Hae tästä blogista

lauantai 30. huhtikuuta 2011

Maallikkosaarnaaja Christer Sundqvist
















Suomen aktiivisin terveysalan maallikkosaarnaaja Christer Sundqvist on taas ruvennut sekoilemaan. Hän nimittäin väittää Facebook-seinällään tiputtaneensa allekirjoittaneen jostain "valmennustiimistä". Muuten ihan hyvä, mutta en ole koskaan ollutkaan missään Sundqvistin "valmennustiimissä". Hänen hiekkalaatikkoympäristöön sijoittuvat "valmennuksensa" eivät kiinnosta ketään.

Kuten maallikkosaarnaajat yleensä, Sundqvist ei kestä minkäänlaista kritiikkiä asiantuntijoiden suunnalta. Hänellä on tapana deletoida bloginsa kommentti-osiosta asiantuntijoiden kritiikki ja jättää jäljelle maallikkoiden kehut.

Uuden mallin proteiinia


















"Siitä on kuiskailtu salilla, ja siitä on kohuttu pakkotoistolla. Se on mainittu blogeissa ja arvosteluissa. Ja kaikissa sitä on kehuttu! Sen pääsääntöinen käyttäjäkunta on enemmän ja vähemmän (voimailua) liikuntaa harrastavat nuorehkot ihmiset..."

Lue koko juttu täältä.

torstai 28. huhtikuuta 2011

Täydennystä noutomyymälän valikoimaan











Mannisen noutomyymälästä on saatavilla edullisesti nyt myös Mivitotal-tuotteita (Mivitotal Plus, Mivitotal Flex, Mivitotal Premium ja Mivitotal kapselit), WNT-tuotteita (Pumped Tabs, Ripped Caps, NO2 Caps, ZMA Caps ja Super Mass) ja MASS-tuotteita (Omega-3, Tonalin CLA ja Leucine).

Rupeamme vähitellen kasvattamaan noutomyymälän valikoimaa ja 15.8. avaamme täysin uudistetun myymälän. Kommentti-osioon voit postailla ehdotuksia valikoimaan lisättävistä tuotteista. Toiminnan pääpaino tulee jatkossakin olemaan meidän oman tuotemerkin kehityksessä, mutta 1.8. saamme n. 270 neliötä uutta toimitilaa, joten noutomyymälälle jää enemmän tilaa. Jos saamme tilan käyttöön jo aiemmin, pääsemme luonnollisesti avaamaan myös uudistetun myymälän aikaisemmin. Ilmoittelen blogissa..

Surullisen kuuluisasta Directa -firmasta tuli tänään puhelu












Directasta joku nainen yllättäen soitti ja ja kertoi lähettävänsä meidän firmalle yli 400 euron laskun, jonka olivat "unohtaneet" laskuttaa joskus pari vuotta sitten. Directan historian tietäen tein heti selväksi, ettei heidän tarvitse edes uneksia saavansa Mannisfirmasta euroakaan. Alla suora lainaus Wikipediasta.

PS. Havaitsin puhelun jälkeen, että olin irtisanonut kirjallisesti kaiken yhteistyön Directan kanssa 2.1. 2009. On näillä Directan ketkuilla pokkaa! 

Directa sai negatiivista huomiota vuosina 2008 ja 2009. MTV3 ja Savon Sanomat uutisoivat laskutuksen ja toiminnan poikineen poliisille 600–800 tutkintapyyntöä eri puolilta Suomea.[10][11] Suomen Yrittäjät piti yrityksen toimintaa hyvän liiketavan vastaisena. Televisiokanava MTV3:n mukaan yrityksen johtajat ovat hallinneet hyväntekeväisyysjärjestöjä, jotka ovat tunnetumpia puhelinmyynnistään ja laskutuksestaan kuin avustustoiminnastaan.[12] Rikostutkintanimikkeenä on törkeä petos ja markkinointirikos. Esitutkinta valmistui 2009 lopussa.[13][14]

Keskuskauppakamarin Liiketapalautakunta antoi marraskuussa 2008 lausunnon Directan yrityshakemistopalvelun markkinoinnista. Se totesi Directan markkinoinnin hyvän liiketavan vastaiseksi. Keskuskauppakamarin mukaan se sai useita yhteydenottoja eri yrityksistä Directan toiminnan menettelyn sopimattomuuteen liittyen.[15]

Liiketapalautakunta teki päätöstä laatiessaan esimerkkihakuja yhtiön tietokannasta. Menetelmää käytettiin, koska Directa veloitti asiakkaitaan hakutulosten näyttämisestä. Käytettäessä hakusanoja "hotelli" ja "Kangasala" hakutuloslistan kärjessä oli kuitenkin hotelleja, jotka sijaitsivat Jurvassa ja Heinolassa. Lisäksi maksullisen hakuosuman muodostavalle hotellihaun tuloslistalle tulostuu täysin muiden toimialojen yrityksiä. Näitä olivat muun muassa toimitilakalusteiden tukkukauppaa harjoittava yritys, matkatoimisto Paimiossa, henkilöstövuokrausta harjoittava yritys Jyväskylässä ja puuseppätoimintaa harjoittava yritys Juvalla. Liiketapalautakunta huomauttikin päätöksensä perusteluissa, ettei esimerkiksi Ivalossa taksiyrittäjänä toimiva yrittäjä voi yleisen elämänkokemuksen perusteella aavistaa, että sille syntyy laskutettava hakuosuma myös silloin, kun kuluttaja hakee taksia Etelä-Suomen alueella.[16]

Directa muutti laskutusperiaatteitaan heinäkuussa 2008 laajan uutisoinnin jälkiseurauksena.[17] Seuraavan vuoden, 2009, helmikuussa Directa ilmoitti kehittäneensä toimintamallejaan saamansa palautteen perusteella ja muun muassa lisänneensä sopimusehtoihin irtisanomispykälän.[18][19] Liiketapalautakunnan päätöksen perusteena oleviin ylimääräisiin, laskutettaviin hakutuloksiin Directa ei ole kuitenkaan ottanut kantaa.

Suomalaisen työn liiton alkuperämerkkitoimikunta päätti joulukuussa 2008 perua Directalta Avainlippu-tunnuksen käytön. Tätä ennen Avainlippu-merkin käyttöoikeus oli poistettu kerran aikaisemmin.[20] Vuonna 2009 Keskuskauppakamarin liiketapalautakunta arvioi toistamiseen Directan markkinoinnin hyvän liiketavan vastaiseksi. Lautakunta antoi Directan pyytämän lausunnon 17.3.2009.[21] Lausunnon mukaan yhtiön markkinointi oli harhaanjohtavaa vähintään siltä osin, mitä asiakkaalle kerrotaan palvelun laskutusperusteista. Liiketapalautakunta julkaisi myös 8.4.2009 tiedotteen, jossa se oikaisi Directan omassa tiedotteessaan antamia perättömiä väitteitä Liiketapalautakunnan lausunnosta.[22]. Directan toimien seurauksena Liiketapalautakunta päätti julkistaa poliisin pyytämän lausunnon.

Directan toimintaan tyytymättömät yrittäjät luovuttivat 27.3.2009 yli 1 000 nimen adressin eduskunnassa. Adressissa vaadittiin lakimuutosta, joka toisi kuluttajasuojaan verrattavaa turvaa pienyrittäjille.[23] Directa Oy:n turvaamistoimihakemus Suomen Yrittäjiä vastaan hylättiin Helsingin käräjäoikeudessa 3.4.2009.[24]

Directaa kohtaan tehtiin 1 403 tutkintapyyntöä, joiden osalla esitutkinta päättyi loppuvuonna 2009. Directa jätti syyttäjälle oman vastineensa jokaiseen sen toiminnasta tehtyyn tutkintapyyntöön maaliskuussa 2010, vastineen laajuus oli noin 50 000 sivua.[17] Maaliskuun lopussa 2010 Directa teki keskusrikospoliisille tutkintapyynnön poliisin toiminnasta yhtiöön liittyvässä esitutkinnassa. Samalla yhtiö jätti kantelun poliisihallitukselle.[25] Itä-Uudenmaan kihlakunnansyyttäjä katsoi kuitenkin 21.9.2010, ettei Directan tekemä tutkintapyyntö anna aihetta esitutkintaan, koska selvityksen mukaan ei ole syytä epäillä rikosta.[26]

Joulukuuhun 2009 mennessä Helsingin käräjäoikeus on kuudesti antanut päätöksen velkasuhteeseen perustuvan saatavan lainvoimaisuudesta. Directan mukaan päätökset olivat osoitus siitä, että sopimukset ovat päteviä. Suomen Yrittäjien lainsäädäntöasioiden päällikkö kuitenkin huomautti Kauppalehdessä, ettei Käräjäoikeuden yksipuolinen päätös kerro mitään saatavien oikeellisuudesta koska itse sopimussuhdetta ei velkomustuomioissa käsitellä.[27]

Helsingin kihlakunnansyyttäjä ilmoitti 30.6.2010 nostavansa yhtiötä ja viittä sen vastuuhenkilöä vastaan syytteet törkeästä petoksesta ja markkinointirikoksesta. Syyttäjä ilmoitti myös vaativansa yhtiölle yhteisösakon määräämistä. Syytteet käsitellään aikanaan Helsingin Käräjäoikeudessa.[28]

ADT varoittaa Kiinaan ja Meksikoon matkustavia urheilijoita klenbuterolijäämiä sisältävästä lihasta
















Kiinassa ja Meksikossa on löydetty lihasta dopingaineeksi luokiteltua klenbuterolia.  Suomen Antidopingtoimikunta ADT ry varoittaa etenkin näissä maissa matkailevia urheilijoita siitä, että he voivat tietämättään syödä klenbuterolijäämiä sisältävää lihaa. Lihasta saatu klenbuterolimäärä voi olla muutaman vuorokauden ajan riittävän suuri johtaakseen positiiviseen dopingtestitulokseen.

– Dopingtesteillä ei voi selvittää, onko näytteestä löytyneen klenbuterolin alkuperä liharuoka vai dopingtarkoituksessa otetut lääkevalmisteet. Näytteen antaneella urheilijalla on velvollisuus osoittaa elimistöönsä saadun klenbuterolin alkuperä, mikäli hän pyrkii vetoamaan syötyyn ruokaan. Euroopassa ja Yhdysvalloissa lihan viranomaisvalvonta on pääsääntöisesti tehokasta ja urheilija voi turvallisesti syödä liharuokia näillä alueilla, ADT:n lääketieteellinen johtaja Timo Seppälä sanoo.

Klenbuteroli on suun kautta annosteltava, lähinnä eläinlääketieteessä käytettävä astmalääke. Se on eräs yleisimmistä lihakarjan kasvatuksessa lihasmassan lisäämiseksi ja rasvapitoisuuden vähentämiseksi käytetyistä aineista, vaikka sen käyttö tähän tarkoitukseen on kielletty lähes kaikissa maissa.

Klenbuteroli on ollut viime aikoina keskustelun kohteena muun muassa espanjalaisen maantiepyöräilijä Alberto Contadorin annettua viime syksynä klenbuterolia sisältäneen dopingnäytteen. Contador, monien muiden aiemmin klenbuterolia sisältävän dopingnäytteen antaneiden urheilijoiden tavoin, väitti saaneensa klenbuterolia syötyään saastunutta lihaa.

Kiinassa ja Meksikossa tiedetään vielä viime vuosina käytetyn klenbuterolia ajoittain karjan kasvatuksessa. Kiinasta on kuvattu vuoden 1998 jälkeen 19 ruokamyrkytysepidemiaa, joissa liharuoan sisältämä klenbuteroli on aiheuttanut yhteensä 1750 ihmiselle eriasteisia oireita. Yhden henkilön on jopa epäilty kuolleen klenbuteroliin. Äskettäisen saksalaisen tutkimuksen mukaan Meksikossa vierailleiden turistien elimistöistä ei ennen matkaa löytynyt klenbuterolia mutta matkan jälkeen otetuissa näytteissä oli havaittavissa klenbuterolijäämiä.

Lisätietoja:

Timo Seppälä
ADT – Lääketieteellinen johtaja

Nyt myynnissä myös Easy Diet Tex-Mex


















Kaikki Easy Diet -maut ovat myynnissä sekä noutomyymälässä että verkkokaupassa. Myös Easy Diet -tuotteisiin voit soveltaa 3+1 -supertarjousta.

keskiviikko 27. huhtikuuta 2011

3+1 -supertarjous!















Osta kolme samaa tuotetta, niin saat neljännen täysin ilmaiseksi! Tarjous alkaa tänään (27.4.) klo 16:00 ja päättyy 15.5. keskiyöllä. Siirry verkkokauppaan napsauttamalla tästä

Selvennyksenä mainittakoon, että älä tilaa sitä neljännättä kappaletta, vaan se lisätään automaattisesti tilaukseesi, kun tilaat kolme kappaletta. Voit toki tilata myös neljä kappaletta, jolloin Sinulle toimitetaan viisi kappaletta tai vaikkapa 9 kappaletta, jolloin saat kaupan päälle kolme kappaletta. Tarjous ei ole makuspesifinen eli voit tilata useita makuja samaa tuotetta. Jos esim. tilaat 2 kpl suklaa Protein Puddingia ja 1 kpl vanilja Protein Puddingia, saat yhden Puddingin kaupan päälle. Muista vain ilmoittaa kaupanpäälle tulevan kappaleen maku lisätietoja -kohdassa. 

Huom. Tarjous ei koske seuraavia tuotteita: Whey Overdrive, Whey Overdrive 2 ja OsmoPure. Tarjousta ei voi myöskään yhdistää tällä hetkellä voimassa oleviin 2+1 -tarjouksiin.

PS. Tarjous on voimassa myös noutomyymälässä, mutta koskee vain normaalihintaisia tuotteita.

Kysely Protein Pancake -valmisteesta













Lisäsin juuri vasempaan yläkulmaan kyselyn Protein Pancake -valmisteesta. Käyhän äänestämässä!

- Runsasproteiininen (38 %) pannukakkujauhe - lisää vain vesi ja pannulle paistumaan!
- Huippulaadukasta proteiinia ja hyviä rasvahappoja (16 %) täysmunajauheesta
- Sisältää lisäksi hera- ja maitoproteiini-isolaattia
- Hitaasti imeytyviä hiilihydraatteja (31 %) ja kuituja (5 %) täysjyväkaurasta
- Maustettu luontaisella vanilja-aromilla ja kanelilla
- Makeutettu sukraloosilla

- Ei sisällä lainkaan lisättyä sokeria, vehnäjauhoa, keinotekoisia väriaineita- tai aromeja, säilöntäaineita, aspartaamia tai geenimanipuloituja raaka-aineita.

- Erittäin vähälaktoosinen, soveltuu laktoosi-intolerantikoille.

- Kaura ei luonnostaan sisällä gluteiinia, mutta useimmat viljatuotantotilat käsittelevät useita viljalaatuja, joten mahdollisuus ristikontaminaatioon on aina olemassa. Niinpä emme pysty varmuudella takaamaan tuotteen puhtautta muista viljoista emmekä voi siten suositella tuotetta gluteenitonta ruokavaliota noudattaville.

- Protein Pancake soveltuu erinomaisesti nautittavaksi marjojen ja/tai hedelmien kera

Pakkauskoko: 1 kg

Lyhyt tietopaketti kananmunasta ja kaurasta

Kananmuna

Kananmuna on ravintosisällöltään yksi tämän planeetan monipuolisimpia ruoka-aineita, joka sisältää lähes kaikkia ravintoaineita C-vitamiinia lukuun ottamatta. Munanvalkuainen sisältää pääosin proteiinia ja joitain kivennäisaineita. Keltuaisessa on runsaasti välttämättämiä rasvahappoja, kaikkia rasvaliukoisia vitamiineja, kivennäisaineita ja proteiinia. Kananmunan aminohappokoostumus on erinomainen, sillä muna sisältää runsaasti kaikkia välttämättömiä aminohappoja. Kanamunissa on myös runsaasti koliinia, luteiinia ja zeaksantiinia.

Kananmuna sisältää suhteellisen paljon kolesterolia, minkä vuoksi kananmunalla oli menneinä vuosina huono maine. Kolesteroli on kuitenkin välttämätön rasvoihin luettava aine, jota tarvitaan solukalvojen rakenteissa, sappihapoissa ja hormoneissa. Kolesterolia on kaikessa eläinperäisessä ruuassa ja elimistö valmistaa sitä myös itse. Ravinnon kolesterolilla on jonkin verran vaikutusta veren kolesterolin määrään, mutta normaalisti elimistön omat säätelymekanismit pystyvät huolehtimaan kolesterolitasapainon säilyttämisestä. Niinpä runsaammasta kolesterolisaannista ei yleensä ole mitään haittaa. Laajoissa seuranta-tutkimuksissa ei ole havaittu yhteyttä kananmunien syönnillä ja sydän- ja verisuonitautikuolleisuudella.

Kaura

Kauran ravintokoostumus on tasapainoinen ja se poikkeaa selvästi muista viljoista. Ensinnäkin, kaurassa on poikkeuksellisen runsaasti öljyhappoa (omega-9) suhteessa linoleenihappoon (omega-6). Nykyihmisen ruokavaliossa on yleensä liikaa omega-6 rasvahappoja, joten kauran rasvahappoprofiili on muita viljoja parempi. Toiseksi, kaurassa on runsaasti liukoista beeta-glukaanikuitua. EFSA:n terveysväittämää koskevan lausunnon mukaan ""Beeta-glukaanin säännöllinen nauttiminen edesauttaa ylläpitämään normaalia veren kolesterolipitoisuutta." Lisäksi beeta-glukaanin on todettu tasoittavan aterian jälkeistä verensokeritasoa. Kauralla on siis maltillisempi glykeeminen vaikutus kuin muilla viljoilla. Kaura ei ole "low-carb", mutta se on "slow-carb"!

Lue myös:
Fit-lehden toimittaja kehuu vaniljamakuista Protein Pudding -valmistetta

tiistai 26. huhtikuuta 2011

From National Dairy Council


















Dear all,

As a health professional, you understand the importance of including high-­quality protein in a healthy diet to help the body function properly.1,2,3 While most Americans meet the Institute of Medicine’s Recommended Daily Allowance (RDA) for protein—0.8g/kg of body weight/day—sub-­populations, such as active adults and the elderly, may benefit from higher protein diets.4,5 Despite common beliefs that most Americans over consume protein, on average, Americans’ protein consumption hovers at the lower end of the acceptable macronutrient distribution range (AMDR), which is between 10% and 35% of total daily calories for adults 19 years and older.6 In fact, data indicate the average protein intake for men and women is 16% of calories.6

A growing body of science supports the benefits of consuming a higher protein diet - especially for managing weight and recovering after exercise. Whey protein is a complete, high-­quality protein that is naturally found in dairy.
  • Consuming whey protein may help:
    • Promote muscle repair and recovery after exercise;7,8 and
    • Build more lean muscle, when combined with regular resistance exercise, compared to resistance training alone or resistance training combined with carbohydrate consumption. 9,10
  • Consuming whey protein, as part of a diet higher in protein, can help people:
    • Feel fuller longer than carbohydrates or fats;11,12,13 and
    • Lose more fat and/or maintain more lean muscle, as part of a reduced-calorie diet.14,15
To help your clients add more whey protein to their diets as they look for new ways to manage their weight and recover post-­exercise, the National Dairy Council has developed educational tools that are available for your use at www.nationaldairycouncil.org/wheyprotein. These include:

The 'Whey' to a Higher Protein Diet: Using Whey Protein to Help Fuel Your Active Lifestyle (Whey Protein Booklet)
This booklet outlines the importance of protein and whey protein; helps readers determine protein needs; and includes recipes and meal plans.

Recipe Cards
These three healthy and simple recipes using whey protein provide quick and delicious solutions for including more complete protein in one’s diet.

We hope this information is helpful to you as you educate clients about the benefits of consuming high-quality protein every day.

Sincerely,

Marlene Schmidt, MS, RD
Vice President, Dairy Health and Wellness
National Dairy Council
847-­627-­3325
marlene.schmidt@rosedmi.com


1.     IOC. International Olympic Committee Consensus Statement on Sports Nutrition, 2010. Available at: http://www.olympic.org/Documents/Reports/EN/CONSENSUS-FINAL-v8-en.pdf. Accessed April 6, 2011.
2.     Moore DR, Robinson MJ, Fry JL, et al. Ingested protein dose response of muscle and albumin protein synthesis after resistance exercise in young men. Am J Clin Nutr. 2009;89:1-­8.
3.     Paddon-­Jones D and Rasmussen BB. Review : Dietary protein recommendations and the prevention of sarcopenia. Cur Opin Clin Nutr Metab Care. 2009;12:86-­90.
4.     Kim J-­S, Wilson JM and Lee S-­R. Review: Dietary implications on mechanisms of sarcopenia: roles of protein, amino acids and antioxidants. J Nutr Biochem. 2010;21(1):1-­13.
5.     Gaffney-­Stomberg E, Insogna KL, Rodriguez NR, et al. Increasing dietary protein requir ements in elderly people for optimal muscle and bone health. J Am Geriatrics Soc. 2009;57(6):1073-­9.
6.     Wright JD, Wang C-­Y. Trends in intake of energy and macronutrients in adults from 1999-­2000 through 2007-­2008. Available at http://www.cdc.gov/nchs/data/databriefs/db49.htm. Accessed April 6, 2011.
7.     Howarth KR, Moreau NA, Phillips SM, et al. Coingestion of protein with carbohydrate during recovery from endurance exercise stimulates skeletal muscle protein synthesis in humans. J Appl Physiol. 2009;106:1394-­1402.
8.     Tang JE, Moore DR, Kujbida BW, et al. Ingestion of whey hydrolysate, casein, or soy protein isolate: effects on mixed muscle protein synthesis at rest and following resistance exercise in young men. J Appl Physiol. 2009;107:987-­992.
9.     Tang JE, Manolakos JJ, Kujbida GW, et al. Minimal whey protein with carbohydrate stimulates muscle protein synthesis following resistance exercise in trained young men. Appl Physiol Nutr Metab. 2007;32:1132-­8.
10.   Hulmi JJ, Kovanen V, Selanne H, et al. Review: Effect of protein/essential amino acids and resistance training on skeletal muscle hypertrophy: a case for whey protein. Nutr Metab. 2010;7(1):51.
11.   Beasley JM, Ange BA, Anderson CAM, et al. Associations between macronutrient intake and self-­reported appetite and fasting levels of appetite hormones: results from the optimal macronutrient intake trial to prevent heart disease. Am J Epidemiol. 2009;169(7):893-­900.
12.   Leidy HJ and Racki EM. The addition of a protein-­rich breakfast and its effects on acute appetite control and food intake in 'breakfast-­skipping' adolescents. Int J Obes. 2010;34:1125-­1133.
13.   Smeets AJ, Soenen S, Luscombe-­Marsh ND, et al. Energy expenditure, satiety, and plasma ghrelin, glucagon-­like peptide 1, and peptide tyrosine-­tyrosine concentrations following a single high-­protein lunch. J Nutr. 2008;138(4):698-­702.
14.   Krieger JW, Sitren HS, Daniels MJ, et al. Effects of variation in protein and carbohydrate intake on body mass and composition during energy restriction: a meta-­regression. Am J Clin Nutr. 2006;83:260-­74.
15.   Westerterp-­Plantenga MS, Nieuwenhuizen A, Tome D, et al. Dietary protein, weight loss, and weight maintenance. Annu Rev Nutr. 2009;29:21-­41.

lauantai 23. huhtikuuta 2011

Leaderin Recovery ja Protein 40 -valmisjuomat myynnissä noutomyymälässä tarjoushinnoin














Recovery palautusjuoma 500 ml
  • Hyvänmakuinen ja tehokas palautusjuoma
  • Vähentää harjoituksen jälkeistä lihassärkyä ja väsymystä
  • Sopii kaikkiin lajeihin
  • 40 grammaa laadukasta proteiinia
  • 40 grammaa hiilihydraattia
Juoma on laktoositon ja rasvaton. Maut: mansikka/vadelma, cola, lemon lime, päärynä/omena ja trooppiset hedelmät

Protein 40 proteiinijuoma 500 ml
  • 40 grammaa laadukasta heraproteiinia
  • Ei sisällä hiilihydraattia, eikä rasvaa
Maut: mansikka/vadelma, cola, lemon lime, päärynä/omena ja trooppiset hedelmät

Mitä enemmän ostat kerralla, sitä isomman alennuksen saat.  

perjantai 22. huhtikuuta 2011

Banaani-toffee Protein Pudding varastolla viikon päästä









Voit halutessasi tilata banaani-toffee Protein Puddingia ennakkoon napsauttamalla tästä. Huom. Ennakkotilausten yhteydessä kaikki tuotteet toimitetaan yhtäaikaa heti kun ennakkotilattu tuote on varastolla.

PS. Vera on kirjoittanut blogiinsa arvion banaani-toffee Protein Puddingista

torstai 21. huhtikuuta 2011

Noutomyymälä avoinna seuraavan kerran tiistaina 26.4













Hyvää pääsiäistä!

Coming soon.. Protein Pancake













- Runsasproteiininen (38 %) pannukakkujauhe - lisää vain vesi ja pannulle paistumaan!
- Huippulaadukasta proteiinia ja hyviä rasvahappoja (16 %) täysmunajauheesta
- Sisältää lisäksi hera- ja maitoproteiini-isolaattia
- Hitaasti imeytyviä hiilihydraatteja (31 %) ja kuituja (5 %) täysjyväkaurasta
- Maustettu luontaisella vanilja-aromilla ja kanelilla
- Makeutettu sukraloosilla

- Ei sisällä lainkaan lisättyä sokeria, vehnäjauhoa, keinotekoisia väriaineita- tai aromeja, säilöntäaineita, aspartaamia tai geenimanipuloituja raaka-aineita.

- Erittäin vähälaktoosinen, soveltuu laktoosi-intolerantikoille.

- Kaura ei luonnostaan sisällä gluteiinia, mutta useimmat viljatuotantotilat käsittelevät useita viljalaatuja, joten mahdollisuus ristikontaminaatioon on aina olemassa. Niinpä emme pysty varmuudella takaamaan tuotteen puhtautta muista viljoista emmekä voi siten suositella tuotetta gluteenitonta ruokavaliota noudattaville.

Pakkauskoko: 1 kg

Lue myös:
Fit-lehden toimittaja kehuu vaniljamakuista Protein Pudding -valmistetta

Banaani-toffee Protein Puddingia odotellaan vielä tehtaalta















Ei ole vielä(kään) tullut tehtaalta ilmoitusta, että uusi banaani-toffee Protein Pudding -tuotantoerä olisi valmiina rahdattavaksi. Eli näillä näkymin menee ainakin viikko ennen kuin banaani-toffee on taas myynnissä. Suklaan-ja vaniljanmakuista Protein Puddingia löytyy varastosta. Vaniljanmakuinen on ykkösvalinta, jos tykkäät lisätä mukaan marjoja ja/tai hedelmiä.

tiistai 19. huhtikuuta 2011

Nelonen: Painonnostoliitto kytköksissä dopingvyyhtiin









Painonnostoliitto on yhdistetty poikkeuksellisen mittavaan dopingvyyhtiin, kertoo Nelosen uutiset.

Ammattimaisesti toimineen maahantuonti- ja levitysorganisaation pääepäilty on Painonnostoliitossa työskennellyt nainen. Törkeästä dopingrikoksesta ja useista muista rikoksista epäillään yli kahtakymmentä henkilöä.

Epäiltyjen joukkoon kuuluu kuntosaliyrittäjiä ja voimailulajeissa sekä kehonrakennuksessa kansainvälisestikin menestyneitä urheilijoita.

Tulli takavarikoi talvella Helsingissä ja Lahdessa yhteensä kymmeniätuhansia dopingannoksia testosteronia, kasvuhormonia, istukkahormonia ja synteettisiä anabolisia steroideja. Talteen otettiin myös aseita ja käteistä rahaa kymmeniätuhansia euroja.

Epäilty dopingrikoskokonaisuus on yksi laajimmista, joita Tulli on tutkinut. Nelosen uutisten tietojen mukaan epäillyssä rikosvyyhdissä on käytetty Painonnostoliiton tiloja ja tietokoneita. Liiton mahdollista osuutta tapahtumiin tutkitaan. 

Lähde: STT

Oho.. Tanskan elintarvikeviranomaiset äkäsenä









Danish Food Authority suosittelee kuluttajia välttämään seuraavia amerikkalaisia lisäravinteita:
  • BSN Nutrition Axis HT
  • iSatori ISA-TEST
  • Universal Animal M-Stack
  • SAN Nutrition Tribuvar
  • Muscle Tech Nano Vapor
  • Controlled Labs Blue Up
  • Nutrabolic Hydro Test
  • Ultimate Nutrition TestosteroGrow HP2
  • Unitech NutramedX Metydrol
  • Dymatize Tribulus terrestris
  • Universal Animal Stack 2
  • Optimum Nutrition Optimum Tribulus 625
  • SNI Xtreme Pro ZMA
  • SAN Nutrition Endotest Orthomolecular Regulator
  • Dymatize Tribulus 650 mg
  • Fast Research Tribulus 750 mg TestoJack 100
  • Interactive Nutrition Tribolan
  • Gaspari Super pump 250
  • iSatori MX-LS7
  • Nutrabolic CLENbutical
  • Controlled Labs Red Acid - Gen 2
  • Nutrabolic Extreme Cutting Cycle
  • Ultimate Nutrition Ultra Ripped Ephedra Free
  • Optimum Nutrition Complete Diet Boost
  • Controlled Labs Reduction AM / PM
  • SAN Nutrition Tribuvar
  • Syntrax Cerebro
  • Unitech Muscle Reactor
  • Interactive Nutrition Lean Gainer

Isot lihavat valheet


















Hitler nimitti aikoinaan Joseph Goebbels -nimisen jampan natsien kansallissosialistisen puolueen valtakunnanpropagandajohtajaksi. Goebbelsin väitetään todenneen, että "Uudelleen ja uudelleen toistetusta valheesta tulee totta."

Eräs kotimainen ravinnefirma noudattaa Goebbelsin viitoittamaa tietä kreatiinipyruvaatin markkinoinnissa. He ovat nimittäin toistaneet samaa hölynpölyä jo muutaman vuoden ajan, vaikka kyseisen firman omistaja tietää hyvin suoltavansa täyttä potaskaa. Onneksi kuluttajat ovat "äänestäneet jaloillaan" ja ruveneet ostamaan ravinteensa ihan muualta.

Tehdään nyt vielä kerran selväksi, että kreatiinipyruvaatin sisältämä kreatiini on täysin samaa kreatiinia kuin kreatiinimonohydraatissa. Ihan sama mihin se kreatiini on alunperin sidottuna, sillä loppupelissä lihassoluihin siirtyy prikulleen samaa vapaata kreatiinia - ja osmoottisesti aktiivisena aineena kreatiini vetää vettä mukanaan. Joidenkin kreatiinipyruvaattia käyttävien kokema vähäisempi nesteen kertyminen johtuu siitä, että kreatiinipyruvaattia neuvotaan annostelemaan selvästi pienempiä määriä ja kaiken lisäksi kreatiinipyruvaatti sisältää painoyksikköä kohden vähemmän kreatiinia kuin kreatiinimonohydraatti.

Journal of the International Society of Sports Nutrition -tiedelehdessä julkaistussa tutkimuksessa verrattiin erilaisten kreatiinituotteiden farmakokinetiikkaa. Koehenkilöille annettiin kolmea erilaista kreatiinituotetta: 1) 5 g kreatiinimonohydraattia, 2) 7,3 g kreatiinipyrvaattia tai 3) 6,7 g trikreatiinisitraattia (tuotteiden kreatiinimäärä oli sama eli 4,4 g). Kaikki edellä mainitut kreatiinituotteet lisäsivät selvästi veren kreatiinipitoisuuttaa, mutta erot erilaisten kreatiinituotteiden välillä olivat minimaalisia.

Mielenkiintoista oli se, että kreatiinipyruvaatti ei lisännyt veren pyruvaattipitoisuuttaa suhteellisen suuresta kerta-annoksesta huolimatta. Väitetyn "rasvanpolttovaikutuksen" saavuttamiseksi kreatiinipyruvaatin pitäisi tietysti lisätä veren pyruvaattipitoisuuttaa ja sitä myötä pyruvaatin sisäänottoa soluihin. Voidaan siis todeta, että kreatiinipyruvaatti ei voi edes teoriassa lisätä "rasvapolttoa". 

Kreatiinimonohydraatti on selvästi halvempaa kuin kreatiinipyruvaatti tai trikreatiinisitraatti, joten kreatiinimonohydraatti on paras valinta.

maanantai 18. huhtikuuta 2011

J-P Eiralan kuulumisia














Nyt on lähtenyt vuosi 2011 käyntiin ja tehty Raw -finaalin tulosrajakin :) :) Tuli käväistyä Kemissä katsomassa, mikäs se miehen kunto on näin alkuvuodesta. No, kunto oli ihan hyvä penkin ja vedon osalta, mutta kyykky jäi vähän tavoitteesta… vedosta tuli uusi SE 340 kg -110kg sarjaan. Yhteistulos oli Kemissä 805 kg (245/220/340). Tästä on hyvä lähteä seuraaviin kisoihin eli Poriin 11.6. Siellä laitetaan rimaa vähän korkeammalle, yhteistulos-tavoite on siellä 270/225/350 (845 kg). Katsotaan miten miehen siellä käy… kaikki viittaa nyt siihen, että se ei ole mahdoton etappi :) Edessä on 7 viikkoa kovaa treeniä, saa nähdä mitä Vuotson Ville keksii mun jalkojen menoksi ja mihin kyykkytulos kipuaa Porissa :) Se selviää 11.6.!! 

Teksti: J-P Eirala 

A.M.:n kommentti: J-P voitti myös viime viikonloppuna pidetyn Oulun kovin karju 2011 -kisan ekan osakilpailun Classic Gymillä.

Oulun Kovin Karju 2011

Classic Gymin osakilpailu
Sijoitus Nimi Pisteet
1 Jani Pekka Eirala 8
2 Petri Mäkelä 14
3 Antero Tähtisaari 15
4 Joni Karppinen 19
5 Tero Pietilä 22
6 Mikko Karppinen 23
7 Joni Komminaho 24
8 Juha Ukonaho 27
9 Henri Kettunen 28

Persikka-mango HydroISO ja Anabolic Overdrive 2

















Oleme harkinneet persikka-mangonmakuisen HydroISO:n ja/tai Anabolic Overdrive 2:n lanseerausta. Käy "äänestämässä" vasemmassa yläkulmassa.

perjantai 15. huhtikuuta 2011

TIEDOTE 2: THERMOCUT -VALMISTEEN SISÄLTÄMÄN CITRUS AURANTIUM -UUTTEEN OIKEUDELLINEN STATUS

Suomen Tullilaboratorio (jäljempänä “Tullilaboratorio") on tänään (15. 4) saanut päätökseen muutamien Manninen Nutraceuticals Oy:n (jäljempänä “Manninen”) markkinoimien ravintolisien ja erityisruokavaliovalmisteiden analyysit ja muut tutkimukset (jäljempänä kollektiivisesti “tutkimukset“).

Tullilaboratorio on suorittamiensa tutkimusten perusteella antanut Manniselle kehotuksen hankkimaan Fimean (ent. Lääkelaitos) luokittelupäätöksen tai ottamaan yhteyttä Fimeaan luokittelutarpeen arvioimiseksi. Tämä kehotus johtuu siitä tosiseikasta, että ThermoCut -valmiste sisältää synefriiniä sisältävää Citrus aurantium –uutetta; synefriini on lääkeluettelon liitteessä 1 mainittu aine ja Citrus aurantium on lääkeluettelon liitteessä 2 mainittu kasvi.

Pidämme Tullilaboratorion kehotusta epäolennaisena muun muassa seuraavista syistä: 1) ThermoCut -valmisteen sopimusvalmistaja on jo rekisteröinyt valmisteen Brysselissä koko EU-alueelle (PL 873/5). Tullilaboratorio ei selvästikään ollut tutkimuksissaan huomioinut ThermoCut -valmisteen pakkausmerkintöihinkin sisällytettyä rekisteröintinumeroa; 2) EU:n vastavuoroisen tunnustamisen periaate takaa tavaroiden ja palvelujen vapaan liikkuvuuden ilman, että jäsenvaltioiden kansallista lainsäädäntöä olisi tarpeen yhdenmukaistaa. Jäsenvaltiossa laillisesti valmistetun tuotteen myyntiä ei näin ollen voida kieltää toisessa jäsenvaltiossa, vaikka tekniset tai laatuvaatimukset poikkeaisivat maan omille tuotteille asetetuista; ja 3) Fimea on 21.12 2009 luokitellut ThermoCut –valmisteen kaltaisen valmisteen ei-lääkkeeksi (ravintolisäksi). Luokiteltu valmiste sisälsi muun muassa Citrus aurantium –uutetta (16,67 % synefriiniä), kofeiinia ja tyrosiinia.

Tullilaboratorion viranomaisyksikön edustaja on tänään puhelimessa todennut, että heidän antamansa kehotus oli pikemminkin suositus. Käsitteellä ”kehotus” tarkoitetaan yleisesti hyväksytyn määritelmän mukaan pyyntöä vahvempaa vaatimusta jonkin toimenpiteen suorittamiseksi, usein viranomaisen antamana. Tullilaboratoriolla ei ole edes oikeutta antaa edellä mainitun kaltaisia kehotuksia, joten suosittelemme heitä käyttämään jatkossa termiä ”suositus”. 

Mainittakoon, että vastikään julkaistun tieteellisen katsausartikkelin mukaan "the use of bitter orange [citrus aurantium] extract and p-synephrine appears to be exceedingly safe with no serious adverse effects being directly attributable to these ingredients." Stohs et al. Phytother Res. 2011 Apr 8 [Epub ahead of print].

Tieteellisen näytön ja käyttäjäkokemusten pohjalta pidämme ThermoCut -valmistetta turvallisena käyttöohjeiden mukaisesti käytettynä. Olemme myös antaneet ThermoCut -valmisteelle seuraavanlaiset omaehtoiset varoitukset:  

"Älä käytä tuotetta, jos sinulla on joku sydänsairaus, kohonnut verenpaine, aivoverenkiertohäiriö, kilpirauhasen liika- tai vajaatoiminta, virtsaamisvaikeuksia, mahahaava tai kärsit vaikeaksi (painoindeksi >35) tai sairaanloiseksi (painoindeksi >40) luokitellusta ylipainosta. Älä käytä tuotetta, jos kärsit unettomuudesta, ahdistuksesta tai hermostuneisuudesta. Käyttäessäsi tätä tuotetta vähennä selvästi muiden kofeiinipitoisten tuotteiden, kuten kahvin, teen ja energiajuomien, käyttöä. Tätä tuotetta ei saa käyttää yhdessä alkoholin kanssa. Jos tuotteen käyttö aiheuttaa haittavaikutuksia, kuten sydämentykytystä tai unettomuutta, lopeta käyttö välittömästi ja ota yhteyttä lääkäriisi sekä tuotteen markkinoijaan tuotepalautuksen sopimiseksi."  

Oulussa 15. päivänä huhtikuuta 2011

MANNINEN NUTRACEUTICALS OY


Anssi Manninen
toimitusjohtaja

TIEDOTE 1: KOSKIEN THERMOCUT -VALMISTEEN KAPSELIN VÄRIAINETTA














Suomen Tullilaboratorio (jäljempänä “Tullilaboratorio") on tänään (15. 4) saanut päätökseen muutamien Manninen Nutraceuticals Oy:n (jäljempänä “Manninen”) markkinoimien ravintolisien ja erityisruokavaliovalmisteiden analyysit ja muut tutkimukset (jäljempänä kollektiivisesti “tutkimukset“).

Tullilaboratorion suorittamien tutkimusten mukaan Mannisen markkinoiman ThermoCut -valmisteen kapselin väriainetta (karmosiini E122) ei ole ilmoitettu aineosaluettelossa. Lisäksi Tullilaboratorio huomauttaa, että ThermoCut -valmisteen etikettimerkinnöissä ei ole varoitusta, jonka mukaan kyseessä oleva väriaine voi aiheuttaa lapsissa aktiivisuustason laskua ja heikentää tarkkaavaisuutta.

Olemme tietoisia siitä, että kuuden elintarvikevärin käyttö on vaatinut varoitusmerkinnän pakkauksessa heinäkuusta 2010 lähtien. Näiden väriaineiden E-koodit ovat 102, 104, 110, 122, 124 ja 129. Niitä käytetään etenkin makeisissa ja virvoitusjuomissa. Vaikka arvostamme Tullilaboratorion äärimmäisen tarkkaa työtä kuluttajansuojauksen osalta, olemme eri mieltä kyseisen varoituksen tarpeellisuudesta ThermoCut -valmisteen pakkausmerkinnöissä. Tämä siitä syystä, että ThermoCut -valmistetta ei lasten tule missään tapauksessa käyttää. Olemme terveysviranomaisten kanssa täysin samaa mieltä siitä, että edellä mainittu varoitus on tarpeellinen esimerkiksi makeisissa ja virvoitusjuomissa, joissa kyseessä olevaa väriainetta käytetään selvästi suurempina määrinä kuin kapseleissa. Sen sijaan ThermoCut -valmisteen pakkausmerkinnöissä edellä mainittu varoitus saattaisi johtaa kuluttajaa harhaan niin, että hän luulee ThermoCut -valmisteen soveltuvan myös lapsille, mikä siis olisi absoluuttisen virheellinen olettamus.

Oli miten oli, tulemme lisäämään edellä mainitun varoituksen ThermoCut -valmisteen pakkausmerkintöihin, jos tämä voimassa olevan lainsäädännön vuoksi on täysin välttämätöntä. Toinen vaihto olisi täysin värjäämättömän gelaatinikapselin käyttö.

Oulussa 15. päivänä huhtikuuta 2011

MANNINEN NUTRACEUTICALS OY


Anssi Manninen
toimitusjohtaja

keskiviikko 13. huhtikuuta 2011

Fit-lehden toimittaja kehuu vaniljanmakuista Protein Pudding -valmistetta


















Lakto-ovo-vegetaristina olen raejuusto- tai papupurkkia avatessani usein pohtinut löytyisikö jotain muutakin maistuvaa proteiinipitoista aterian lisukkeeksi. Tofusta en ole oppinut pitämään. Saan käsiini kotimaisen uutuustuotteen. Sokeritonta ja laktoositonta proteiinipitoista (82 g/100 g) vaniljavanukasta, ilman keinotekoisia aromeja tai väriaineita. Kuulostaa liian hyvältä.  Aloitan maistelun varauksella, sillä tähän asti kaikki kokeilemani proteiinivalmisteet ovat olleet melkoista pakkorahkaa.  Sekoitan jauhetta ensin valmistajan suosituksen mukaisesti kevytmaitoon (25g / 1dl). Vaniljan tuoksu on lupaava ja se houkuttelee syömään.  Ja kas, vanukashan on yllättävän hyvää.  Sitä voisi kuvailla tuhdiksi naminamiksi. Seuraavana iltana saan idean ja laitan vanukkaan uuniin (225 °) 10 minuutiksi. Tulos on herkullinen pannukakku, joka maistuu eritoten marjojen ja jäätelön kera.  Kotimainen vanukasjauhe on makeutettu sukraloosilla ja sen sisältämä proteiini on peräisin kananmunasta ja maidosta. -- Heli-Maria Wiik

Lähde: Fit 5/2011

Voit tilata tuotetta napsauttamalla tästä.

Opti-Meal -patukat superedullisesti noutomyymälästä!







Manninen Nutraceuticals Oy:n noutomyymälässä on rajoitetun ajan supertarjouksessa herkulliset ja tuhdit (100 g) Opti Meal -patukat. Patukassa on 30-32 g laadukasta proteiinia. Ja tarjoushinta täysissä laatikoissa (20 kpl) vain 2,-/kpl ja yksittäisinä 2,50/kpl! Maut: mansikka ja toffee.

Myös Leaderin pienempi patukka eli Protein Delight on noutomyymälässä supertarjouksessa eli täysinä laatikoina (24 kpl) vain euron kappale! Makuvaihtoehtoja pienemmässä patukassa on neljä.

Banaani-toffee Protein Pudding väliaikaisesti loppuunmyyty


















Uusi erä ajetaan varastolle noin puolentoista viikon kuluessa. Suklaa ja vanilja Protein Puddingia on runsaasti varastossa.

PS. Vera on kirjoittanut blogiinsa arvion banaani-toffee Protein Puddingista.

Noutomyymälä to ja pe avoinna klo 14-18

Noutomyymälä on poikkeuksesti avoinna tämän viikon torstaina ja perjantaina klo 14-18. Maanantaina 18.4. myymälä on taas normaalisti avoinna eli klo 11-18.  

tiistai 12. huhtikuuta 2011

Uusi laihdutuslääke laihdutti


















Uusi yhdistelmälääke todella laihdutti koehenkilöitä, todetaan tänään Lancetissa julkaistussa tutkimuksessa.

Fentermiinin ja topiramaatin yhdistelmä laski painoa jopa kymmenen prosenttia 56 viikon seurannassa. Merkittäviä laskuja saatiin myös verenpaineessa. 

Topiramaatti on käytössä Suomessakin epilepsian hoidossa. Keskushermostoa stimuloivaa fentermiiniä ei täällä ole käytetty, mutta se on käytössä yksinään laihdutuslääkkeenä Yhdysvalloissa.

Nyt yhdistelmävalmiste on faasi III -vaiheessa. Vielä viime vuoden kesäkuussa FDA:n neuvonantajakomitea (äänin 10–6) ei katsonut lääkkeen olevan valmis käyttöön. Huolta herättivät muun muassa mahdolliset sydänvaikutukset sekä mahdollinen itsetuhokäyttäytyminen.

Nyt Duke University Medical Centerin satunnaistetussa, lumekontrolloidussa ja kakssoissokkoutetussa tutkimuksessa yhdistelmälääke todettiin hyvin siedetyksi. Hoidon keskeytyksiä oli vähän. Yleisimmät haittavaikutukset olivat suun kuivuminen, puutumisoireita ja ummetus. 4–7 prosentilla todettiin masennusoireita yhdistelmälääkkeen annostuksesta riippuen.

Fentermiini lisää kylläisyyttä ja nälkää säätelevän noradrenaliinin eritystä. Topiramaatin vaikutusmekanismeja ei täysin tunneta, mutta sen tiedetään vaikuttavan muun muassa GABA-reseptoreihin ja natriumkanaviin.

Erikoislääkäri Kirsi Pietiläinen HUS:n lihavuustutkimusyksiköstä pitää tutkimustuloksia ”vaikuttavina”.

– Mutta on vielä pitkä matka ennen kuin lääke läpäisee kaikki tutkimus- ja viranomaisvaiheet, Pietiläinen korostaa.

Tähän mennessä lähes kaikki laihdutuslääkkeet ovat kokeneet nopean innostuksen jälkeisen lässähdyksen vaikeiden sivuvaikutusten takia ja niitä on vedetty pois markkinoilta.

Ulla Järvi

Lähde: Suomen Lääkärilehti

tiistai 5. huhtikuuta 2011

Väliaikaisesti loppuunmyydyt tuotteet nyt varastossa


















Kaikki HydroISO-maut, mustaherukka Anabolic Overdrive 2 ja suklaa Protein Pudding nyt taas myynnissä

Manninen Nutraceuticals Oy myynnit hyvässä kasvussa














Vuonna 2010 Manninen Nutraceuticals Oy:n liikevaihto oli 344 715,26 euroa. Tämän vuoden ensimmäisen neljänneksen pohjalta voidaan arvioida, että Mannisen liikevaihto tulee tänä vuonna vähintään tuplaantumaan. Protein Pudding -valmisteen myynti on kovimmassa kasvussa. Yhtiön tulos on kaikkina tilikausina (2008, 2009, 2010) ollut plussalla, ja yhtiön tämänhetkinen luottoluokitus on AA eli erittäin hyvä luottokelpoisuus.