Hae tästä blogista

torstai 22. heinäkuuta 2010

Sitrulliinimalaattia jauheena?

Edit: Ei näemmä toimi kyselytoiminto. Äänet eivät siis rekisteröidy :(

Olemme suunnitelleet tuovamme markkinoille sitrulliinimalaatin jauheena, mutta sitä pitäisi ostaa varsin paljon, jotta hinta olisi kohdillaan. Pakkauskoko tulisi olemaan 300 g ja hinta n. 30 euroa. Jauhe valmistetaan Euroopassa. Laitoin kyselyn vasempaan yläkulmaan. Käyhän äänestämässä!

Espanjalaistutkijat selvittivät satunnaistetussa, kaksoissokkoutetussa ristikkäis-tutkimuksessaan yksittäisen sitrulliinimalaattiannoksen (8 g) vaikutuksia fyysiseen suorituskykyyn ja kuormituksen jälkeiseen lihasarkuuteen. Testiharjoitteena oli penkkipunnerrus, jossa tehtiin neljä sarjaa 80 %:lla ykkösmaksimista. Tulokset osoittivat, että sitrulliinimalaatti parantaa merkitsevästi suorituskykyä kolmannesta sarjasta ylöspäin. Neljännessä sarjassa sitrulliinimalaattia saaneet kykenivät tekemään keskimäärin n. 53 % enemmän toistoja kuin lumeryhmä. Toistoina tämä ei ollut paljoa, sillä neljännessä sarjassa koehenkilöt jaksoivat suorittaa enää muutamia toistoja. Tutkijat havaitsivat myös, että sitrulliinimalaatti vähentää merkitsevästi lihasarkuutta. Noin 15 % koehenkilöistä sai lieviä "vatsanväänteitä" sitruliinimalaatista. Tulokset ovat hyvin mielenkiintoisia. Toivottavasti vastaavanlaisia tutkimuksia julkaistaan lisää lähitulevaisuudessa.

PS. Oheinen taulukko on ko. sitrulliinimalaattitutkimuksesta. Toistot viittaavat penkkipunnerrukseen.

5 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Mun puolesta voi pakkaa 1kg:kin pusseihin.

Anssi Manninen kirjoitti...

Ei näitä nyt mihkään hemmetin pusseihin laiteta.

Anonyymi kirjoitti...

Itsekin olen kokenut vatsanväänteitä loaderistani, joka sisältää sitrulliinimalaattia.

Voisikohan tuon välttää ja saada samat hyödyt, jos ottaisi sitrulliinimalaatin aiemmalla aterialla ennen varsinaista voimajuomaa?

Anssi Manninen kirjoitti...

Tai sit kerta-annos oli turhan suuri ko. tutkimuksessa. 4-5 g on melko soppeli.

Anssi Manninen kirjoitti...

Tämä tuleekin ulos 500 g purkissa. Ko. jauhetehdas on just nyt lomalla eli sieltä ei tavara liiku tällä hetkellä mihinkään, mutta olemme antaneet tilauksen sisään. Tuote lienee Suomessa n. kolmen viikon päästä.

Tuotteen nimeksi tulee CitruPure.