Hae tästä blogista

perjantai 2. syyskuuta 2011

Eviran Kaisa Kukkonen on sinisilmäinen idiootti


Tiedustelin Eviralta parisen viikko sitten ovatko he lähettäneet kehotus- ja selvityspyyntökirjeen myös Leipätiedotukselle (ja muille vastaaville tahoille), sillä heidän kotisivunsa sisältää Eviran tulkinnan mukaan laittomia elintarvikkeisiin liittyviä terveysväittämiä. Tänään tuli Eviran Kaisa Kukkoselta seuraavanlainen vastaus:

"Hyvä Anssi Manninen,

Vastauksena liitteenä oleviin,  10.8.2011 lähettämiinne tietopyyntöihin liittyen toteamme seuraavaa:

Ravitsemus- ja terveysväiteasetusta (EY) N:o 1924/2006 ei sovelleta ei-kaupallisessa viestinnässä esitettyihin väitteisiin, kuten julkisten terveysviranomaisten ja elinten antamaan ravitsemusohjaukseen tai –neuvontaan, eikä lehdistössä ja tieteellisissä julkaisuissa tapahtuvaan ei-kaupalliseen viestintään ja tiedotukseen. Jos kuitenkin esimerkiksi lehtiartikkelissa kerrotaan elintarvikkeiden tai niiden sisältämien ainesosien vaikutuksista terveyteen ja samalla mainostetaan tiettyä elintarviketta, väiteasetusta sovelletaan. Evira on laatinut ohjeen väiteasetuksen artiklan 11 soveltamisesta. Löydätte ohjeen halutessanne Eviran internetsivuilta osoitteesta:  http://www.evira.fi/attachments/elintarvikkeet/valvonta_ja_yrittajat/terveysvaitteet/eviran_ohje_vaiteasetuksen_art_11_soveltamisesta_17014_1.pdf

Evira ei ole toistaiseksi lähettänyt kehotus ja selvityspyyntökirjeitä viesteissä mainitsemillenne tahoille. Tulemme tarkastelemaan asiaa ja mikäli katsomme aiheelliseksi, olemme näihin tahoihin yhteydessä.

Ystävällisin terveisin,
Kaisa Kukkonen"

No voi herranlettas sentään. Kukkonen on näemmä ihan sinisilmäinen tuupelo. Mitä ihmettä Leipätiedotuksella on tekemistä ei-kaupallisen viestinnän kanssa? Leipätiedotus on leipomoteollisuuden yhteinen tiedotusyksikkö (lue: markkinointiyksikkö). Kukkosen kriittinen ajattelu on parhaimmillaankin banaanikärpäsen tasolla. 

2 kommenttia:

Valtsu kirjoitti...

"Leipätiedotus ry (Brödfakta rf, The Finnish Bread Information) perustettiin vuonna 1961. Se on leipomoteollisuuden yhteinen tiedotusyksikkö. Leipätiedotuksen tarkoitus on vahvistaa leivän ja leipomotuotteiden myönteistä mielikuvaa viestinnällisin keinoin, jotta tieto leivästä ja leivän käytöstä lisääntyisi."

Lähde: http://www.leipatiedotus.fi/leipatiedotus

Anssi Manninen kirjoitti...

Niinpä. Kukkonen on ihan sekaisin.