Hae tästä blogista

keskiviikko 13. heinäkuuta 2011

Swedish Fitness Trading AB:n laiton määrähinnoittelu

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lain mukaan sellaiset elinkeinonharjoittajien väliset sopimukset, elinkeinonharjoittajien yhteenliittymien päätökset sekä elinkeinonharjoittajien yhdenmukaistetut menettelytavat, joiden tarkoituksena on merkittävästi estää, rajoittaa tai vääristää kilpailua tai joista seuraa, että kilpailu merkittävästi estyy, rajoittuu tai vääristyy, ovat kiellettyjä. 

Kiellettyjä ovat erityisesti sellaiset sopimukset, päätökset ja menettelytavat joilla suoraan tai välillisesti vahvistetaan osto- tai myyntihintoja taikka muita kauppaehtoja. Määrähinnoittelulla tarkoitetaan tilannetta, jossa tavaroita toimittava jakeluporras määrää tuotteiden jälleenmyyjän noudattamaan tiettyä hintatasoa. Määrähintakiellon rikkomisesta on langetettu tuntuvia sakkoja.

Swedish Fitness Trading AB, joka markkinoi mm. Better Bodies -vaatemerkkiä, vaatii jälleenmyyjiään noudattamaan suositusvähittäishintaa. Kyseessä on oppikirjaesimerkki määrähinnoittelukiellon rikkomisesta. Pyysin Kilpailuvirastoa tutkimaan asiaa.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

No onneksi se on aika harvinaista nykyään että joku edes haluaa tehdä minkäänlaista bisnestä kyseisen puljun edustajan kanssa jolta ensimmäisenä puuttuu käytöstavat ja toiseksi rehellisyys. Kyseinen edustaja on suomessa tehnyt jo betterbodies:ille ja gaspille melkoisen loven kukkaroon ja loppua ei näy.

Anonyymi kirjoitti...

Hyvä Anssi! Itsekin aikoinaan tämän puljun kanssa jälleenmyyjänä asioidessani, otti päähän heidän asenne ja uhkailu, että jos myy omalla hintaa tavaraa niin loppuu sopimukset. Heillä on myös tapana rajoittaa tiettyjen merkkien saatavuutta jos kaupungissa on jo myyjä tälle merkille. Ei tuo tyyli ainakaan lisää kyseisten merkkien myyntiä!