Hae tästä blogista

torstai 27. tammikuuta 2011

Runsas BCAA-saanti pitää jenkkakahvat loitolla


Näin ilmenee tuoreesta epidemiologisesta tutkimuksesta, jossa oli mukana 4429 henkilöä Kiinasta, Japanista, UK:sta ja USA:sta. Epidemiologia on lääketieteen ala, joka tutkii tautien esiintyvyyden ja niiden vaaratekijöiden suhdetta. Epidemiologiset tutkimukset eivät yleensä kykene osoittamaan syy-seuraussuhdetta, vaan niillä nähdään onko joku asia yhteydessä johonkin toiseen asiaan. Kyseisen tutkimuksen mukaan runsaampi haara-ketjuisten aminohappojen (BCAA) saanti on yhteydessä vähentyneeseen lihavuuden esiintyvyyteen. Luonnostaa haaraketjuisia aminohappoja on runsaasti mm. heraproteiinissa ja lihassa. 

Higher Branched-Chain Amino Acid Intake Is Associated with a Lower Prevalence of Being Overweight or Obese in Middle-Aged East Asian and Western Adults.  J Nutr. 2011 Feb;141(2):249-254. 

Pakollinen tuotepuffi: 
Manninen Nutraceuticals Oy markkinoi kahta BCAA-valmistetta. BCAA1000 on pelkästään haaraketjuisia aminohappoja sisältävä kapselivalmiste, jossa on lisättynä myös hieman B6-vitamiinia. EAA+ on välttämättömiä aminohappoja sisältävä jauhe, josta n.  67 % on haaraketjuisia aminohappoja. EAA+ lienee markkinoiden parhaimman makuinen hiilariton aminohappojauhe. Molemmissa tuotteissa käytetään ainoastaan Ajinomoto-konsernin valmistamia lääkelaatuisia aminohappoja. Japanissa pääkonttoriaan pitävä Ajinomoto on maailman suurin aminohappojen valmistaja sekä USA:n ja Euroopan ainoa lääkelaatuisten aminohappojen toimittaja. Monissa kaupallisissa aminohappovalmisteissa käytetään halpoja kiinalaisia raaka-aineita, joiden puhtaudesta ei ole mitään takeita. Lue lisää aiheesta Ajinomoton Amino Science sivustolta.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Outoa eikös bcaa-aminohapot lisää insuliinin eritystä?