Hae tästä blogista

perjantai 11. marraskuuta 2011

DMAA voi aiheuttaa väärän hälytyksen amfetamiinitestissä
Yhdysvaltain armeijan tutkijat ovat julkaiseet Journal of Analytical Toxicology -tiedelehdessä artikkelin, jossa he demonstroivat 1,3-dimetyyli-amylamiinin (DMAA) aiheuttavan väärän positiivisen tulokset amfetamiinin seulontatestissä (Vorce ym. 2011). Tämä johtunee yhteisestä etyyliamiini-rakenteesta ja sen aikaan saamasta ristireaktiosta (Vorce ym. 2001).

On jo pitemmän aikaa tiedetty, että myös mm. efedriini, fenyylipropanoli-amiini, pseudoefedriini, selegiliini ja fenfluramiini voivat aiheuttaa väärän hälytyksen samaisessa testissä. Tämän vuoksi amfetamiinitestin tulos varmistetaan muilla testimenetelmillä. DMAA ei siis voi antaa väärää hälytystä varmistustestissä.

Tutkijat kutsuvat DMAA:ta anorektiseksi yhdisteeksi, jolla tarkoitetaan siis ruokahalua vähentävää ainetta. Kuvaus on täysin oikea, sillä DMAA:n vaikutus ruokahaluun on varsin dramaattinen.  

1 kommentti:

Lasse kirjoitti...

Päihdevalvonnassa käytettäviä pikatestejä on Suomessakin käytössä useita erilaisia, joista mm. poliisin käyttämät sylkitestit ovat osoittautuneet joissain tapauksissa melko epäluotettaviksi. Aikoinaanhan (90-luvulla) pikatesterit sai näyttämään positiivista opiaattien osalta vain unikon siemeniä syömällä.