Hae tästä blogista

keskiviikko 10. marraskuuta 2010

Essi Lindgrenin kuulumisia


Teksti: Essi Lindgren

Kesän kisakausi on jäänyt jo kauas taakse ja uusi harjoituskausi on jo kovasti käynnissä.

Lyhyesti sanottuna kesä 2010 oli minulle lähes täysosuma, sillä yhtä lukuunottamatta kaikki asettamani tavoitteet täyttyivät. Voitin siis kolmiloikan SM-kultaa N22-sarjassa, saavutin ensimmäisen aikuisten SM-mitalini (pronssi), sain edustaa Suomea Helsingissä Suomi-Ruotsi-maaottelussa sekä Ruotsin Söderhamissa alle 23-vuotiaiden Pohjoismaiden ja Baltian mestaruuskisoissa (sijoitus 4.). Ainoa tavoitteeni mikä jäi vielä odottamaan täyttymistään oli 13 metrin ylitys. Hyppäsin kyllä melkein joka kisassa yli edellisen ennätykseni (12,70m) ja uusi ennätykseni kirjataan nyt lukemiin 12,96m, mutta neljä senttiä uudesta metriluvusta jäi kuitenkin uupumaan.

Vaikka kisakausi menikin suunnitelmien mukaan, en missään tapauksessa aio tyytyä tällaiseen tasoon, vaan tavoitteeni ovat joka vuosi korkeammalla. Ensi kesän pääkisani ovat alle 23-vuotiaiden EM-kisat Tsekin Ostravassa. Tavoitteeni ensi kesälle ovat EM-kisoihin pääsemisen ja siellä menestymisen lisäksi kirkastaa Kalevan kisojen mitalini väriä, uusia 22-vuotiaiden SM-kulta sekä ylittää vihdoin 13 metriä, tarkkaa tulostavoitetta emme ole valmentajani kanssa vielä miettineet, mutta se tulee olemaan kyllä reilusti 13 metrin päälle. Ennen kesää on vielä kuitenkin hallikausi ja SM-mitaleita lähden metsästämään sieltäkin, eikä tuo 13 metrin ylityskään jo hallissa olisi pahitteeksi.


Ennen seuraavia kisailuja minun täytyy kuitenkin treenata kovaa. Aikaa, energiaa ja motivaatiota harjoitteluun löytyy ehkä enemmän kuin koskaan, joten uskon ja toivon tulostakin tulevan. Harjoitusmäärä pysyy melko samana kuin viime vuonna, mutta tehoja treeneihin tulee lisää, joten palautumisen ja oikeanlaisen ravinnon merkitys korostuu entisestään. Treenaan tällähetkellä 10-12 kertaa viikossa ja harjoittelun pääpaino on nyt juoksun kehittämisessä sekä voimaharjoittelussa, myöhemmin mukaan tulee enemmän myös hyppytekniikan harjoittelua. Suurin ongelmani viime kesänä oli teknisesti hyvän hypyn yhdistäminen huomattavasti kasvaneeseen juoksunopeuteen, joten tähän tullaan jatkossa kiinnittämään paljon huomiota harjoittelussa.


Mukavaa syksynjatkoa kaikille!

Ei kommentteja: