Hae tästä blogista

lauantai 5. joulukuuta 2009

Miksi Suomi on fasistivaltio


Suomessa on perustuslaillinen demokratia, eikä valtiomme sinällään ole fasistinen. Paitsi yhdessä asiassa.

Mikä on Suomen merkittävin yksittäinen terveysongelma? Kakkostyypin diabetes? Sydän- ja verisuonisairaudet? Eturauhassyöpä? Rintasyöpä? Lihavuus ja metabolinen oireyhtymä? Masennus? Osteoporoosi?

Se on todennäköisesti puutostila. Lähes kaikki muut maapallon ihmiset saavat helposti enemmän kuin suomalaiset. Sen pääasiallinen lähde on auringonvalo. Sitä saa myös muun muassa kaloista ja riistasta ja se käyttäytyy elimistössä samankaltaisesti riippumatta siitä, saako sitä auringosta vai ravinnosta.

Se on ravintoaine, josta puhutaan koko ajan, mutta jota juuri kenelläkään ei ole tarpeeksi. Fasistista tässä on se, että asia tunnetaan, mutta asialle ei tehdä mitään. Ei ainakaan yli kahteen vuoteen. Tämän ravintoaineen saanti on sidottu tiukasti viranomaissuosituksiin, mutta suositukset vastaavat korkeintaan kymmeneosaa aikuisen ihmisen elimistön päivittäisestä kulutuksesta ja tarpeesta. Tämän ravintoaineen aiemmat myrkyllisyysarviot ovat olleet täysin virheellisiä. Tämä aine on todennäköisesti lähimpänä myyttistä panaceaa, yleislääkettä joka vaikuttaa useimpiin sairauksiin positiivisesti ja ehkäisee kymmeniä modernille maailmalle tyypillisiä sairauksia.

Kyseessä on elimistön ainoa steroidihormoni, jonka riittävä pitoisuus määräytyy saatavilla olevan esiasteen saannin pohjalta. Tätä esiastetta eliöt ovat osanneet muuntaa monitoimiseksi hormoniksi auringonvalosta ainakin 750 miljoonan vuoden ajan. Aktivoituneena hormonina tämä aine säätelee ihmisillä ainakin 2000 geenin, toimintaa ja siten solujen syntymää, kuolemaa, erilaistumista ja toimintaa kaikkialla elimistössä. Sitä on kutsuttu "avaimeksi joka avaa DNA-kirjaston".

Euroopassa tämän aineen vaivaisella 50 - 75 mikrogramman päiväannoksella terveydenhuollon säästöiksi on arvioitu 187 miljardia euroa vuodessa.

Se on lähes kuusi kertaa tehokkaampi reisiluun tiheyden parantaja kuin Suomen määrätyin osteoporoosilääke alendronaatti. Riittävän suuri, tosin vielä homeopaattinen päiväannos on ehkäissyt viidesosan kaatumisista ja merkittävän osan luunmurtumista.

Kolmen kuukauden pituinen 100 mikrogramman päivittäinen kuuri on ehkäissyt ennenaikaisten synnytysten riskiä raskaana olevilla naisilla 50% ja emätintulehduksia, ientulehduksia, hengitystieinfektioita 25% sekä vauvojen atooppista ihottumaa. Lisäksi äitien diabeteksen ja preeclampsian riski sekä korkea verenpaine alenivat.

Tämän aineen alhaiset veripitoisuudet ovat korreloineet 11,7-kertaisen masennusriskin kanssa iäkkäillä. Ensimmäisenä elinvuotena saatu > 50 µg päivässä lapsena laski suomalaisilla nuorilla miehillä 23% riskiä sairastua skitsofreniaan myöhemmällä iällä. Tämä aine on ehkäissyt kaamosmasennusta tehokkaammin kuin kirkasvalolamput.

San Diegon syöväntutkimuslaitoksen tutkija on laskenut, että kyseinen aine voi ehkäistä vuosittain 257 000 syöpäkuolemaa. Yhdysvalloissa ja Kanadassa ravintoaineella voitaisiin ehkäistä tietokonemallien mukaan rintasyövistä ja paksusuolisyövistä 75%. Efekti syöpien vähenemiseen näyttää lineaariselta ja erittäin voimakkaalta. Lumekontrolloitu interventiotutkimus on jo ehkäissyt sisäelinten syövistä 60-77%.

Tämä ravintoaine on ehkäissyt talvella hengitystie-infektiot kokonaan kontrolloidussa interventiotutkimuksessa.

Tämän aineen puutos lisää miehillä sydänkohtausriskin 2,4-kertaiseksi ja tekee tämän itsenäisesti, muista tunnetuista riskitekijöistä riippumatta. Aine voi laskea korkeaa verenpainetta jonkin verran.

Tämä ravintoaine voi ehkäistä 40% nivelreumatapauksista, 80% ykköstyypin diabeteksesta, 90% MS-taudista ja parantaa tyypin II diabeteksessa insuliinisensitiivisyyttä ja insuliiniresistenssiä.

Noin 50% suomalaisista saa tätä ainetta niin vähän, että kansainvälisen tutkimuskoosteen perusteella kokonaiskuolleisuus on riittävästi saaviin verrattuna 26% suurempi ja vaikutus on itsenäinen.

Eräs tutkija on arvioinut, että tämän ravintoaineen puutostilan tehokas hoito voisi säästää 25-50% minkä tahansa terveydenhuoltojärjestelmän kustannuksista. (Cannell 2009)

Tämän aineen suositukset ja saanti ovat suomalaisilla noin suurimman osan vuotta alle kymmenesosan elimistön päivittäisestä kulutuksesta. Tämä on ravitsemustieteen puhutuin aine tällä hetkellä, eikä uusien tutkimusten julkaisuvauhti osoita pienintäkään hidastumisen merkkiä.

Mikä tekee Suomesta fasistivaltion?


Lähde: Terveysfasisti

Ei kommentteja: