Hae tästä blogista

sunnuntai 11. heinäkuuta 2010

Mikan matka penkkipunnerruksen SM-kisoihin - Viikot 5 & 6


Teksti: Mika Haapalainen

Lupasin tilityksiä ja jonkinsorttista faktaa tulosten onnistumisesta vähähiilihydraattisen ruokavalion suhteen. Mittaukset on tehty ” InBody 720 kehon koostumus analyysi” -vekottimella.

Tammikuu 10. Huhtikuu 4. Kesäkuu 12.

Paino: 92,5 86,4 81,3

Rasvamassa: 22,5 13,9 10,8

Visceral Fat: +110,4 *87,2 *61,4
[A.M.:n kommentti: Viskeraalinen eli sisäelinten ympärille kertynyt rasva on erityisen haitallista. Viskeraalinen rasva korreloi mm. insuliiniresistenssin kanssa.]

Rasvaprosentti: 24,5 16,1 13,3

Lihasmassa kasvoi 0,6 kiloa (keskimmäisessä mittauksessa tulos oli 2,5 kg plussan puolella).

Olisi pitänyt joulukuun alussa käydä mittauksessa myös, mutta eipä laiskuuttani tullut käytyä. Silloinhan painoni oli n.108 kiloa jouluiloa. Eli se kaikkien kehuma atkinssin laihdutus oli aika hurja aluksi, mutta pienellä muokkausella elämäntyyliksi muuttamalla tulokset ovat olleet tasaisempia ja ainakin omasta mielestäni aika huimia.

OYS laittoi kapuloita rattaisiin, vaikkakin mieluisella tavalla. Refluksitaudin aiheuttama vatsaongelma saa vihdoin päätöksen kun sain ilmoituksen että syksyllä pääsen leikkaukseen. Eihän sieltä mitään lappua ole tullut tarkasta ajasta, mutta jos se tämän vuoden puolella kuitenkin olisi. Olenkohan liian toiveikas? Mitä nopeammin sitä parempi. Kerkeäisi kuntoutua edes jonkinlaiseen kisakuntoon. Seuraava kysymys onkin mitä mömmöjä ne mulle syöttää ja kuin kauon? Mitkä on kiellettyjä aineita ja kuinka kauan näkyvät veressä? Saako lekurin lapuilla erillislupia jne.? Kaikki nämä aiheuttaa rakkoja pikku päähäni, mutta eihän se pahasta ole. Stressitasot korkealla saa parempia treenifiiliksiä. :)

Treenien suhteen vastaan tuli pienien ongelmien rypäs heti mittauksien jälkeen. Palautumisongelmia, univaikeuksia, ärtyneisyyttä, eli monelle perus settiä. Kotosalla olevalle iskälle kun se ei ole vaihtoehto, niinpä meinasin luovuttaa keton mutta massu ja järki laittoi hanttiin. Tankkausvaihe jälleen ja miettiminen mikä mahtoi olla syy ongelmiin. Lääkitys? No se ainakin vaikuttaa vitamiinien jne. imeytymiseen. Jatkuva kramppailu ja nesteet ei oikein pysynyt sisällä toivotulla tavalla. Laskeskelin mitä pitäisi olla ja mitä puuttuu? Mitkä aiheuttaa tällaisia vaivoja? Ja hupsista taas pienien vaivojen aiheuttama suurempi kokonaisuus parani niinkin pienellä ostoksella ja lisällä kuin Pharma Mg Cit 400 g Manninen Nutraceuticals hyllystä tietenkin. Magnesium jauheena ja imeytyy todella hyvin. Yöunien ja kramppailun ongelmat loppuivat jo 2 vuorokauden sisällä. On mahtavaa kun hiki alkoi taas salilla valumaan oikein urakalla, eikä tarvetta ruokavalion muutokseen ollutkaan sen suuremmin. Eniten huolenaiheena onkin vihoitteleva etuolkapää ja halu pudottaa rasvat vieläkin alemmas vaikka se kostautuisikin voimatason kanssa. Jos nyt kerran vuosikymmenessä näyttäisi hyvältä(ainakin kaulasta alaspäin) olisi se sen arvoista!

Uusimpana mielenkiinnon kohteena olisi Riihimäen epäviralliset RAW sm-kisat elokuussa. Toivottavasti kunto kestää sinne saakka ja rohkeus riittää lähteä kokeilemaan onnea sinne kaiken tämän uhoamisen tilalle. Tavoitteena olisi mukamas kokemusta kisalavalta tai perinteisesti oma tulos ylös kisoissa. En tiedä missä pitää mennä jotta pärjäisi semmoisissa kisoissa, mutta -80 sarjaan 170 kg tavoitteena kolmannelle yritykselle. Siitä ei tingitä. Pitäisi kait tutkia ja hutkia sen verran internetin ihmeellisessä maailmassa että tietäisi ainakin sen verran nykyajan nostajien kuntoja että mennäänkö sinne puhtaasti tekemään tulosta vai nolaamaan ittensä?

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hyvin on miehellä paino lähtenyt tippumaan !Minäkin joudun käyttämään näitä vatsansuojalääkkeitä ja olen pohtinut näiden lisäravinteiden imeytymistä , miten esim.kreatiinin otan, aamulla tyhjään vatsaan ja moneenko osaan jaan tankkauksen ja paljonko kerralla.

Itse sain leikkauksessa nukutus ainetta ja taisi olla jotain muutakin,herättyäni pahoinvointilääkettä, en muistaakseni muuta .

Anonyymi kirjoitti...

No hei,
Kreatiinia syön hiukan erikoisella tavalla, jonka olen havainnut hyväksi tavaksi. Manniselta ostamani kreatiini onkin ensimmäinen joka on imeytynyt ilman imeytymisvaivoja eikä ole muitakaan vatsan väänteitä ilmennyt kuten muilla tuotteilla on ollut tapana.
Aamulla tyhjään vatsaan eka satsi lääkkeen kera ja vitamiinit päälle. Heti perään aamupala. Seuraava annos ennen treeniä ja treenin jälkeen. nukkumaan mennessä viimeinen annos. Olen syönyt sillain että 5g on kerta annos ja lähtöviikkona 20g seuraava 15, 10 ja sen jälkeen 5-10 päivää taukoa kunnes turvotus on laskenut ja sama uusiksi. Amerikan ammattilaisista matkittua mutta huomattavasti pienemmillä määrillä. Onhan sitä vähintään puolta pienempikin, mutta toimii. 2Kierron jälkeen ei enää tuntuvaa turvotusta edes ole tullut. Välillä tosin olen pitänyt kaikesta muusta paitsi palautusjuomasta ja vitamiineista pitempääkin taukoa ihan puhditus mielessä.
Imeytymistä varten onkin hyvä ottaa aina ennen ruokaa tai esim protskun kanssa niin ei turhaan nosta happoja.