Hae tästä blogista

maanantai 10. tammikuuta 2011

Manninen kävi näyttään mistä se kana pissaa.. melkein :/

Oulun lyseolla hakataan viiden minuutin pikashakkia jokaisen kuukauden ensimmäisenä maantaina. Kyseessä on Oulun Shakkiseuran (OSS) järjestämä ns. kuukausipikapeliturnaus. Paikalle kerääntyvät Oulun ja sen lähialueen kovimmat puupalikoiden paiskojat. Olin tänään itsekin paikalla muutaman vuoden tauon jälkeen. Paikalle oli kertynyt ihan "kunnon" pelaajiakin mm. FIDE-mestari Osmo Kauppila, joka oli pitkän aikaa Pohjois-Suomen ykkösrankattu (nykyään kakkonen). Poissa olollaan loisti lähnnä OSS:n superjuniori ja Pohjois-Suomen tämän hetken ykkösrankattu Roope Kiuttu. Junioreita rupeaa kummasti muut asiat kiinnostamaan tietyssä iässä. Trust me, itse aloitin 15 vuoden (!) kestoisen totaalitauon 15 vuoden iässä!

Anyway, olen taas treenaillut shakkia viime aikoina ja kävin näyttämässä mistä se kana pissaa - tai jotain sen suuntaista. Kiihkeän paiskomisen jälkeen kaksi pelaajaa on kärjessä tasapisteissä; Manninen ja Oulun pikapelispesialisti Riku "Ridge" Haataja. Itselläni oli tulostaululla kasa voittoja ja kolme tasapeliä, kun taas Ridgellä oli voittoja, yksi häviö ja yksi tasapeli. Voitosta saa pisteen ja tasapelistä puolikkaan eli pisteet olivat tasan. Voittaja siis ratkaistaan lisäpeleillä. Näin ainakin luulin, sillä muutama vuosi sitten tulin samaisessa turnauksessa tasapisteisiin helsinkiläisen shakkimestarin Jyrki Parkkisen kanssa ja voittaja ratkaistiin silloin jatkopeleillä (jos oikein muistan niin nujersin Parkkisen kahden jatkopelin jälkeen). OSS:n pamput olivat kuitenkin häikäilemättömästi muuttaneet sääntöjä niin, että voittaja ratkaistaan vertailujärjestelmällä, jossa painotetaan voittoja. Näin ollen jäin siis toiseksi :/ Ensi kuussa uudestaan. Silloin Mannisella on tulostaululla pelkkiä voittoja!

1. luokka

1. Riku Haataja     10.5/12
================================
 2. Anssi Manninen    10.5
 3. Osmo Kauppila     9.5
 4. Tuomo Kemppainen   8.5
 5. Keijo Kononen     8
 6. Jukka Peltomaa    7
 7. Pekka Koski      4.5 
 
alle 1800

1. Simo Salo       6 /12
================================
 2. Mikko Paavola     6 
 3. Olavi Niemelä     2.5
 4. Kauko Rantsi     2
 5. Juhani Paasovaara   2
 6. Viljam Kulju     1  

12 kommenttia:

ATE kirjoitti...

Sun onni että ei tarvinnu jatkopelejä pelata, Ridge ois piessy sut puhtaasti 2-0 :)

Anssi Manninen kirjoitti...

Ridge on positonaalisessa paketissa jo varsinaisessa pelissä mutta annoin pojalle siimaa ettei möksähdä.. :-)

Anssi Manninen kirjoitti...

Hyvää äidinkieltä :-) Siis Ridge OLI positionaalisessa.. piti kirjoittaa.. :)

Osmo kirjoitti...

Ennuste: Ensi kuussa palataan normaaliin päiväjärjestykseen. Anssikin saa pistää intensiivitreenin päälle jos meinaa tämän yllätyksen toistaa :p

Heikki kirjoitti...

Järjestystä sekoittaa myös se että seuraavaan kk-blixtiin osallistuu pelaajia myös Alakylästä ja Antinkankaalta. Mannisella voi olla ankea maanantai tiedossa.

Anssi Manninen kirjoitti...

"Järjestystä sekoittaa myös se että seuraavaan kk-blixtiin osallistuu pelaajia myös Alakylästä ja Antinkankaalta."

Näille tuuppareille ihan sama. Vastaavat lähinnä aktiivisia lepokierroksia. :-)

Roope kirjoitti...

Alkaa kuulostaa jo siltä, että ens kuukauden pikapelikekkereihin vois itekki osallistua :). Veikkaanpa, että (omien sanojensa mukaan) tuleva maailmanmestari Kärki on tuolloin myös mukana taistelemassa Oulun pikapeliherruudesta :D

Anssi Manninen kirjoitti...

"Veikkaanpa, että (omien sanojensa mukaan) tuleva maailmanmestari Kärki on tuolloin myös mukana taistelemassa Oulun pikapeliherruudesta"

Heh heh :D Taitaa Kärjen kohdalla olla puhdas nolla. :D

The kirjoitti...

No perkele. Pitäneekö tässä itsekin vehkeytyä lyseolle ensi kuussa.

Kullerwo tietää kaiken shakista, muttei viitsi leuhkia.

Heikki kirjoitti...

Kuulemieni kommenttien myötä olen varma että Oulussa pelataan helmikuussa yksi kovatasoisimmista kk-pikapeleistä kymmeniin vuosiin. Silloin todella katsotaan kenen pylly kestää merivettä. Loistojuttu että vähän vähemmän aktiivisetkin pelaajat ovat raahautumassa lyseolle vain sen vuoksi että saadaan lisäravinnekauppiaalle kunnon vastus ja että tällainen keskustelu ylipäätään syntyi. Näin vähän tarvitaan siihen että Pohjois-Suomen uinuva shakkileiri herää talviuneltaan!

The kirjoitti...

Uskaltautuvatkohan pikkupojat (Hietala, Valli, Lapio, Wallin) paikalle ollenkaan ? Ne on lasten kilpailut erikseen.

Tuomo Kemppainen kirjoitti...

Pakko myöntää että ensimmäisen kierroksen vastus (Manninen) yllätti kovuudellaan. Pelin jälkeen tärisin kauhusta :(. -Tuomo