Hae tästä blogista

perjantai 12. elokuuta 2011

Eviran Annika Nurttilan muistissa vikaa?


Eviran ylitarkastaja ja jaostopäällikkö Annika Nurttilan muisti pätkii, sillä hän on "unohtanut" postituslistaltaan suuret elintarvikeyhtiöt sekä lääkeyhtiöt, jotka markkinoivat myös ravintolisiä. Oikeuskansleri tulee selvittämään onko Nurttilalla käynnissä pieneen sektoriin kohdistuva ajojahti vai onko muistissa ihan oikeasti vikaa. Oikeuskansleri tulee lisäksi selvittämään rikkovatko Nurttilan toimet Suomen perustuslain 12. pykälää  ja Euroopan ihmisoikeussopimuksen 10. artiklaa.

Suomen perustuslaki

Suomessa sananvapaus on turvattu perustuslain kahdennessatoista pykälässä:
"Sananvapaus ja julkisuus
Jokaisella on sananvapaus. Sananvapauteen sisältyy oikeus ilmaista, julkistaa ja vastaanottaa tietoja, mielipiteitä ja muita viestejä kenenkään ennakolta estämättä."
(Suomen perustuslain toisen luvun 12. pykälä.[1])

Euroopan ihmisoikeussopimus

Suomi on allekirjoittanut yhdessä 43:n muun valtion kanssa Euroopan ihmisoikeussopimuksen, jonka 10. artikla toteaa sananvapaudesta muun muassa:
"Jokaisella on sananvapaus. Tämä oikeus sisältää vapauden pitää mielipiteitä sekä vastaanottaa ja levittää tietoja ja ajatuksia alueellisista rajoista riippumatta ja viranomaisten siihen puuttumatta."
(Euroopan ihmisoikeussopimuksen 10. artiklan ensimmäinen kohta.[2])

Eviralla ollaan näemmä tietoisia siitä, että "Mannisimperiumin" vastaisku on tulossa. Esimerkiksi tänään Eviran hallinnoimalta tietokoneelta on ensimmäisen kerran vierailtu Mannisblogissa klo 9:45. Tämänpäiväisiä vierailuja on yhteensä parikymmentä, joista viimeisin klo 18:20.

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Nyt tais tupata Evira kätensä paskaan! :-D Pitäis vähä kattoa kenelle alkaa ryppyilemään...

Anssi Manninen kirjoitti...

Työtäänhän ne siellä Eviralla tekevät, mutta kannattaisi keskittyä olennaiseen eikä turhanpäiväiseen pelleilyyn. Miten he meinaavat tarkastaa tuhansien alan yritysten nettisivut ym. mainosmatskut?

Anssi Manninen kirjoitti...

Eviran pitäisi puuttuu pääasiassa räikeimpiin tapauksiin ja muu aika keskittää sellaisiin asiohin, jotka oikeasti liittyvät elintarvikkeiden turvallisuuteen. Nämä tutkimusreferaatit eivät liity asiaan millään tavalla.