Hae tästä blogista

perjantai 11. joulukuuta 2009

Lukijakyssä: Vähähiilarinen palautusjuoma


















Anssi, millaista palkkarimiksiä suosittelit jos haluaa pitää sen hyvin vähähiilarisena?

HydroISO 30 g
GLNPure 10 g
CMPure 5 g
BCAA 3-4 g

HydroISO on puhdas ja nopeasti imeytyvä proteiinin (aminohappojen) lähde, joka ei sisällä käytännössä lainkaan hiilihydraatteja ja rasvaa. Myös maku on erinomainen. HydroISO ei toimi ainostaan aminohappojen lähteenä, vaan sillä on muitakin hyödyllisiä ominaisuuksia, kuten glutationisynteesin kiihdyttäminen.

GLNPure eli puhdas glutamiini lisää tehokkaasti lihasten glykogeenisynteesiä liikunnan jälkeen (Bowtell ym. 1999) ja estää fyysisen kuormituksen aiheuttamaa immuno-depressiota (Agostini & Biolo 2010). Näin ollen glutamiinilla voidaan - ainakin osittain - korvata hiilihydraatit palautusjuomassa.

CMPure eli kreatiinimonohydraatti vaikuttaa suoraan lihasten palautumiseen (Cooke ym. 2009) Pitemmässä juoksussa kreatiinilisä nostaa valtaosalla käyttäjistä merkitsevästi lihasten kreatiinifosfaattipitoisuutta. Kreatiinifosfaatti toimii lihasten "supernopeana" energialähteenä, joten sen pitoisuuden nousu johtaa parantuneeseen fyysiseen suorituskykyyn, erityisesti räjähtävää voimaa hyödyntävissä urheilusuorituksissa (Buford ym. 2007). Kreatiini lisää myös solunsisäisen nesteen määrää, mikä stimuloi proteiini-synteesiä (anaboliaa) ja vähentää proteiinien hajoamista (kataboliaa).

BCAA:t käynnistävät proteiinisynteesikoneiston liikunnan jälkeen (Blomstrand ym. 2006) ja vaikuttavat edullisesti immuunijärjestelmään pitkäkestoisen urheilusuorituksen jälkeen (Negro ym. 2008). HydroISO sisältää tietysti heraproteiinissa luonnostaan esiintyviä haaraketjuisia aminohappoja, joten em. 3-4 g tulee siis siihen päälle.

Tässäpä nämä tärkeimmät. Mikroravinteilla "hifistelystä" kirjoitan oman pätkän lähipäivinä.

Ei kommentteja: