Hae tästä blogista

lauantai 28. maaliskuuta 2009

Vita Overdrive

Tuomme markkinoille pikapuolin taloudellisen vitamiini-mineraali -valmisteen jauheena. Tuotteen nimi on Vita Overdrive. Alla alustavat tuotetiedot.

Vuorokausiannos (2,5 g) sisältää:

C-vitamiini 560 mg (934 %)
B1-vitamiini 1,4 mg (100 %)
B2-vitamiini 1,6 mg (100 %)
Niasiini 18 mg (100 %)
B6-vitamiini 2,2 mg (110 %)
Foolihappo 300 mcg (150 %)
Pantoteenihappo 4 mg (67 %)
B12-vitamiini 3 mcg (300 %)
E-vitamiini 10 mg (100 %)
Magnesium 160 mg (46 %)
Kromi 50 mcg (*)
Seleeni 50 mcg (*)

% = % vuorokautisen saannin vertailuarvosta. Magnesiumin kohdalla kyse on miesten saantisuosituksesta.
* = vuorokautisen saannin vertailuarvoa ei ole määritetty

Ainesosat: magnesiumsitraatti, askorbiinihappo, D-glukoosi, DL-alfatokoferyyliasetaatti, nikotiiniamidi, natriumseleniitti, kalsium-D-pantotenaatti, pteroyylimonoglutamiinihappo, syanokobalamiini, pyridoksiinihydrokloridi, tiamiinihydrokloridi, riboflaviini ja kromi-(III)-kloridiheksahydraatti.

Magnesiumin lähteenä Vita Overdrive -valmisteessa on ylivertaisen biologisen hyväksikäytettävyyden omaava magnesiumsitraatti (esim. Walker ym. 2003; Lindberg ym. 1990). Eräissä tutkimuksissa magnesiumlisän on havittu lisäävän voimantuottoa (esim. Brilla & Haley 1992), mutta on epäselvää johtuivatko nämä vaikutukset lähinnä puutoksen korjaamisesta vai farmakologisesta vaikutuksesta (Lukaski 2000). Suboptimaalinen magnesiumin saanti altistaa urheilijat heikentyneelle immuniteetille (Laires & Monteiro 2008) Magnesiumsitraatti näyttäisi vähentävän lihaskramppeja (Roffe ym. 2002). Ehkä mummo oli sittenkin oikeassa, kun väitti magnesiumin auttavan "suonenvetoihin".

Huonona puolena tuotantokustannuksellisesta näkökulmasta katsottuna on se, että magnesiumsitraatti sisältää vain 16 % magnesiumia, joten 160 mg:n annokseen tarvitaan 1 g magnesiumsitraattia. Magnesiumin riittävä saanti on kuitenkin erityisen tärkeää urheilijoille, joten pakkohan sitä on olla mukana.

Vita Overdrive sisältää runsaasti C-vitamiinia, sillä se voi vähentää ylähengitystieinfektiota kovien harjoitusjaksojen aikana (esim. Hemilä 2004).

Pakkauskoko tulee näillä näkymin olemaan 500 g eli 200 päiväannosta per purkki. Vita Overdrive tullaan hinnoittelemaan poikkeuksellisen pienellä katteella johtuen vitamiinipuolen kovasta kilpailusta. Purkille tulee hintaa jotain 25 euroa (n. 12,5 senttiä/annos). Kaikki ainesosat ovat lääkelaatuisia (pharmaceutical grade). Maustamaton jauhe.

Monivitamiinivalmisteissa käytetään usein magnesiumoksidia magnesiumin lähteenä, sillä se on naurettavan halpaa ja sisältää n. 60 % magnesiumia. Valitettavasti sen "teho" on lumelääkkeen tasoa (Walker ym. 2003).

6 kommenttia:

Mia Ahinko kirjoitti...

Tätä olen jo odotellutkin!! Jeejee, jotain uutta vitamiinivalmistetta vihdoin näille areenoille!! Moneenkaan kun en tykästynyt ole... Yhteen tähän mennessä ollut tyytyväinen eli ladataan kovat paineet nyt tähän sitte;D!

Anonyymi kirjoitti...

Maistoin juuri tuota miksi ilman C:tä ja magnesiumsitraattia. Ei mitään herkkua, muttei ihan myöskään mitään ihan kauheaa. Magnesiumsitraattia pitäisi laittaa annokseen vielä se 1 g ja se on kuulemma hemmetin kirpeää maultaan. Katellaan mitä tästä keitoksesta syntyy :) Jauheena toi päiväannoshinta jäisi todella alas mutta ei porukka välttämättä halua käyttää tuotetta säännöllisesti, jos maku on huono.

AM

Anonyymi kirjoitti...

Miksi = miksiä

Anonyymi kirjoitti...

Katselin juuri noiden magnesiumsitraattivalmisteiden hintoja. Esim. Solgarin valmiste maksaa 25 euroa/purkki ja sisältää 100 tablettia, á 200 mg magnesiumia. Jos alustavat tuotetiedot Vita Overdrive -valmisteen osalta tulevat pitämään paikkansa, niin yhdestä purkista saa magnesiumsitraattia 250 x 160 mg. Tästä voit nähdä miten hinta kolisee alas, kun jauheeseen laitetaan useita aktiiviaineita.

AM

Anonyymi kirjoitti...

jos tosiaan tulee annos hinnaksi noin 10 senttiä niin laitahan purkkeja markkinoille!

Anonyymi kirjoitti...

Maku on varmasti aivan yksi lysti jos hinta on kohdallaan, nimittäin kaikkeen tottuu, eikä Vitaa kuitenkaan tarvitse suuria määriä tai useaan kertaan päivässä nautiskella.