Hae tästä blogista

tiistai 16. joulukuuta 2008

Beeta-alaniini ja Cooper-testi



















Jouksufoorumille oli postattu mielenkiintoinen käyttäjäkokemus beeta-alaniinista:

"Nyt on ensimmäiset empiiriset kokemukset kyseisestä aineesta ja sen käytön aikana suoritetusta maitohapon sieto-juoksusta, eli cooperin testistä.

Yli 3tm meni mutta ei kuitenkaan ennätystä. Merkille pantavaa oli se että juoksu ei oikein ehtinyt edes alkaa kunnolla kun se oli jo juostu! Luulisin että tämä fiilis johtui siitä että 'odottelin' koska hapot alkavat jylläämään ja vauhti hyytyy kuin ylämäkeen ja tyypillinen coopertuska alkaa - sitä ei koskaan tullut.
Sitä vastoin aloitin loppukirin vasta kun aikaa oli kaksi minuuttia, se oli ehdottomasti liian myöhään. Jalkoja ei vaan kerrassaan painanut yhtään ja pystyin ylläpitämään loppukirivauhdin helposti sen kaksi minuuttia.

Lisäksi huomasin että syketaso oli odotettua korkeammalla, sainko siis enemmän itsestäni irti jostain syystä? Maxhr oli 99% ja keskiarvo 91%. Aikaisemmissa coopereissa en ole päässyt noin lähellä maksimia vielä. Vika oli siinä että en odottanut noin suurta reserviä näin vähällä juoksutreenillä, enkä toisaalta oikein uskonut beta-alaniiniinkaan. Nyt ehkä hieman uskon ja aion vielä kokeilla joulukuussa uudestaan samoissa olosuhteissa (Kuopiohallissa) pidemmän beeta-kuurin jälkeen
."

Ei kommentteja: