaisen ja Timo Vilposen vahva tulo nuorten sarjoista yleiseen sarjaan, oli uuden alku Suomen kehonrakennuksessa. Osa vanhoista konkareista lopetti tähän kilpailuun, mutta jotkut saivat uskoa omiinkin mahdollisuuksiin. Täytyy muistaa, että niin Marko kuin Timo ei sijoittunut edellisenä vuotena SM-kilpailuissa finaaliin. Kilpailivat silloin alle 90 kilon sarjassa. Lopuksi, kaikkien sarjojen parhaat kilpailivat kuka vuoden 1993 paras... voittajaksi selvisi Marko Savolainen. Marko Savolaisen tulo Suomen huipulle oli häkellyttävä vuonna 1993... Nuorten SM-kultaa, Pohjois-Suomen mestaruus, Yleisensarjan SM–kultaa, sekä vuoden 1993 paras kehonrakentaja. Kaikki Marko Savolaisen ollessa 20-vuotias. Vain kerran aiemmin on Juniori voittanut Suomenmestaruuden yleisessä sarjassa, nimittäin Jyrki Savolainen vuoden 1979 SM-kilpailussa.


Lähde: JK Kuntofitness

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

toimivatko manninen nutraceuticals -ravinteet myös takautuvasti?