Hae tästä blogista

keskiviikko 18. helmikuuta 2009

Kaakao-vanilja Neuro Overdrive


Appelsiini-lime Neuro Overdrive on jäänyt valikoimasta ainakin toistaiseksi. Tilalle on tullut kaakao-vanilja. Tuotteen etiketti ei ole vielä valmis, mutta lisään tuotteen verkkokauppaan (lätkimme purkkeihin pienet tarrat).

Neuro Overdrive on huipputehokas, tieteellisesti kehitetty tehonlisääjä ja lihasanabolian stimulaattori. Tuotteen sisältämä Power-Strength-Endurance Matrix -ravinneyhdistelmä maksimoi mentaalisen ja fyysisen suorituskyvyn sekä lisää varastorasvojen käyttöä energiaksi, kun taas Muscle Hypertrophy Matrix -ravinneyhdistelmä maksimoi lihasanabolian.

Aktiiviaineiden tärkeimmät funktiot:

Kofeiini
Kofeiinin positiivinen vaikutus sekä mentaaliseen että fyysiseen suorituskykyyn on hyvin dokumentoitu (esim. Doherty & Smith 2004; Doherty & Smith 2005). Kofeiini vähentää lihaskipua kovatehoisen urheilusuorituksen aikana (esim. Gliottoni & Motl 2008). Lisäksi kofeiini vähentää fyysisen kuormituksen aiheuttamaa lihasarkuutta (esim. Maridakis et al. 2007). Kofeiini näyttäisi nostavan myös testosteronitasoja (Beaven et al. 2008). Kofeiini ei järkevinä määrinä vaikuta haitallisesti urheilijoiden nestetasapainoon (Armstrong et al. 2007). Mainittakoon vielä, että kahvilla ei ole samaa vaikutusta fyysiseen suorituskykyyn kuin puhtaalla kofeiinilla (Graham et al. 1998). Kofeiini aiheuttaa jo suhteellisen pieninä yliannoksina myrkytystilan, joten kofeiinipitoisten tuotteiden käyttöohjeita pitää noudattaa. Itse asiassa kofeiinitynnyreissä on massiiviset varoitus- ja ensiaputekstit. Teelusikallisella puhdasta kofeiinijauhetta saa mahdollisesti hengen pois.

Beeta-alaniini
Beeta-alaniini nostaa lihassolujen karnosiinitasoja. Karnosiini on tehokas solunsisäinen puskuri, eli se estää pH:n laskua (happamuutta) kuormituksen aikana. Beeta-alaniinista löytyy lisäinformaatiota tästä blogista. Neuro Overdrive sisältää farmaseuttisen puhdasta, kliinisesti tutkittua BetaPure -beeta-alaniinia.

Tyrosiini
Tyrosiini on noradrenaliinin ja adrenaliinin esiaste. Tyrosiinia käytetään mm. Yhdysvaltain armeijassa ylläpitämään sotilaiden mentaalista suorituskykyä. Tyrosiinin vaikutuksia on tutkittu mm. kognitiiviseen suorituskykyyn (esim. Deijen et al. 1999; Neri et al. 1995; Magill et al. 2003). Lue myös Tyrosine, Phenylalanine, and Catecholamine Synthesis and Function in the Brain.

Kreatiinimonohydraatti
Kreatiinimonohydraatin positiivinen vaikutus fyysiseen suorituskykyyn on hyvin dokumentoitu (esim. Buford et al. 2007). Neuro Overdrive sisältää farmaseuttisen puhdasta, kliinisesti tutkittua CMPure -kreatiinimonohydraattia.

Heraproteiinihydrolysaatti + välttämättömät aminohapot
Ennen harjoitusta nautitut välttämättömät aminohapot stimuloivat tehokkaasti lihasproteiinianaboliaan (Tipton et al. 2001). Tavallisella heraproteiinilla ei ole samaa vaikutusta (Tipton et al. 2007). Neuro Overdrive sisältää vapaiden aminohappojen lisäksi kliinisesti testattua HydroISO -heraproteiinihydrolysaattia.

Glukoosipolymeerit
Hiilihydraatin lähde. Tehostavat aminohappojen positiivisia vaikutuksia proteiinimetaboliaan. Tuotteen korkean molekyylipainon omaavat OsmoPure -glukoosipolymeerit läpäisevät helposti mahalaukun, joten hiilihydraatit eivät jää mahalaukkuun "hölskymään".

N-karbamyyliglutamaatti
Tämä yhdiste on sisäsyntyisen N-asetyyliglutamaatin analogi. N-karbamyyliglutamaatti (NCG) lisää arginiinin synteesiä elmistössä. Tämä johtaa veren arginiini- ja kasvuhormonitasojen nousuun. Koe-eläimillä NCG stimuloi tehokkaasti lihasproteiinianaboliaa (Frank et al. 2007). Toisin kuin arginiini, NCG kestää hyvin maha-suolikanavassa tapahtuvaa metaboliaa. NCG:tä käytetään eräiden perinnöllisten aineenvaihduntasairauksien hoidossa, joten yhdisteen turvallisuus on hyvin dokumentoitu.

Makuaineet
Tuote on maustettu vähärasvaisella kaakaojauheella ja vanilliinilla. Ei sisällä keinotekoisia makeutus- tai väriaineita.

Ravintosisältö keskimäärin per 50 g (kerta-annos) ja 100 g
Proteiini 17,8 g ja 35,6 g
Hiilihydraatit 25 g ja 50 g
Rasva 0,1 g ja 0,2 g

Ainesosat: glukoosipolymeerit (OsmoPure), mikrosuodatettu ja entsymaattisesti hydrolysoitu heraproteiini-isolaatti (HydroISO), kreatiinimonohydraatti (CMPure), beeta-alaniini (BetaPure), L-tyrosiini, L-leusiini, L-isoleusiini, L-valiini, L-lysiini, L-metioniini, L-fenyylialaniini, L-treoniini, L-tryptofaani, N-karbamyyliglutamaatti, vähärasvainen kaakaojauhe, emulgointiaine (soijalesitiini), vanilliini.

Spesifistä informaatiota aktiiviaineiden määristä ja koostumuksesta: CMPure -kreatiinimonohydraattia 5 g, BetaPure -beeta-alaniinia 3 g, kofeiinia 200 mg ja tyrosiinia 2 g per annos (50 g). Tuote ei sisällä lisättyjä sokereita.

Käyttöohje: Nauti 50 g jauhetta veteen sekoitettuna n. 30 minuuttia ennen harjoitusta.

Pakkauskoko: 2000 g (40 annosta)

Varoitukset: Korkea kofeiinipitoisuus (200 mg/50 g annos). Ei lapsille, raskaana oleville tai kofeiiniherkille henkilöille.

Tuoteluokitus: erityisruokavaliovalmiste urheilijoille (elintarvike)

Tukkumyyntierä: 4 x 2000 g

20 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Mielenkiintoinen tuote, mutta tuo termi "farmaseuttisen puhdasta" taitaa olla Manninen Nutraceuticalsin ihan oma lanseeraus..;)

-Farmasian tohtori

Anssi Manninen kirjoitti...

Farmaseuttisen puhdas on hieman "kökkö" suomennos engl.kielisestä termistä "pharmaceutical grade". Yliopiston apteekki käyttää termiä "lääkelaatu".

Anssi Manninen kirjoitti...

Manninen Nutraceuticals Oy:n markkinoimasta Glucosamine -glukosamiinisulfaattivalmisteesta on tehty ravintolisäilmoitus Eviralle noin vuosi takaperin.

European Commission:
"In intra-EU trade in goods, mutual recognition is the principle that a product lawfully marketed in one Member State should be allowed to be marketed in any other Member State, even when the product does not fully comply with the technical rules of the Member State of destination."

Anssi Manninen kirjoitti...

Oops..postasin väärään kohtaan tämän. :)

Neonomide kirjoitti...

Kiinnostuin noista tehokkaammin mahalaukun läpäisevistä hiilareista jo aiemmin ja kurkumiinista pitää ottaa lisää selkoa, kiintoisa aine. Tosin sekoituksissa aineiden tehokkaat määrät jäävät lähes aina alle suositusten. Ja kofeiinia saa apteekista kolmella eurolla 100 x 100 mg.

Jos jokin pisti silmään niin aspartaami makeutusaineena ei oikein herätä intohimoja (jenkkien ravintovirasto FDA:ssa eniten valituksia saaneita aineita jo vuosien ajan?)... ;)

Anssi Manninen kirjoitti...

Kofeiini ei vaikuta käytännössä lainkaan tuotantokustannuksiin. Yhdestä 25 kilon kofeiinitynnyristä riittää yli kolmeen tuhanteen Neuro OD -purkkiin. Selvästi kallein komponetti tuossa tuotteessa on makupremix, joka tulee meille "makuspesialisteilta" valmiina sekoituksena. Helkkarin kallista, kun siinä on noita appelsiini- ja limettijauheita yms. Toinen kallis ainesosa on heraproteiinihydro. Myös tyrosiinilla, beeta-alaniinilla ym. on suhteellisen paljon hintaa.

Aspartaamin määrä tuotteessa on olematon. Jenkkituotteiden päiväannoksissa on jopa 20-kertaisia määriä aspartaamia.

Neonomide kirjoitti...

Korjaanpa heti perään, että BA:ta on se 3 grammaa, eli ihan riittävästi. Hyvää settiä.

Aspartaamista en sanokaan mitään, koska filettäminen lopetettiin jo aikoja sitten (1992).

Anssi Manninen kirjoitti...

Törmäsin juuri yhteen kurkumiiniurheilututkimukseen:
http://ajpregu.physiology.org/cgi/content/full/292/6/R2168

Anonyymi kirjoitti...

Moikka,

Kiitos hyvistä tuotteista. JOGE ja Glukosamiini skulaavat hyvin. Auttaa hyvin rannevaivaani ja paransi jopa isäpapan lonkkavaivat! Osmopure, glutamiini, kreatiini, leusiini, beta-alaniini, hydro prode ym kaikki jees. Kysyisin L-Tyrosiinin ottamisesta; voiko ottaa yhdessä em. aminohappojen kanssa? Blokkaavatko toisiaan?

Lauri V. kirjoitti...

Kiitos Anssi, kun toit markkinoille opiskelijan budjettiin sopivan ja oikeasti toimivan treenibuusterin! Omasta kaapistani ei tule löytymään enää ainuttakaan jenkkimössöä, jonka "Muscle Rehab Matrixista" 60% on hysteerisen kallista maltodextriiniä..
Sitä vain utelen, kun olen tottunut lisäämään BCAA:ta pre-workout juomiin, että kuinka paljon 50g annoksessa Neuro OD:ta on BCAA:ta? En löytänyt tarkkoja grammamääriä näistä tuoteselosteista.
Kiitän etukäteen!

jojel kirjoitti...

"...Tuotteen matalan molekyylipainon omaavat OsmoPure -glukoosipolymeerit..."

Eikös tuossa pitäisi lukea 'korkean' molekyylipainon omaavat OsmoPure -glukoosipolymeerit..? Kunhan satuin huomaamaan ja pisti silmään.

Anonyymi kirjoitti...

Olet oikeassa. Pitää korjata toi typo.
AM

S-252 kirjoitti...

Miksi Neuro Overdrivessä on L-tryptofaania? Eikö se lähinnä syvennä unta ja paranna unen laatua metaboloituessaan melatoniiniksi? Onko siitä hyötyä aamupotkun aikaansaamiseksi?

Anonyymi kirjoitti...

Jos tryptofaani on aminohapposekoituksen osana sillä ei ole "unettavaa" vaikutusta. Tälläinen vaikutus saadaa aikaiseksi ottamalla SUURI annos tyhjään mahaan illalla.
AM

Toke kirjoitti...

Vaikuttaa mielenkiintoiselta etenkin toi N-karbamyyliglutamaatti, löytyykö sitä teidän muista aineista?

Anonyymi kirjoitti...

NCG:tä on myös Anabolic Overdrive HC:ssä.
AM

Anonyymi kirjoitti...

Olen käyttänyt Neuro Overdrive tuotetta nyt 2 kuukautta ja olen siihen erittäin tyytyväinen.

Kyselisin mielenkiinnosta tuotteen valmistuksesta:
Miten tuote saadaan sekoittumaan niin tasaisesti että jokaisessa annoksessa on oikeat määrät kaikkia aineosia?

Anonyymi kirjoitti...

Terve Anssi,
vieläkö tämä tuote on ohjelmassa?

Anssi Manninen kirjoitti...

Taitaa sitä olla vielä pari purkkia myymälässä, mutta sitä ei enää valmisteta. Meille tulee uusi Neuro OD lähitulevaisuudessa..

Anonyymi kirjoitti...

Toivotaan, että hintataso pysyy samanlaisena.
Ei ala jäädä purkit hyllyihin pölyttymään.