Hae tästä blogista

keskiviikko 11. toukokuuta 2011

Onko Antti Heikkilästä tullut pseudotieteen johtava äänenkannattaja?Antti Heikkilä on kivunhoitoon perehtynyt kirurgi, ortopedi ja traumatologian erikoislääkäri. Hän on ihan aiheestakin sekoittanut "perinteistä ravitsemuspakkaa", mutta nykyisin hänen leipälajinsa on pseudotiede. Hän on ilmeisesti havainnut, että populistinen saisse kiinnostaa lukijoita eniten. Well, tämä vie vain uskottavuutta ns. hiilihydraatti-tietoiselta ruokavaliolta.

Hänen viimeisin blogikirjoituksensa mikroaaltouunin vaikutuksista on täyttä huuhaata. Sama koe on toistettu laadukkaissa tieteellisissä tutkimuksissa ja mitään eroa ei ole koskaan havaittu. Ja näissä tutkimuksissa kontrolloitiin tarkasti veden lämpötilaa, keittokupin materiaalia, mullan laatua, kasvupaikan sijaintia, tuhohyönteisiä ja muita kasvuun vaikuttavia tekijöitä. Sen sijaan Heikkilän siteeraama "tutkimus" oli kuutos-luokkalaisen kotitehtävä! Heikkilä on aiemmin väittänyt, että mikroaaltouuni tuhoaa lähes kaikki ruuan vitamiinit, entsyymit ja antioksidantit. Väite on täyttä potaskaa.

Lopuksi muistuttaisin nettisurfaajia kriittisestä ajattelusta. Kyllä ne tieteelliset läpimurrot ilmestyvät tieteellisissä aikakauslehdissä..

12 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Heikkilän jutut ovat tätä nykyä ihan kukkua. Hyvät naurut siellä saa. Ja vielä suuremmat naurut saa siitä kun amisviikset ja muut rasvanäpit viittailee Antti Heikkilän teksteihin faktoina. LOL!

Anonyymi kirjoitti...

Miksi sairaalassa ei saa lämmittää vauvan maitoa mikrossa?

Anssi Manninen kirjoitti...

Siitähän on selvät ohjeet. Ei liity mitenkään tähän mikrotuubaan.

Anonyymi kirjoitti...

'Miksi sairaalassa ei saa lämmittää vauvan maitoa mikrossa?'

Se ei ole tissille hyväksi ;=)

Anonyymi kirjoitti...

Anssin maininta VHH:n uskottavuuden kärsimisestä pitää paikkansa sillä erinäisillä keskustelupalstoilla, joissa asioista tiedetään, Heikkilää pidetään ihan pellenä. Tätä samaa kirjoitusta kommentoidaan mm. seuraavasti:

"Antti Heikkilä alkaa vieraantua todellisuudesta yhä vakuuttavammin ja nyt hän on päättänyt tuoda julki ikivanhan myytin mikron vaaroista. Lisäksi hän on poistanut kommentoinnin blogistaan, joka hänelle tietenkin suotakoon, mutta perusteet ovat tässä:

"Älykäs ihminen ottaa tarvitsemansa tiedon sen enempää poskea soittamatta."

"Mutta epäilemättä Heikkilän harras seurakunta ottaa pastorinsa puheet Jumalan sanana ja viskaa viimeistään nyt mikronsa harakoiden iloksi.

Seuraavaksi odottelemme sitä, milloin Antti Heikkilä innostuu myymään uutta New Age -trendiä fanaattiselle seurakunnalleen, eli Sungazingia, auringon tuijottamista, koska sillä tavalla sairaudet paranevat ja keho uudistuu."

"Miten on mahdollista, että tällainen ihminen saa toistuvasti äänensä julki? Aprillia 365 päivää vuodessa, paitsi karkausvuosina."

Anonyymi kirjoitti...

Hyvä että Heikkilän levittämään roskaan puututaan, sillä jutut menevät koko ajan vain härskimmäksi. Asiaan on puututtu monissa blogeissa:
http://kauas.asentopaikka.fi/2011/05/10/antti-heikkila-kirjoittaa-paskaa/

Ilkka kirjoitti...

Mikro kuitenkin tuhoaa huomattavia määriä ravinteita niinkuin moni muukin kypsennys. Höyrytys on mikroa selvästi hellävaraisempi kypsennystapa.

Anonyymi kirjoitti...

Vaikka Heikkilältä tulee puppua niin löytyy myös totuutta hänen teksteistään ja on hyvä että joku ravistelee THL:n maailmaa hieman ja pistää Puskan puntin tutisemaan.

Anonyymi kirjoitti...

hyvä antti hyvä. onko koululääketiede se ainoa ja oikea? älkää hyvät ihmiset olko noin pirun jyrkkiä. eihän antti mitään pahaa tarkoita.

Janni kirjoitti...

Toisella on sentään tukka päässä, kun taas toisella ei :)

Anja kirjoitti...

Minullakin loksahti suu auki, kun luin Heikkilän tekstin. Kahden kukkapurkin testiä kun vielä mainitaan "tieteellisesti päteväksi kokeeksi". Eipä tuota voi kuin ihmetellä.
Kommentoin asiaa näin:
Kemikaalikimara: Mutkat suoriksi - mikrotettua vettä ja päästövähenemiä

Anonyymi kirjoitti...

"Asiaan on puututtu monissa blogeissa" Otsikko kertoo jo tarpeeksi ton kirjoittajan motiiveista. lol

"Aprilli mieheltä" Kysyisin, että missäköhän sivustolla nämä kaikki tietäjät sijaitsevat?? "sillä erinäisillä keskustelupalstoilla, joissa asioista tiedetään, Heikkilää pidetään ihan pellenä." Jos kerran jossakin on niin paljon enemmän tietävämpiä niin olisi mukava lukea.