Hae tästä blogista

perjantai 4. marraskuuta 2011

Lukijakommentti: DMAA ja dopingtestaus
















"Kiekkoa heittävä kollegani (terveisiä [nimi poistettu]) muuten varmisti ADT:stä tuon DMAA:n käyttöä koskevan kysymyksen ja Timo Seppälän vastaus oli, että aineen käyttö on kielletty ainoastaan kilpailun yhteydessä. Aineen puoliintumisajasta ei ole kuitenkaan tarkkaa tietoa, eikä myöskään DMAA:n raja-arvosta näytteessä, joten käytön suhteen joutuu olemaan tarkkana, että näyte on kilpailussa varmasti puhdas."

Manninen Nutraceuticals Oy suosittelee, että kilpaurheilijat eivät käytä Shock3d -valmistetta kilpailujen yhteydessä. Jos urheilija kuitenkin päätää käyttää valmistetta kilpailun yhteydessä, Manninen Nutraceuticals Oy ei ota mitään vastuuta mahdollisista sanktioista. Myös harjoituskaudelle sijoittuva käyttö on urheilijan omalla vastuulla. 

Eräs lukija ihmetteli, miten dopingaineeksi luokiteltavaa yhdistettä voidaan sisällyttää ravintolisäksi (elintarvikkeeksi) luokiteltuun tuotteeseen. DMAA kuuluu vain WADA:n kiellettyjen aineiden listalle, ei Suomen rikoslain dopingainelistalle. WADA on yksityinen järjestö, joten heidän listauksillaan ei ole tässä yhteydessä mitään juridista arvoa. Shock3d -valmisteen DMAA saadaan kasviuutteesta, ja kyseisen kasvin käyttö elintarvikkeena on sallittua EU:ssa.    

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Elikkä jos oikein ymmärsin , nii tuo aine siis testataan VAIN kilpailun yhteydessä , elikkä jos käytän treeni kaudella ja minut testataan niin ei tule positiivisti tulosta vai kuinka :) , kysyn siksi että olisin erittäin kiinnostunut tästä tuotteesta ja mitä se tekee kilpirauhasele jos on vajaatoimintaa. kiitos vastauksesta