Hae tästä blogista

keskiviikko 27. huhtikuuta 2011

Kysely Protein Pancake -valmisteesta













Lisäsin juuri vasempaan yläkulmaan kyselyn Protein Pancake -valmisteesta. Käyhän äänestämässä!

- Runsasproteiininen (38 %) pannukakkujauhe - lisää vain vesi ja pannulle paistumaan!
- Huippulaadukasta proteiinia ja hyviä rasvahappoja (16 %) täysmunajauheesta
- Sisältää lisäksi hera- ja maitoproteiini-isolaattia
- Hitaasti imeytyviä hiilihydraatteja (31 %) ja kuituja (5 %) täysjyväkaurasta
- Maustettu luontaisella vanilja-aromilla ja kanelilla
- Makeutettu sukraloosilla

- Ei sisällä lainkaan lisättyä sokeria, vehnäjauhoa, keinotekoisia väriaineita- tai aromeja, säilöntäaineita, aspartaamia tai geenimanipuloituja raaka-aineita.

- Erittäin vähälaktoosinen, soveltuu laktoosi-intolerantikoille.

- Kaura ei luonnostaan sisällä gluteiinia, mutta useimmat viljatuotantotilat käsittelevät useita viljalaatuja, joten mahdollisuus ristikontaminaatioon on aina olemassa. Niinpä emme pysty varmuudella takaamaan tuotteen puhtautta muista viljoista emmekä voi siten suositella tuotetta gluteenitonta ruokavaliota noudattaville.

- Protein Pancake soveltuu erinomaisesti nautittavaksi marjojen ja/tai hedelmien kera

Pakkauskoko: 1 kg

Lyhyt tietopaketti kananmunasta ja kaurasta

Kananmuna

Kananmuna on ravintosisällöltään yksi tämän planeetan monipuolisimpia ruoka-aineita, joka sisältää lähes kaikkia ravintoaineita C-vitamiinia lukuun ottamatta. Munanvalkuainen sisältää pääosin proteiinia ja joitain kivennäisaineita. Keltuaisessa on runsaasti välttämättämiä rasvahappoja, kaikkia rasvaliukoisia vitamiineja, kivennäisaineita ja proteiinia. Kananmunan aminohappokoostumus on erinomainen, sillä muna sisältää runsaasti kaikkia välttämättömiä aminohappoja. Kanamunissa on myös runsaasti koliinia, luteiinia ja zeaksantiinia.

Kananmuna sisältää suhteellisen paljon kolesterolia, minkä vuoksi kananmunalla oli menneinä vuosina huono maine. Kolesteroli on kuitenkin välttämätön rasvoihin luettava aine, jota tarvitaan solukalvojen rakenteissa, sappihapoissa ja hormoneissa. Kolesterolia on kaikessa eläinperäisessä ruuassa ja elimistö valmistaa sitä myös itse. Ravinnon kolesterolilla on jonkin verran vaikutusta veren kolesterolin määrään, mutta normaalisti elimistön omat säätelymekanismit pystyvät huolehtimaan kolesterolitasapainon säilyttämisestä. Niinpä runsaammasta kolesterolisaannista ei yleensä ole mitään haittaa. Laajoissa seuranta-tutkimuksissa ei ole havaittu yhteyttä kananmunien syönnillä ja sydän- ja verisuonitautikuolleisuudella.

Kaura

Kauran ravintokoostumus on tasapainoinen ja se poikkeaa selvästi muista viljoista. Ensinnäkin, kaurassa on poikkeuksellisen runsaasti öljyhappoa (omega-9) suhteessa linoleenihappoon (omega-6). Nykyihmisen ruokavaliossa on yleensä liikaa omega-6 rasvahappoja, joten kauran rasvahappoprofiili on muita viljoja parempi. Toiseksi, kaurassa on runsaasti liukoista beeta-glukaanikuitua. EFSA:n terveysväittämää koskevan lausunnon mukaan ""Beeta-glukaanin säännöllinen nauttiminen edesauttaa ylläpitämään normaalia veren kolesterolipitoisuutta." Lisäksi beeta-glukaanin on todettu tasoittavan aterian jälkeistä verensokeritasoa. Kauralla on siis maltillisempi glykeeminen vaikutus kuin muilla viljoilla. Kaura ei ole "low-carb", mutta se on "slow-carb"!

Lue myös:
Fit-lehden toimittaja kehuu vaniljamakuista Protein Pudding -valmistetta

Ei kommentteja: