Hae tästä blogista

perjantai 12. helmikuuta 2010

Anthony Colpo BUSTED


Australialainen heepo nimeltään Anthony Colpo kärsii obsessiosta. Hän mukaansa vain ja ainoastaan kokonaiskalorimäärällä on merkitystä laihtumisen kannalta. Hän on niin täpinöissään uskomuksensa kanssa, että on ruvennut julkisesti hyökkäämään niitä henkilöitä vastaan, jotka uskaltavat edes vihjata muuta. Colpo selvästikin siteeraa päin v---ua tieteellisiä tutkimuksia. Suosittelen lukemaan ao. linkistä löytyvän blogikirjoituksen.

AC anti-metabolic advantage dismemberment

8 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

No eihän tuo ainut kaloriteoria uskovainen ole. Pakkotoisto on nuita ainakin puolillaan. Ketju missä solvattiin läskiä oli mielestäni ihan älytön. Loppulausuma oli, että läskit on laiskoja, syö epäterveellisesti ja syö liikaa ja se on fakta.

Olen itse kärsinyt kahdesta sairaudesta ja tiedän monen vuoden ajalta, että kaloreilla ei ole merkitystä laihtumisen kannalta. Sama syökö 800, 1200 vai >2000 kcal. Nuilla kitu kaloreilla vain elimistöni menee sekaisin ja alkaa kerämään nestettä tai rasvaa. Vetäessä kaksin käsin sapuskaa oloni kohentuu huomattavasti ja housut löystyy. Vaikeinta tässä on se, että ruokahalua ei ole juuri nimeksikään.

Jos kalori teoria toimisi olisin ollut tikku laiha jo ajat sitten. Tuotahan ei luupäät usko. En ole oikeastaa vuosiin syönyt juurikaan mitään karkki, pulla, pitsa, jauho, sokeri jne osastoa. Vaan puhdasta kunnon ruokaa mikä 1800 -luvulla syntyneetkin tunnistaisi.

Kun tein hormonaalisesti idiootin ratkaisun nousi painoni hetkessä melkein 10 kiloa. Puolet tuosta tuli yön aikana! Aamulla peilistä katsoi melkein eri ihminen ja yön aikana housut olivat käyneet pieneksi. En todellakaan syönyt, niin paljon sen vuorokauden aikana :)

Vaikka tuo typeryys on nyt ohi, niin painoni ei vaan laske siltikkään.

Olen aika neuvoton ja lääkärit vielä neuvottomampia.

Jostain kumman syystä minulla vaan tulee pahamieli, kun kuulen näitä "totuuksia" ja harva uskoisi mistä ruokavalioni koostuu. Vielä enenmmän v***ttaa se, että vaikka parikymmentä vuotta olen toden teolla tästä kärsinyt, niin silti niitä tietäväisiä riittä jonka mielestä laihtuisin, kun liikkuisin sen 10 h vkossa vaikka sekään ei ole totta ja moneen kertaan sali, tanssilattiat ja asfaltit on kierretty. Yli tuon 10 h/vkossa.

Sori tämä pitkä avautuminen :)

T: A&F

Valtsu kirjoitti...

Kun mä latasin sen Colpon satasivuisen tekstin, jossa se dissaa mm. Eadesia, luulin hänen olevan oikeassa jo sen tekstin määrän perusteella D: Täytynee näköjään lukea tuo Eadesin vastine ylppärikuuntelujen jälkeen.

Tää vaikuttais olevan muuten erittäin mielenkiintoinen artikkelisarja liittyen lihomiseen ja laihtumiseen: http://wholehealthsource.blogspot.com/search?q=setpoint

Anonyymi kirjoitti...

Juttu samaa tasoa, kuin eräässä body-lehdessä, jossa kehotettiin syömään treenin jälkeen 220g maitosuklaata: 1200 kcal, 22g prot, 110g hh ja 73g rasvaa. Kyllä ainakin massaaaaa tulee.

Anonyymi kirjoitti...

En tiedä oliko anonyymin vastaus minulle, mutta jos oli, niin ompa taas harvinaisen typerä vastaus.

Jos olisit lukenut tietäisit, että kerroin siinä, että en syö makeis, pulla, pikaruoka osastoa jne. Ja että minulla ei ole edes ruokahalua syödä juuri mitään.

Anonyymi kirjoitti...

Eihän mikään tuossa Eadesin kirjoitelmassa todista, että Colpo olisi väärässä. Hän ei ole siteerannut yhtäkään tutkimusta, jossa hiilihydraattien välttäminen johtaisi tehokkaampaan laihduttamiseen kun kalorien ja proteiinin määrä on samat kuin hiilihydraattipitoisessa dieetissä.

Anssi Manninen kirjoitti...

Onhan siinä sellaisiakin tutkimuksia. Se onko ero tilastollisesti merkitsevä muutamalla koehenkilöllä on täysin epärelevanttia.

Christian Haarala Björnberg kirjoitti...

Minä(kin) olin vähän hämmästynyt että hypetys oli kovempaa kuin mitä itse teksteistä tuli esiin. Tosin en lukenut kovin perehtyen, vaan enemmänkin selasin läpi. Mutta se, mitä jäi käteen oli että suurin uutinen oli että hiilaripihillä ruokavaliolla painon pudotus oli subjektiivisesti koettuna helpompaa, ei niinkään suuret erot pudotetun painon määrässä. Jos nyt juuri tätä pointtia yritetään ajaa läpi, niin Anssin oma juttu (Manninen 2004 J Int Soc Sports Nutr) on paljon vakuuttavampi.

Mutta sitten aina silloin tällöin tulee ulos tällaisia juttuja:
Grant et al. Long-term Effects of a Very Low-Carbohydrate Diet and a Low-Fat Diet on Mood and Cognitive Function. Arch Intern Med. 2009;169(20):1873-1880. Mulla ei ole pääsyä koko artikkelin ääreen, joten kriittinen tarkastelu on lievästi sanottuna rajoitettu, mutta abstraktin perusteella:
"A total of 106 overweight and obese participants...were randomly assigned either to...isocaloric, very low-carbohydrate, high-fat (LC) diet or to a high-carbohydrate, low-fat (LF) diet for 1 year...By 1 year, the overall mean (SE) weight loss was 13.7 (1.8) kg, with no significant difference between groups (P = .26)...Over 1 year, there was a favorable effect of an energy-restricted LF diet compared with an isocaloric LC diet on mood state and affect in overweight and obese individuals. Both diets had similar effects on working memory and speed of processing."

Mitäs Maestro tähän?

Anonyymi kirjoitti...

Anthony Colpo on pahasti ownattu netissä Plant Positive -nimisen hepun toimesta. xD