Hae tästä blogista

torstai 23. syyskuuta 2010

Lukijakyssä: Ureakierron häiriö


Tervehdys.

Kaipaisin asiantuntevaa apua vaivaan johon useista lääkärikäynneistä ei ole ollut mitään apua.

Ikää 24, paino pudonnut 3 vuodessa 70kg;sta 60 kiloon. Etenkin rasituksessa heikotusta, huimausta, jatkuvaa janoa, pahoinvointia jne. Rytmihäiriöt lisääntyneet tänä aikana. Kaikenlaisen liikunnan olen joutunut jättämään pois, sillä heikotus, hengästyminen ja huimaus ovat rasituksessa käyneet niin suuriksi. Vaivat haittaavat aika suuresti jokapäiväistä elämää. Pahin vaivoista on aamupahoinvointi ja heikotus.

Tein juuri havainnon että jos en aamiaisella syö ollenkaan proteiinia, ei aamupahoinvointia tule juuri ollenkaan. Toinen joka on auttanut aamupahoinvointiin on luontaistuotekaupan tuote Hepa, joka nopeuttaa maksan toimintaa.(vaikuttavana aineena mm. silymariini).

Oma arvio on että kärsin jostain ureakiertohäiriöstä, joka johtaa liian suureen ammoniakkikuormaan kehossa. Perusverikokeita otettu, sydänfilmi ja kardiologin tutkimus tehty ja kaikki ok. Lähetteen sain endokriiniselle polille.

Niin olisiko turvallista kokeilla tuota Gakic-tuotetta, jos ei tiedetä mistä ureakiertohäiriöstä voisi mahdollisesti olla kysymys? Itselläni on Di arginine malaattia ja L-ornithine alpha ketoglutaraattia, mutta näitä en oikein pysty käyttämään kun tuntuu että oireet, varsinkin rytmihäiriö(vaaraton lisälyönti) näillä vain pahenevat. L-glysine aminohapon en ole huomannut ainakaan pahentavan oloa.

Kiitoksia etukäteen jos kerkeät vastata.

Sinun oireesi saattavat tosiaan johtua ureakierron häiriöstä, ehkäpä ornitiinitrans-karbamylaasin (OTC) puutoksesta. Kyseessä on harvinainen perinnöllinen sairaus, joka muokkaa aminohappometaboliaa siten, että elimistöön kertyy ammoniakkia. Sinuna jättäisi nyt kaikki aminohappovalmisteet pois käytöstä ja hakeutuisin pikimmiten tutkimuksiin, jossa ureakierron häiriö voidaan varmentaa.

Ei kommentteja: