Hae tästä blogista

keskiviikko 17. syyskuuta 2008

Appelsiini-limellä höystetty kotka on laskeutunut

Vihdoin ovat uudet makuaineet varastolla, joten appelsiini-lime HydroISO:n tuotanto alkaa tänään. Sen sijaan etiketit eivät ole vielä valmiina, mutta voimme periaattessa myydä tuotetta ilman etikettiä "malttamattomille" kuluttajille. Low-reso etikettikopio löytyy täältä ja HydroISO-tiedote täältä.

Alla infoa maku- ja väriaineista:

Appelsiini- ja limettimehujauheet

Nämä eivät ole varsinaisia aktiiviaineita, vaan niiden pääasiallinen funktio on maun antaminen. Ne sisältävät kuitenkin myös runsaasti vesiliukoisia vitamiineja, fytokemikaaleja ja eräitä kivennäisaineita.

Kurkumiini

Tämä monissa curry-mausteseoksissa esiintyvä yhdiste ei ole myöskään varsinainen aktiiviaine, vaan sen pääasiallinen funktio on jauheen värjääminen. Kurkumiinilla on kuitenkin muitakin ominaisuuksia jo hyvin pieninäkin määrinä. Kurkumiini mm. alentaa veren haitallisten lipidiperoksidien määrää sekä ehkäisee LDL- ja HDL-kolesterolin hapettumista. Kurkumiinin tulehdusta estävä vaikutus saattaa olla erityisen hyödyllistä kovaa harjoitteleville urheilijoille, mutta asiaa on tutkittu tähän mennessä vain "urheilevilla" koe-eläimillä (Davis et al. 2007). Kurkumiini vaikuttaa edullisesti myös immuniteettiin (Jagetia & Aggerwal 2007). Kurkumiinin käytön määrä näyttäisi olevan yhteydessä myös parempaan kognitiiviseen suorituskykyyn ikäihmisillä (Ng et al. 2006). Eräät tutkijat ovat kutsuneet kurkumiinia "Intian kullaksi" (Aggarwall et al. 2007).

PS. Neuro Overdrive -valmisteen tuotanto alkaa myös pikapuolin. Lisäinfoa täältä.

PSS. Whey Overdrive -valmisteeseen kokeilemme suklaan ja mansikan makua huomenissa. Tuoteinfo löytyy täältä.

Ei kommentteja: