Hae tästä blogista

maanantai 19. lokakuuta 2009

Pro-CK™ nyt tukkumyynnissä














Pro-CK on nyt tukkumyynnissä ja lokakuun loppuun voimassa 8+3 supertukkutarjous. Kysy lisäinfoa allekirjoittaneelta; anssi.manninen@gmail.com. Jälleenmyyjät voivat rekisteröityä myös verkkotukkukaupan asiakkaiksi.

Tuoteinfo
Pro-CK™ sisältää 100-prosenttisen puhdasta kreatinooli-O-fosfaattia jauheena. Toisin kuin nimestä voisi päätellä, kreatinooli-O-fosfaatti EI ole uusi kreatiinimuoto. Itse asiassa kreatinooli-O-fosfaatti on tunnettu jo pitemmän aikaa; sen vaikutuksia mm. fyysisen suorituskykyyn on tutkittu jo 70-luvulla (esim. Nicaise 1975). 70- ja 80-luvuilla tehdyt tutkimukset keskittyivät kuitenkin pääasiassa sydänlihaksen suorituskyvyn parantamiseen hapettomissa olosuhteissa. Esimerkiksi infarktissa osa sydänlihaksesta joutuu hapen puutteen vuoksi kuolioon, jolloin vaurioituneista sydänlihassoluista valuu ulos kreatiinikinaasi -nimistä entsyymiä (CK).

Pro-CK:n vaikutus välittyy pääasiassa lihassoluun varastoituneen kreatiinifosfaatin välityksellä. Pro-CK estää CK:n ulosvirtausta lihassoluista kovan fyysisen kuormituksen aikana. CK katalysoi kreatiininfosfaatin (CP) ja adenosiinidifosfaatin (ADP) reaktiota kreatiiniksi ja adenosiinitrifosfaatiksi (ATP). ATP:tä ja CP:tä kutsutaan solun välittömiksi energialähteiksi. Tarkkaan ottaen ainoastaan ATP on varsinainen energianlähde, mutta CP auttaa ATP:n ultranopeassa tuotannossa luovuttamalla ADP:lle runsasenergisen fosfaattiryhmän, jolloin syntyy ATP:tä: CP + ADP + H+ → ATP + kreatiini.

Kreatiinilisän positiivinen vaikutus fyysiseen suorituskykyyn perustuu nimenomaan lihassolujen CP-varastojen suurentumiseen (esim. Kreider 1999). Pro-CK ei lisää CP-varastoja, vaan se edistää jo lihaksiin varastoituneen CP:n hyödyntämistä ATP:n tuotannossa. Tämä taas johtaa parantuneeseen fyysiseen suorituskykyyn (Nicaise 1975). Pro-CK soveltuu erinomaisesti käytettäväksi yhdessä kreatiinimonohydraatin kanssa (esim. CMPure). Myös beeta-alaniinia (esim. BetaPure) voidaan käyttää samanaikaisesti.

Kreatinooli-O-fosfaatin turvallisuus on hyvin dokumentoitu. Itse asiassa tieteellisessä katsausartikkelissa mainitaan "the absolute absense of side effects, which have invariably been noted in pharmacological, toxicological, and clinical investigations.” (Marzo & Ghirardi 1979). Kreatinooli-O-fosfaatin ainoa varjopuoli on korkea hinta, sillä sitä ei valmisteta massatuotantona.

"Pro-CK" on Manninen Nutraceuticals Oy:n tavaramerkki.

Lue myös:
Creatinol-P-phosphate: examining the clinical evidence
Creatinol-O-phosphate is not creatine
Creatinol-O-phosphate: The next beta-alanine

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hyvä Anssi! Kyllä Oulussa osataan.

Anonyymi kirjoitti...

Minkälaisella annostuksella, kuinka usein, joka päivä vai vain treenipäivinä ja kuinka paljon maksaa?

Anssi Manninen kirjoitti...

Ei ole vielä hinnoiteltu, mutta sopiva päiväannos näyttäisi olevan n. 3-4 g. Eli pitäisi ilmeisesti laittaa 200 g purkkiin. Tämä on kilohinnaltaan YLIVOIMAISESTI kalleinta jauhetta mitä meille on tullut. Postaan lisäinfoa ensi viikon puolella.

Anonyymi kirjoitti...

auts. taitaa olla aika hintavaa tavaraa kun urasibolkin aika tyyristä.