Hae tästä blogista

keskiviikko 16. joulukuuta 2009

Uutuustuotteita testiin














Juuri tuli pikapostina näytteitä Eurooppalaisesta jättitehtaasta, jossa meille jatkossa valmistetaan suurin osa kapseleista ja "monimutkaisista" jauhesekoituksista. Voit käydä maistamassa Pump Overdrive -valmistetta noutomyymälässä. Voit myös käydä hakemassa testiin muutaman kapselin Thermo Overdriveä (kuvassa) tai GAKIC:ia.

Thermo Overdrive sisältää useita aktiiviaineita (Citrus aurantium, kofeiini, vihreätee, tyrosiini jne.), kun taas GAKIC sisältää ainoastaan glysiini-argiini-afa-ketoisokapronihappoa (1333 mg/kapseli). Tämän yhdisteen lihasväsymystä estävästä vaikutuksesta on julkaistu kaksi laadukasta tutkimusta (Buford & Koch 2004; Stevens ym. 2000). Tutkimuksissa käytettiin 11 gramman kerta-annosta, mutta kolmella kapselilla (5 g) saa jo kuulemma hyvin tehoja irti. Floridan yliopiston tutkijat patentoivat GAKICin muutama vuosi takaperin (U.S. Patent Number 6,100,287 - Materials and methods for enhancing muscle performance and recovery from fatigue) ja lisensoivat sen sitten Iovate Health Sciences -yhtiölle (MuscleTech). USA:n korkein oikeus kuitenkin mitätöi ko. patentin, sillä "keksintö" ei ollut uusi. Erilaisia aminohappo-ketohappo -sekoituksia on myyty samaan tarkoitukseen jo aiemminkin.

Pump Overdrive oli kyllä hemmetin hyvänmakuista huolimatta lukuisista kitkeränmakuisista ainesosista. Tuossa firmassa nämä makujutut osataan yli 20 vuoden kokemuksella. Saman firman makuasiantuntijat vastasivat myös mansikanmakuisen HydroISO:n makureseptistä, mikä onnistuikin täydellisesti! Niin ja tuli näyte myös jauhemaisesta EAA -valmisteesta ilman lisättyjä sokereita tai maltodekstriiniä. Maku oli siinä ja siinä. Kyllä ne aminohapot tuppaavat maistumaan läpi, jos mukaan ei laiteta lainkaan hiilareita.

7 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

"Niin ja tuli näyte myös jauhemaisesta EAA -valmisteesta ilman lisättyjä sokereita tai maltodekstriiniä. Maku oli siinä ja siinä. Kyllä ne aminohapot tuppaavat maistumaan läpi, jos mukaan ei laiteta lainkaan hiilareita. "

tarkoittaakom tuo EAA = BCAA ?

Anssi Manninen kirjoitti...

EAA = essential amino acids = välttämättömät aminohapot. Tossa on EAA:t suurinpiirtein samassa suhteessa kuin ihmisen luustolihaksissa. Ei se pahaa ollut mutta ei mitään herkullistakaan.

Anssi Manninen kirjoitti...

Kaivoin just naaman eteen tarkat tuoteinfot. Eli tuotteessa on kaikki 8 välttämätöntä aminohappoa (n. puolet BCAA:ta), sitruulimalaattia (1000 mg/10 g) ja B6-vitamiinia 10 mg/10 g. Muut ainesosat: sitruunahappo, sitruuna-aromi, sukraloosi.

Anssi Manninen kirjoitti...

Aminohappoja yhteensä per annos (10 g) 9000 mg, josta leusiinia 2000 mg, isoleusiinia 1000 mg, valiinia 1000 mg jne.

Anssi Manninen kirjoitti...

Kirj. virhe yllä, pitäisi lukea sitrulliinimalaattia.

Anonyymi kirjoitti...

tuota pitää kyllä testata!!!
...terveisin häikäilemätön

Anonyymi kirjoitti...

Otahan Anssi EAA-tuote valikoimiin. Jos saat hyvään hintaan myyntiin, niin minä ainakin ostan sitä sulta jatkossa. Eikä se maku ole mulle kynnyskysymys tällaisessa aminohappotuotteessa, kun tiedän että se toimii. Mukava että sait tuotakin hankittua. :)
Terv. "Kofeiiniton EAA-käyttäjä"
P.S. Mansikan makuiten HydroIso on muuten oikeastikin hyvän makuista. Ostakaahan muutkin rohkeesti.