Hae tästä blogista

perjantai 15. huhtikuuta 2011

TIEDOTE 1: KOSKIEN THERMOCUT -VALMISTEEN KAPSELIN VÄRIAINETTA


Suomen Tullilaboratorio (jäljempänä “Tullilaboratorio") on tänään (15. 4) saanut päätökseen muutamien Manninen Nutraceuticals Oy:n (jäljempänä “Manninen”) markkinoimien ravintolisien ja erityisruokavaliovalmisteiden analyysit ja muut tutkimukset (jäljempänä kollektiivisesti “tutkimukset“).

Tullilaboratorion suorittamien tutkimusten mukaan Mannisen markkinoiman ThermoCut -valmisteen kapselin väriainetta (karmosiini E122) ei ole ilmoitettu aineosaluettelossa. Lisäksi Tullilaboratorio huomauttaa, että ThermoCut -valmisteen etikettimerkinnöissä ei ole varoitusta, jonka mukaan kyseessä oleva väriaine voi aiheuttaa lapsissa aktiivisuustason laskua ja heikentää tarkkaavaisuutta.

Olemme tietoisia siitä, että kuuden elintarvikevärin käyttö on vaatinut varoitusmerkinnän pakkauksessa heinäkuusta 2010 lähtien. Näiden väriaineiden E-koodit ovat 102, 104, 110, 122, 124 ja 129. Niitä käytetään etenkin makeisissa ja virvoitusjuomissa. Vaikka arvostamme Tullilaboratorion äärimmäisen tarkkaa työtä kuluttajansuojauksen osalta, olemme eri mieltä kyseisen varoituksen tarpeellisuudesta ThermoCut -valmisteen pakkausmerkinnöissä. Tämä siitä syystä, että ThermoCut -valmistetta ei lasten tule missään tapauksessa käyttää. Olemme terveysviranomaisten kanssa täysin samaa mieltä siitä, että edellä mainittu varoitus on tarpeellinen esimerkiksi makeisissa ja virvoitusjuomissa, joissa kyseessä olevaa väriainetta käytetään selvästi suurempina määrinä kuin kapseleissa. Sen sijaan ThermoCut -valmisteen pakkausmerkinnöissä edellä mainittu varoitus saattaisi johtaa kuluttajaa harhaan niin, että hän luulee ThermoCut -valmisteen soveltuvan myös lapsille, mikä siis olisi absoluuttisen virheellinen olettamus.

Oli miten oli, tulemme lisäämään edellä mainitun varoituksen ThermoCut -valmisteen pakkausmerkintöihin, jos tämä voimassa olevan lainsäädännön vuoksi on täysin välttämätöntä. Toinen vaihto olisi täysin värjäämättömän gelaatinikapselin käyttö.

Oulussa 15. päivänä huhtikuuta 2011

MANNINEN NUTRACEUTICALS OY


Anssi Manninen
toimitusjohtaja

Ei kommentteja: