Hae tästä blogista

tiistai 1. joulukuuta 2009

Porsaita äidin (tai THL:n) oomme kaikki


















THL (ent. KTL) usein käyttää lausetta "johtavien asiantuntijoiden mukaan" tai jotain vastaava "yleispätevää" argumenttia puolustaessaan suosituksiaan tai toimen-piteitään. Viimeisimpänä kiistanaiheena on ollut THL:n puffaama massarokotuskampanja sikainfluessaa vastaan. En ota asiaa mitään kantaa, kun en ole tässä asiassa minkäänlainen asiantuntija, mutta laitan alle ajatuksia herättävän lainauksen:

"Kannatan lämpimästi, että riskiryhmät rokotetaan ja vieläpä kahteen kertaan. Virus muuttaa kuitenkin koko ajan muotoaan, joten ei tiedetä, kuinka hyvin rokote suojaa taudilta. Tilanne olisi lailla erilainen, jos tauti olisi vakava. Nyt liipaisimen ei tarvitsisi olla kovin herkässä. Taudin lievyys ja massarokotuksen potentiaaliset haitat eivät ole balanssissa." - Helsingin yliopiston infektiotautiopin professori Heikki Peltola Suomen Lääkärilehdessä.

Samansuuntaisia ajatuksia esitti infektiotautiopin professori Olli Ruuskanen Turun yliopistollisesta keskussairaalasta Helsingin Sanomien mielipideosastolla 26. elokuuta.

Ei kommentteja: