Hae tästä blogista

keskiviikko 10. elokuuta 2011

Magnesium, sydäntaudit ja -kuolemat

LUE ALLA OLEVAT KÄYTTÖEHDOT HUOLELLISESTI. JOS PÄÄTÄT LUKEA TÄMÄN BLOGIKIRJOITUKSEN,  SITOUDUT SAMALLA NOUDATTAMAAN NÄITÄ EHTOJA.

Mannisen Nutraceuticals Oy:n (jäljempänä ”Manninen”) valmistamia, valmistuttamia, maahantuomia ja jälleenmyymiä ravintolisiä ei ole tarkoitettu minkään sairauden hoitoon, parantamiseen, ehkäisyyn tai diagnosointiin.

Manninen tarjoaa tällä Web-sivustolla olevan tiedon ainoastaan yleisiä opetus- ja tiedonsaantitarkoituksia varten. Tietoa ei ole tarkoitettu korvaamaan terveydenhoidon ammattilaisilta saatavia neuvoja, hoitoa tai suosituksia. On tärkeää, että noudatat lääkärisi ja muiden terveydenhoidon ammattilaisten sinulle antamia yksilölliseen sairauden- tai terveydenhoitoon liittyviä neuvoja.

Magnesiumin puute väestössä on yleistä. Se ilmenee vähäisenä magnesiumin pitoisuutena veressä (seerumissa) ja myötävaikuttaa sydäntauteihin ja -kuolemiin, osoittaa uusi saksalainen 10-vuotinen seuruututkimus. Valitettavasti suomalaiset lääkärit eivät yleensä mittaa potilaittensa veren magnesiumin pitoisuutta, jolloin puute jää huomaamatta ja korjaamatta.

Tutkijat seurasivat kymmenen vuotta yli 4200 henkilöä, joiden seerumin magnesiumin pitoisuus oli mitattu. Seuranta käsitti 38 075 henkilövuotta. Yhteensä 417 ihmistä kuoli. Kuolemat olivat yleisimpiä niiden keskuudessa, joiden seerumin magnesiumin pitoisuus oli ≤ 0.73 mmol/l (10,95 kuolemaa/1000 henkilövuotta), ja samoin sydänkuolemat (3,44 kuolemaa/1000 henkilövuotta) verrattuna niihin, joiden magnesium pitoisuus oli suurempi (kaikki kuolemat 1,45/1000 ja sydänkuolemat 1,53/1000). Suhde säilyi samana senkin jälkeen kun verenpaine ja sen lääkitys ym. sekoittavat tekijät oli kontrolloitu. Magnesiumin puutteessa sydämen vasemman kammion voima pettää, kirjoittavat tutkijat. Magnesiumin puute oli siten itsenäinen sydän- ja muiden kuolemien riskitekijä.
 
Suomessa Kela sai vastaavanlaisia tuloksia jo parikymmentä vuotta sitten: Magnesiumin puute näkyi suomalaisten veressä jo viisi vuotta ennen sydänkohtausta. Kela ja media eivät saattaneet tutkimusta lääkäreiden eikä yleisön tietoon. Niinpä lääkärit laiminlyövät yleisesti potilaittensa magnesiumin määrityksen verestä eivätkä osaa neuvoa käyttämään magnesiumia ravintolisänä. Ihmiset eivät tietenkään ymmärrä omatoimisesti tutkituttaa omaa magnesiumtilaansa. Vain pieni osa suomalaisista syö magnesiumvalmisteita ruoan lisänä. 

Lähde: tritolonen.fi

A.M.:n kommentti: 
Magnesiumstatuksen tutkiminen veripitoisuuden (seerumi tai plasma) perusteella on yleensä melko turhaa, sillä vain noin 1 % elimistön magnesiumvarannoista sijaitsee solun ulkopuolisissa tiloissa.

6 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Joo magnesium pitäisi analysoida punasoluista, mutta eipä yliopistolliset labratkaan tee niitä tutkimuksia. Anssi olisiko mahdollista saada aminohappokelaattimagnesiumeja myyntiin. Esim glysinaatti/lysinaatti yms. Magnesiumtauraatti olisi myös illalla käytettävä magnesiumvalmiste.

Anssi Manninen kirjoitti...

Meillä on tällä hetkellä myynnissä mm. seuraavat Mg-muodot: Mg-sitraatti, Mg-oksidi, Mg-karbonaatti ja Mg-aspartaatti. Ja näitä löytyy ei muodoissa; tavallinen tabletti/kapseli, purutabletti, poretabletti, puhdas jauhe, maustettu jauhe jne.

Anssi Manninen kirjoitti...

Piti siis kirj. "eri muodoissa.."

Anonyymi kirjoitti...

Joo no magnesiumoksidihan on käytännössä vain laksatiivi. Se on kaikki halvin ja samalla huonoin magnesiumin muoto. Tästä syystä magnesium on saanut huonon maineen. Suomessa kun apteekit myy lähinnä vain oksdia ja hydroksidia. Jossain paikoissa on myös sitraattia. Sitten kun ihmiset kokeilevat magnesiumoksidia niin eihän se auta mihinkään muuhun kuin ummetukseen, koska juuri mitään ei imeydy.

Anonyymi kirjoitti...

Magnesiumin imeytymisessä kannattaa katsoa vähän enemmän niitä lähteitä, ei se oksidi ole paras mutta suhteessa rahaan ihan hyvä imeytymisessäkin.. ja eikös se laksatiivisuus tule ihan magnesiumistakin, ei se keho ota sitä vastaan mahdottomia määriä -> laksatiivisuus..

Anssi Manninen kirjoitti...

Mg-oksidi ei ole niin hyvä kuin Mg-sitraatti, mutta hyödytöntä Mg-oksidi ei kuitenkaan ole. Ja Mg on suht isoina määrinä - tuli se mistä tahansa - laksatiivi.