Hae tästä blogista

torstai 22. heinäkuuta 2010

Arttu Hirvosen kuulumisia
Teksti: Arttu Hirvonen

Oikealla istuinkyhmyssä tai hamstringinsertoissa tai aivan proksimaalimmissa jänteissä ei näy poikkeavaa. 6 cm etäisyydellä istuinkyhmystä biceps femoris -lihaksen lihas-jännerajalla näkyy repeämää, joka affisioi ilmeisesti hiukan jännettä eli parin cm pituisella jänteessä on jonkinverran signaalilisää, ei kuitenkaan oikein selkeää defektiä eikä retraktiota. Vauriota siis parin cm pituisella alueella ja siihen liittyy nestepitoisuuslisää mutta ei merkittävänkokoisia hematomia.

Tässä siis magneettikuvien lausunto, laveasti suomennettuna tarkoittaa, että kesä pilalla. Jalka kestää kevyttä, vähän hölkkää kovempaa, mutta ei oikein muuta. Treenit on olleet lähinnä hölkkää, kevyitä koordinaatioita, jumppaa, venyttelyä ja vesijuoksua. Käytännössä siis tehdään kaikkea mitä pystyy ja hiljalleen lisäillään uusia liikkeitä mukaan.

Ensimmäisistä kisoista ei uskalla vielä sanoa mitään. Siltä kuitenkin näyttää, että ainakin Kalevan kisat jäävät väliin. Toivo elää kuitenkin omista SM-kisoista, Suomi-Ruotsi -maaottelusta ja 14 sekunnin alituksesta. Jos ei muuhun kykene niin pitää sitten käydä työntämässä vaikka kuulaa, siinä tavoitteeksi voisi asettaa alle 10 metriä maailmanennätyksestä jäämisen eli yli 13 metriä pitäisi työntää.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Hyvä takapuoli.