Hae tästä blogista

sunnuntai 4. tammikuuta 2009

Lukijakyssä: BetaPure-tutkimus

Miten on noissa tutkimuksissa joissa käytetään jotain kaupallista brandia (esim. BetaPure-tutkimus). Osallistuuko yritys jollain tapaa tutkimuksen muokkaamiseen omien itressien mukaisesti?

Vastaan ainoastaan BetaPure-tutkimuksen osalta. Jyväskylän yliopiston tutkijat itsenäisesti keräsivät ja analysoivat tutkimusdatan. Manninen Nutraceuticals Oy ei millään tavalla osallistunut datan keräämiseen tai analysointiin. Jyväskylän yliopiston tutkijat myös itsenäisesti laativat tutkimusjulkaisun.

Kertauksena mainittakoon, että kyseessä oli satunnaistettu kaksoissokkotutkimus, jossa koehenkilöinä oli huippujalkapalloilijoita. Tutkimuksen päämuuttuja oli 400 m:n juoksuaika. Alku- ja loppumittausten välissä oli neljän viikon harjoittelu- ja latausjakso. BetaPure -ryhmässä kaikki kahdeksan koehenkilöä suorittivat juoksun molemmissa mittauksissa, ja heistä seitsemän pystyi parantamaan tulostaan; osa jopa yli kolmella sekunnilla. BetaPure -valmisteella ei ollut vaikutuksia kliinis-kemiallisiin markkereihin (esim. verenkuva).

Lue myös:
Beeta-alaniini ja jenkkifutis

Ei kommentteja: