Hae tästä blogista

keskiviikko 16. joulukuuta 2009

CLA nopeuttaa lihasmassan kasvua















Viiden gramman päiväannos konjugoitua linolihappoa (CLA) nopeuttaa säännöllisen voimaharjottelun aikaansaamaa lihasmassan kasvua, raportoivat Sascatchewan yliopiston tutkijat. Tutkimuksen kesto oli 7 viikkoa ja koehenkilöitä oli mukana 70. Koehenkilöt harjoittelivat kuntosalilla kolme kertaa viikossa. Jokaisella harjoituskerralla suoritettiin 12 harjoitusliikettä. Oheisessa kuvassa näkyvät muutokset kehonkoostumuksessa. CLA vähensi siis myös kehonrasvoja. Toisen kuvion mukaan CLA näyttäisi vähentävän lihasproteiinien hajoamista (antikatabolinen vaikutus). 3-metyylihistidiini on nimittäin lihasproteiini-katabolian biomarkkeri. "Supplementation with CLA during resistance training results in relatively small changes in body composition accompanied by a lessening of the catabolic effect of training on muscle protein", päättelivät tutkijat.

4 kommenttia:

S-252 kirjoitti...

"Manninen CLA Pro on markkinoiden puhtain ja edullisin CLA-valmiste" löytyy varmaan kohta verkkokaupasta? :)

Anssi Manninen kirjoitti...

Ei ainakaan näillä näkymin, mut on meillä myynnissä Optimal Resultsin kliinisesti testattu CLA -valmiste myynnissä :-) Ja se on tarjouksessa..

Anonyymi kirjoitti...

Aika reiluja määriä pitäisi syödä ilmeisesti, jos tutkimustuloksetkin on saatu viidellä grammalla päivässä? Tuollaisessa 15 euron Optimal Resultsin purkissa on 90 kpl 800 mg kapseleita, eli päivässä pitäisi popsia noin kuusi kapselia, eli purkki riittäisi tuolla tahdilla 15 päiväksi. Tulee vähän tyyriiksi.

Anssi Manninen kirjoitti...

Jep, melko tyyristä mut parempi ottaa kunnon annoksia kuin pitkän aikaa tehottomia miniannoksia.