
Juuri julkaistun tutkimuksen mukaan optimaalinen D-vitamiinin saanti sijoittuu haarukkaan 1800-4000 IU/vrk (45-100 mcg/vrk). Tätä määrää ei kannata edes uneksia saavansa tavallisesta ruoasta, joten purkilla on käytävä. Suomessa D-vitamiinin saanti on keskimäärin naisilla 5,2 mcg/vrk ja miehillä 7,1 mcg/vrk. Tutkimusta johtivat Zürichin yliopistosairaalan tutkijat, mutta mukana oli myös muun muassa kuuluisa ravitsemusepidemiologi Walter Willett Harvardin yliopistosta.
6 kommenttia:
Anteeksi, mutta nyt on pakko huomauttaa kun alkaa muuten luvut hyppiä silmille. µg/vrk EI mcg/vrk
Molemmat ovat mikrogramman oikeita lyhenteitä. Itse käytän yleensä mcg:tä sillä se on helpomi näppäimistöllä :)
Täältä voit käydä tsekkaamassa viralliset lyhenteet:
http://fi.wikibooks.org/wiki/%C3%84idinkieli/L%C3%A4%C3%A4ketieteellinen_teksti
Onkohan vaarallista syödä yli 4000 µg/vrk? Itse napsin päivittäin noin 140 mikrogrammaa vuorokaudessa.
No yksikkövirhehän sinulle tuli, siis tarkoitit varmaan 4000IU/vrk, etkä 4000mcg/vrk =)
140mcg/vrk on varmasti vielä turvallinen annos. Joissain tutkimuksissa ja suosituksissa vielä 250mcg/vrk ovat jatkuvassa käytössä turvallisia.
Jos 4000IU olisi toksinen raja, saantisuositus olisi paljon alhaisempi.
altgr+m = µ
Lähetä kommentti