Hae tästä blogista

tiistai 1. helmikuuta 2011

Ruotsalaisurheilijat kärynneet "ravintolisistä"?


Useiden ruotsalaisten kilpaurheilijoiden epäillään antaneen positiivisen dopingnäytteen viime kuukausien aikana, kertoo Ruotsin valtiollinen televisioyhtiö SVT. Nimiä, lajeja tai kärynneiden lukumäärää ei vielä tiedetä. Ruotsin Urheiluliiton Peder Matthiasson mukaan kyseiset urheilijat ovat saattaneet saada dopingaineita vahingossa "ravintolisien" joukossa. SVT:n uutisjutun mukaan erityisesti seuraavien jenkkituotteiden osuutta asiassa tutkitaan: Jack3d, Black Burn, Hyperdrive 3.0+ ja Novedex XT. Ensiksi ja viimeksi mainittu sisältävät ainakin dopingaineiksi luokiteltavia yhdisteitä. Kahden muun sisältöä en jaksanut ruveta tarkastamaan. Novedex XT on jo vedetty markkinoilta.

Mitä tästä opimme? Kilpaurheilijoiden kannattaa käyttää lähinnä tunnettujen kotimaisten yhtiöiden markkinoimia tuotteita. On äärimmäisen epätodennäköistä, että kotimaisten yhtiöiden tuotteista löytyisi kiellettyjä aineita. Seuraan tapauksen etenemistä ja päivitän kirjoitusta kunhan on tarpeen.

Lue myös:
Certificate of Composition (Manninen Nutraceuticals Oy)

7 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Aikamoisia tunareita noi urheilijat kun ei voi edes tarkastaa purkin kyljestä mitä se sisältää.

Anonyymi kirjoitti...

Niinpä...kyllähän se on viime kädessä urheilijan omalla vastuulla ottaa selvää mitä tuotteessa on,ETENKIN kun esim.Jack3d-tuotteessa on selkeästi sanottu että sisältää Geraniumia.
Eri asia sitten olisi jos tuottessa EI olisi mainintaa ko.ainesosasta.

Tuota geraniumia löytyy muuten aika useasta lisäravinteesta mm.San:in tuotteesta sekä myöskin kohta markkinoille tulevasta Dorian Yatesin treeniboosterista.

Taisi muuten olla aikanaan sama kalabaliikki Vinpocetinia sisältävistä tuotteista (muistaakseni BSN:n no-xplode tuotteessa sitä ainakin oli,saattaa olla vieläkin.)

Joten jäitä hattuun vaan. Ihan samalla tavalla urheilija on vastuussa kun menee esim.lääkäriin limaisen yskän takia ja lekuri määrää Codesania (joka on todella yleinen yskänlääke) tai pyytää allergiaan lääkettä johon ystävällinen lekuri määrää Aeriuzta (määrätään mm.lapsillekin). Jos ei itse osaa ottaa selvää kannattaako jotain tuotetta käyttää niin oma on häpeä. Turha mennä syyttämään lisäravinnefirmoja omasta mokasta.

Ja jos vielä geraniumin "vaarallisuudesta" niin kansanterveydellisesti ajatellen tuo viina ja rööki ovat ehkä hivenen tuhoisampia aineita. Kielletäänkö nekin? :)

Anssi Manninen kirjoitti...

Geramium ei ole kuitenkaan sen kielletyn yhdisteen nimi, joten urheilijat ei välttämättä hoksaa, että tuote sis. kielettyä ainetta.

Anonyymi kirjoitti...

Novedex xt kyljessä lukee selvästi, että aiheuttaa positiivisen tuloksen doping testissä.

Anssi Manninen kirjoitti...

Joo, niin lukee (tai luki). Eli siinä tapauksessa on ihan turha selitellä..

Anonyymi kirjoitti...

Suosittelen ottaan 5 g citrupurea ja 3 g betapurea ja hieman kofeiinia niin virtaa riittää salilla ja ei tarvi pelätä mitään haittavaikutuksia!
-Kari-

Anonyymi kirjoitti...

Itse olen aina ihmetellyt mihin noita piristeitä salilla oikein tarvii. Jos siellä ei tahdo jaksaa, niin treenatkaa se peruskunto kondikseen.

-Tero