Hae tästä blogista

maanantai 4. tammikuuta 2010

Misinformaatiota Helsingin Sanomissa













Helsingin Sanomien lyhykäinen artikkeli (4.1.) vihjaa, että D-vitamiinivalmisteiden kolekalsiferoli eli D3-vitamiini voi käyttäytyä elimistössä eri tavalla kuin ruoasta tai auringosta saatava D3-vitamiini. Auringon osalta väite on totta, mutta D-vitamiinivalmisteiden D3-vitamiini on täsmälleen samaa D3-vitamiinia kuin esimerkiksi kalassa tai vitaminoidussa maidossa. Myös sen biologinen hyväksikäytettävyys ja vaikutukset ylipäätänsä ovat identtiset. Sen sijaan D2-vitamiini käyttäytyy eri tavalla elimistössä kuin "luonnollisempi" D3-vitamiini.

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Millä tavalla auringon D3-vitamiini käyttäytyy erinlailla kuin syöty D3-vitamiini ?

Anonyymi kirjoitti...

Olen ymmärtänyt, että maidossa on d2 eikä d3.

Anssi Manninen kirjoitti...

Valion maidossa on ainakin D3-vitamiinia. Tarkistin asian juuri Valion kuluttajapalvelusta.