Hae tästä blogista

keskiviikko 2. marraskuuta 2011

Maitoproteiinit edistävät laihtumista ja säästävät lihasmassaaTuore tutkimus vahvistaa käsitystä, jonka mukaan maitopohjaiset proteiinit edistävät laihtumista ja säästävät lihasmassaa kalorirajoituksen aikana. Koehenkilöinä oli 19-45 v. naisia. Proteiiniryhmä noudatti Zone -tyyppistä ruokavaliota (40:30:30), jossa maitotuotteet olivat keskeinen proteiinin lähde. Kontrolliryhmä noudatti perinteistä runsashiilarista dieettiä (55:30:15). Energian saantia rajoitettiin molemmissa ryhmissä varsin kohtuullisesti (-500 kcal/vrk). Tutkimuksen kesto oli 16 viikkoa. Kaikki koehenkilöt harrastivat monipuolisesti liikuntaa.

Tulokset osoittivat, että proteiiniryhmäläiset polttivat enemmän rasvaa, erityisesti haitallista viskeraalista rasvaa, ja lisäsivät lihasmassaa. Sen sijaan "Uusitupa dieetin" aikana lihasmassa väheni ja rasva ei palanut samaan tahtiin kuin proteiiniryhmässä. Viskeraalisen rasvan vähentyminen korreloi molemmissa ryhmissä proteiinin ja kalsiumin saannin kanssa.  

Pakollisena tuotepuffina mainittakoon, että Manninen Nutraceuticals Oy:n markkinoima Protein Pudding -valmiste on erityisen suosittu laihduttavien naisten keskuudessa. Protein Pudding sisältää kahta maidosta saatavaa proteiinia (hera ja kaseiini) sekä munanvalkuaista, mutta ei lainkaan lisättyjä hiilihydraatteja. Tutustu tuotteeseen napsauttamalla tästä.

Tutkimuksessa oli mukana myös kolmas ryhmä, mutta yksinkertaistin hieman tutkimusasetelmaa blogikirjoituksessani. Tutkimus on luettavissa maksutta täältä.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Siis high protein -porukka pärjäsi paremmin kuin low protein -porukka. No olipas yllätys ... NOT!

Anssi Manninen kirjoitti...

Lueppa tarkemmin se tutkimusartikkeli.