Hae tästä blogista

keskiviikko 30. marraskuuta 2011

"Karppiperheitä" uhkailtu huostaanotollaEdit 1.12.: Lähetin postia Itä-Suomen yliopiston hallitukselle:

"ITÄ-SUOMEN YLIOPISTON HALLITUKSELLE

Pyydän lähettämään sähköpostitse tai kirjeitse tiedot Matti Ilmari Julius Uusituvalle vuonna 2010 maksetuista palkoista ja korvauksista (esim. matkakorvaukset). Nämähän ovat julkista tietoa. Osoitetiedot näkyvät alla
."

Vastaus tuli melkein saman tien:

"Valitettavasti tiedot eivät ole julkisia. Yliopistoihin ei sovelleta nimikirjalakia ja julkisuuslain 24.1 §:n 22-kohdan mukaan "asiakirjat, jotka sisältävät tietoja henkilön vuosituloista tai kokonaisvarallisuudesta taikka tuen tai etuuden perusteena olevista tuloista ja varallisuudesta taikka jotka muutoin kuvaavat hänen taloudellista asemaansa" ovat salaisia. Näin ollen pyydettyjä tietoja ei voida luovuttaa. 

Edit 30.11. 22:00: Itä-Suomen yliopiston kliinisen ravitsemustieteen dosentti Ursula Schwab kärähti taas totaaliseen hölynpölyyn pohjautuvasta propagandasta. Parista lehdestä lainattua:

"Asiantuntijat kummastelevat julkisuudessa esille noussutta tapausta, jossa vähähiilihydraattista ruokavaliota noudattavaa perhettä on uhattu lasten huostaanotolla.

Lastensuojelun Keskusliiton toiminnanjohtaja Seppo Sauro korostaa, että huostaanottoja ei Suomessa tehdä helposti. Hän ei ole kuullut, että lapsia olisi otettu huostaan tai huostaanotolla olisi uhattu karppaamisen takia.

- Huostaanotto on vakava asia, jossa pitää selvittää lapsen tilannetta monipuolisesti. Hän lisää, että jos lapsi on vakavasti aliravittu tai hänen kehityksenä on vakavassa vaarassa, voidaan miettiä lastensuojelun tarvetta.

- Useimmiten huostaanotossa on kyse monen murheen kasautumisesta. Puhutaan toimeentulo-ongelmista, köyhyydestä, päihteistä ja väkivallasta." (Iltalehti.fi)

"Neuvotteleva virkamies Lotta Hämeen-Anttila sosiaali- ja terveysministeriöstä painottaa, että huostaanotolle on laissa tiukat edellytykset.

– Kriteereinä on, että puutteet lapsen huolenpidossa tai muut kasvuolosuhteet uhkaavat vakavasti vaarantaa lapsen terveyttä tai kehitystä, tai lapsi vaarantaa niitä itse.

Myöskään erityisasiantuntija Aila Puustinen-Korhonen Kuntaliitosta ei ole kuullut huostaanotoista karppaamisen takia. Sen sijaan hän tietää tapauksia, joissa huostaanottoon on päädytty vakavan aliravitsemuksen takia tai silloin, kun lapsen hemoglobiini on laskenut vaarallisen alhaiseksi puutteellisen ruokavalion takia." (Aamulehti.fi)

Puolueettoman viranomaistahon (esim. Opetusministeriön) pitäisi arvioida perinpohjin Itä-Suomen yliopiston kliinisen ravitsemustieteen opetuksen tasoa. Opetusministeriön pitäisi myös selvittää levittävätkö eräät kliinisen ravitsemustieteen yksikön työntekijät tahalleen misinformaatiota valtalehdille.

Yliopistolaista lainattua:

"Yliopistojen tehtävänä on edistää vapaata tutkimusta sekä tieteellistä ja taiteellista sivistystä, antaa tutkimukseen perustuvaa ylintä opetusta sekä kasvattaa opiskelijoita palvelemaan isänmaata ja ihmiskuntaa. Tehtäviään hoitaessaan yliopistojen tulee edistää elinikäistä oppimista, toimia vuorovaikutuksessa muun yhteiskunnan kanssa sekä edistää tutkimustulosten ja taiteellisen toiminnan yhteiskunnallista vaikuttavuutta.
Yliopistojen tulee järjestää toimintansa siten, että tutkimuksessa, taiteellisessa toiminnassa, koulutuksessa ja opetuksessa varmistetaan korkea kansainvälinen taso eettisiä periaatteita ja hyvää tieteellistä käytäntöä noudattaen."

Scwabin ei ainakaan pitäisi opettaa mitään yliopistotasolla, sillä hän ei tunnetusti ymmärrä edes ravintofysiologian ja -biokemian alkeita. Näissä asioissa hän on täysi maallikko. Sen sijaan hän voisi opettaa keskiasteen oppilaitoksissa kevytlevitteen oikeaoppista sipaisua.

Alkuperäinen kirjoitus:

Ravitsemualan valtataistelu on jo mennyt niin pitkälle, että Uusitupa-Schwab -akselin uppoava laiva on ottanut jopa viattomat lapset pelinappuloiksi! Monet vanhemmat eivät enää halua antaa lapsilleen Schwabin markkinoimia kevytlevitteitä ja myös viljatuotteiden käyttöä halutaan rajoittaa. Sillon pitää ottaa lapset huostaan?!? Kaikkea sitä kuuleekin, kun riittävän vanhaksi elää.

Iltapäivälehden jutussa mainitun "karppiperheen" iltapala koostui tuoreista marjoista, maustamattomasta jogurtista, vihanneksista ja pähkinöistä. Kuulostaapa helvetin "epäterveelliseltä"! Tällainen koostumus on epäterveellistä ainoastaan Schwabin sponsoreiden pankkitileille!

Peli on mennyt jo niin likaiseksi, että Uusitupa-Schwab -akselin toiminta on syytä laittaa tutkintaan. Pyydänkin Itä-Suomen yliopiston hallitukselta selvitystä ko. henkilöihin liittyvästä rahavirrasta. Nämähän ovat julkista tietoa. Uskallan kuitenkin veikata, että valtaosa rahoista liikkuu täysin yliopiston ulkopuolella. Toki kyseessä voi olla myös puhtaasti valtataistelu, mutta valta ja raha kulkevat usein käsi kädessä.

Mistä Ursula muuten tietää, että huostaanottoja on harkittu? Sosiaali-työntekijöitä sitovat tiukat vaitiolosäännöt. Nähtävästi Ursula on itse tehnyt ilmoituksia sossun tädeille ja tulkinnut sen niin, että huostaanotot ovat nyt harkinnassa. Tai koko juttu on uppoavan laivan levittämää hevonpaska-propagandaa, joka ei perustu minkäänlaisiin tosiasioihin.  

PS. Matti Uusituvan verotettava tulo vuonna 2010 oli yhteensä 151 384 euroa eli siis hulppeat 12 615 euroa kuukaudessa. Taloussanomien palkkavertailun mukaan professorin kuukausipalkka on yleensä n. 6 200 euroa. Mistä suoltaa se Masan toinen kuusi tonnia? Otetaan asiasta selvää niin ei tarvitse spekuloida.

6 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Mistä Ursula muuten tietää, että huostaanottoja on harkittu? "Sosiaali-työntekijöitä sitovat tiukat vaitiolosäännöt. Nähtävästi Ursula on itse tehnyt ilmoituksia sossun tädeille ja tulkinnut sen niin, että huostaanotot ovat nyt harkinnassa. Tai koko juttu on uppoavan laivan levittämää hevonpaska-propagandaa, joka ei perustu minkäänlaisiin tosiasioihin."

Mikä taho "harkitsee" tai "uhkailee" huostaanotolla? Ei mikään. Lastensuojeluviranomaiset voivat antaa vain arvionsa lapsen olosuhteista ja joitain suosituksia. Päätäntävalta lasten huostaanotosta on tuomioistuimilla. Schwab ei edusta tuomioistuinta.

Sami

Anssi Manninen kirjoitti...

Schwab ilmeisesti luulee edustavansa tuomioistuista sen perusteella, että hän opettaa kevytlevitteen voitelua kliinisen ravitsemustieteen opiskelijoille.

Anonyymi kirjoitti...

Täsmennystä Samin viestiin. Päätäntävalta vastentahtoisessa huostaanotossa on hallinto-oikeudella. Edelleenkin vapaaehtoisessa huostaanotoissa päätökset tekevät sosiaaliviranomaiset.

Anonyymi kirjoitti...

heenthttp://www.savonsanomat.fi/uutiset/kotimaa/uusitupa-ja-schwab-vastaavat-natsisyyt%C3%B6ksiin/721530

Anssi Manninen kirjoitti...

Tässäkin jutussa ohitetaan se pääasia eli Schwab oli VALEHDELLUT huostaanottoasiassa. Natsivertaukseen en ota mitään kantaa.

Anonyymi kirjoitti...

"- Hän on ortopedi ja minä olen kliinisen ravitsemustieteen dosentti, hän ei osaa ravitsemustiedettä enkä minä osaa selkäasioita. Hän ei tee tutkimustyötä eikä osaa tulkita tutkimustuloksia, olemme aivan eri aloilla kerta kaikkiaan."

Ad hominem jatkuu.