Hae tästä blogista

sunnuntai 29. marraskuuta 2009

Islannista kuuluu kummia



















Kalan sisältämien omega-3 rasvahappojen tiedetään vaikuttavan edullisesti muun muassa sydämeen ja verisuoniin, mutta kalastajien luvatusta maasta pukkaa ulos ihan uutta tietoa. Vastikään julkaistun islantilaistutkimuksen mukaan runsas turskan syönti nimittäin nopeuttaa merkitsevästi laihtumista. Itse asiassa tutkijat havaitsivat jopa jonkinmoisen annos-vastesuhteen; mitä enemmän turskaa syötiin sitä nopeammin lähtivät rasvat. Oheisessa kuviossa näkyvät kehonkoostumuksen muutokset turskaryhmissä ja punaista lihaa saaneiden ryhmässä. Turska myös säilytti tehokkaammin lihasmassaa. Tämä on erityisen tärkeää, sillä laihdutuksen tavoitteena ei ole nahalla vuorattu luusäkki.

Mainittakoon vielä lopuksi, että tutkimuksen rahoitti Islannin kalastusministeriö.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

mitähän turskassa sitten on kun se on kumminkin lähes rasvaton kala eli ei ole omegoista varmaankaan kiinni.